Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Çakmak Lazım!

Bir filmde duymuştum, orta yaşlı bir amcamız; Çakmaklara gaz, telefonlara şarj, yavşaklara dayak farz diyordu. İlk duyduğumda tebessüm etsem de biraz düşündüğümde çok anlamlı bir söz olduğunu anladım. Hayatımızda çoğu zaman hak edene hak ettiğini vermediğimiz için birçok sorun yaşıyoruz. Örneğin çakmaklara yavşak, telefonlara gaz olmuyor. Hep bir şeyler eksik kalıyor. Ben her zaman olmasa bile arada içimizden geldiği gibi mütevazılığı da bir kenara fırlatarak, hak edene hak ettiği gibi cevap verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Edebimizden söyleyemediğimiz ve yapamadığımız şeylerin sıkıntısını her zaman biz çekmemeliyiz. Zaman zaman öyle konuşmaya bile değmeyecek kişilerin sözlerine inanıyoruz ki; sonrasında buna nasıl inandığımıza kendimiz de inanmıyoruz. Buna çözüm olarak ise karşımızdaki kişinin ne “mal” olduğunu pat diye söyleyip rahatlamazsak bu stres bizi bitirecek. Ali Öztunç, Haydar İkizer ve Pazarcık Geçtiğimiz gün millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, millet ittifakı Pazarcık Belediye Başkan adayı Haydar İkizer’in aday tanıtım toplantısına katıldı. Öztunç burada bir takım olaylardan dolayı kendisinden hesap sormak isteyen kişilere göndermelerde bulundu. Pazarcık Belediye Başkan adayını belirleme konusuna kendisinin hiçbir şekilde dahil olmadığını ve her şeyin şeffaf bir şekilde olduğunu savundu. Kendisinden hesap sormak isteyenlere ise genel seçimleri işaret etti. Birleştirici söylemleriyle de vatandaşların beğenisini kazanmasını bildi. Atom karınca oyların bölünmemesini her defasında yineledi ve oyların bölünmesi halinde ise Pazarcık’ın kaybedeceğine dikkat çekti. Programa katılım havanın yağmurlu olmasına rağmen alışılmışın dışında yoğun olurken buluşma düğün salonunda olunca program adeta karnaval havasında geçti. İkizer’in kavga ve gürültüden uzak söylemleri ise ayrı bir güzellik konusuydu. Birilerinin söylemlerine cevap vermek yerine kendi sözleri üzerinde durdu ve projelerini açıkladı. Kendi söylemiyle hareket edeceğini belirtmesi ise İkizer’e çok puan kandıracağa benziyor. Katılımcılar arasında dikkat çeken kişi ise CHP Pazarcık Belediye Başkan aday adayı Dr. Mehmet Muratdağ oldu. Kürsüye gelen konuşmacılar katılımından ve gerçek partililiğinden dolayı Muratdağ’a teşekkür etti ve onu alkışladı. Burada programla ilgili bir eleştiriyi de dile getirmeden geçemeyeceğim. Her ne hikmetse eline telefonunu alan sahneye atlayarak birbiriyle görüntü çekme yarışına girdi. Haliyle biz basın mensuplarının görüntü almasına büyük ölçüde engel oldular, kendilerini kutluyorum.  
Ekleme Tarihi: 07 Ocak 2019 - Pazartesi

Çakmak Lazım!

Bir filmde duymuştum, orta yaşlı bir amcamız; Çakmaklara gaz, telefonlara şarj, yavşaklara dayak farz diyordu. İlk duyduğumda tebessüm etsem de biraz düşündüğümde çok anlamlı bir söz olduğunu anladım. Hayatımızda çoğu zaman hak edene hak ettiğini vermediğimiz için birçok sorun yaşıyoruz. Örneğin çakmaklara yavşak, telefonlara gaz olmuyor. Hep bir şeyler eksik kalıyor. Ben her zaman olmasa bile arada içimizden geldiği gibi mütevazılığı da bir kenara fırlatarak, hak edene hak ettiği gibi cevap verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Edebimizden söyleyemediğimiz ve yapamadığımız şeylerin sıkıntısını her zaman biz çekmemeliyiz. Zaman zaman öyle konuşmaya bile değmeyecek kişilerin sözlerine inanıyoruz ki; sonrasında buna nasıl inandığımıza kendimiz de inanmıyoruz. Buna çözüm olarak ise karşımızdaki kişinin ne “mal” olduğunu pat diye söyleyip rahatlamazsak bu stres bizi bitirecek.

Ali Öztunç, Haydar İkizer ve Pazarcık

Geçtiğimiz gün millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, millet ittifakı Pazarcık Belediye Başkan adayı Haydar İkizer’in aday tanıtım toplantısına katıldı. Öztunç burada bir takım olaylardan dolayı kendisinden hesap sormak isteyen kişilere göndermelerde bulundu. Pazarcık Belediye Başkan adayını belirleme konusuna kendisinin hiçbir şekilde dahil olmadığını ve her şeyin şeffaf bir şekilde olduğunu savundu. Kendisinden hesap sormak isteyenlere ise genel seçimleri işaret etti. Birleştirici söylemleriyle de vatandaşların beğenisini kazanmasını bildi. Atom karınca oyların bölünmemesini her defasında yineledi ve oyların bölünmesi halinde ise Pazarcık’ın kaybedeceğine dikkat çekti.

Programa katılım havanın yağmurlu olmasına rağmen alışılmışın dışında yoğun olurken buluşma düğün salonunda olunca program adeta karnaval havasında geçti. İkizer’in kavga ve gürültüden uzak söylemleri ise ayrı bir güzellik konusuydu. Birilerinin söylemlerine cevap vermek yerine kendi sözleri üzerinde durdu ve projelerini açıkladı. Kendi söylemiyle hareket edeceğini belirtmesi ise İkizer’e çok puan kandıracağa benziyor. Katılımcılar arasında dikkat çeken kişi ise CHP Pazarcık Belediye Başkan aday adayı Dr. Mehmet Muratdağ oldu. Kürsüye gelen konuşmacılar katılımından ve gerçek partililiğinden dolayı Muratdağ’a teşekkür etti ve onu alkışladı. Burada programla ilgili bir eleştiriyi de dile getirmeden geçemeyeceğim. Her ne hikmetse eline telefonunu alan sahneye atlayarak birbiriyle görüntü çekme yarışına girdi. Haliyle biz basın mensuplarının görüntü almasına büyük ölçüde engel oldular, kendilerini kutluyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.