Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Kurumlarda Mental Yorgunluğu Mu Var?

Mesleğimiz gereği gittiğimiz kurumlarda gözlem yapma fırsatı yakalıyoruz. Bazen olayların içine düşüyor, bazen de o sorunları bizler yaşıyoruz. Bu bazen kurum müdürleri oluyor, bazen şube müdürü, bazen çaycı, bazen de odacı! Kimileri yoğunluktan dert yanıyor, kimileri ise randevu bile vermekten aciz! Söze gelince vatan millet Sakarya! Öze gelince Somali! Tabii ki buradaki sözümüz bütün kurum çalışanlarına değil. İşini hakkıyla yapan başarılı insanlar var mı, var elbette! Ama bazı kişiler işini düzgün yapmaya çalışan insanlara muhalefet oldukları için onlarında çalışmaları engelleniyor. Örneğin belediyelerde oyun oynayan veya film izleyip sosyal medyalarda gezinen kişileri hepimiz görmüşüzdür. Onların kime çalıştıkları bir türlü bilinmez ama sorarsanız on numara çalışıyorlar. Bu gibi görüntüler çalışan kişileri de tembelliğe itip, pasifize ediyor. Tabii ki gördüğümüzün dışında duyduklarımızda tam bir evlere şenlik! Bu duyduklarımızın hepsini siz değerli okuyucularımızla paylaşacak olursak bu şehirde infial yaratabilir! Herkes sorun yaşadığı amirleriyle ilgili bir şeyler söylüyor. Hepsi teyite muhtaç bilgiler ama biraz konunun üzerine giderseniz “yağmasa da gürlüyor” mantığıyla elinize somut olmasa da birtakım veriler geçiyor. Kimisi kendine güvenlik tutup bunun ücretini x vakfına ödetiyor. Kimisi açık büfe hizmeti sunuyor. Kimisi personeliyle çatışma dışında bir şey beceremiyor. Kimisi benim torpilim güçlü edasıyla vurdumduymazlıkta zirveleri yokluyor. Kimisi yıllardır çöreklenmiş bir yerde kalmış, yeniliğe ayak uyduramıyor. Demem o ki herkes bir şekilde yükünü tutmuş gidiyor, olan altta kalan personele ve vatandaşa oluyor. Sizin de gördüğünüz üzere bazı kurumlarda bariz bir şekilde yenilenmeye ihtiyaç var! Yetkililer bu olup bitenlerin farkında ve aldığımız duyumlara göre yakın bir zaman içerisinde yeni atamaların olacağının sinyalini aldık. Bakalım bu kişilere ödül niteliğinde yeni büyük görevler mi verilecek, yoksa vedamı edilecek, bunların takipçisi olacağız.
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2019 - Cuma

Kurumlarda Mental Yorgunluğu Mu Var?

Mesleğimiz gereği gittiğimiz kurumlarda gözlem yapma fırsatı yakalıyoruz. Bazen olayların içine düşüyor, bazen de o sorunları bizler yaşıyoruz. Bu bazen kurum müdürleri oluyor, bazen şube müdürü, bazen çaycı, bazen de odacı! Kimileri yoğunluktan dert yanıyor, kimileri ise randevu bile vermekten aciz! Söze gelince vatan millet Sakarya! Öze gelince Somali!

Tabii ki buradaki sözümüz bütün kurum çalışanlarına değil. İşini hakkıyla yapan başarılı insanlar var mı, var elbette! Ama bazı kişiler işini düzgün yapmaya çalışan insanlara muhalefet oldukları için onlarında çalışmaları engelleniyor.

Örneğin belediyelerde oyun oynayan veya film izleyip sosyal medyalarda gezinen kişileri hepimiz görmüşüzdür. Onların kime çalıştıkları bir türlü bilinmez ama sorarsanız on numara çalışıyorlar. Bu gibi görüntüler çalışan kişileri de tembelliğe itip, pasifize ediyor.

Tabii ki gördüğümüzün dışında duyduklarımızda tam bir evlere şenlik! Bu duyduklarımızın hepsini siz değerli okuyucularımızla paylaşacak olursak bu şehirde infial yaratabilir! Herkes sorun yaşadığı amirleriyle ilgili bir şeyler söylüyor. Hepsi teyite muhtaç bilgiler ama biraz konunun üzerine giderseniz “yağmasa da gürlüyor” mantığıyla elinize somut olmasa da birtakım veriler geçiyor.

Kimisi kendine güvenlik tutup bunun ücretini x vakfına ödetiyor. Kimisi açık büfe hizmeti sunuyor. Kimisi personeliyle çatışma dışında bir şey beceremiyor. Kimisi benim torpilim güçlü edasıyla vurdumduymazlıkta zirveleri yokluyor. Kimisi yıllardır çöreklenmiş bir yerde kalmış, yeniliğe ayak uyduramıyor. Demem o ki herkes bir şekilde yükünü tutmuş gidiyor, olan altta kalan personele ve vatandaşa oluyor.

Sizin de gördüğünüz üzere bazı kurumlarda bariz bir şekilde yenilenmeye ihtiyaç var! Yetkililer bu olup bitenlerin farkında ve aldığımız duyumlara göre yakın bir zaman içerisinde yeni atamaların olacağının sinyalini aldık. Bakalım bu kişilere ödül niteliğinde yeni büyük görevler mi verilecek, yoksa vedamı edilecek, bunların takipçisi olacağız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.