Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

“Hayrettin Erkoç”

Neden böyle bir başlık kullandığımı ilerleyen satırlarda açıklayacağım. Umarım bazı kişiler olayları farklı yerlere çekip buradan rant sağlamaya çalışmazlar. Geçtiğimiz gün Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör merak edilen projelerini kamuoyu ile paylaştı. Paylaştı paylaşmasına ama ben de birçok meslektaşım gibi hayal kırıklığına uğradım. Sanırım öncelikle programda basın mensuplarına ayrılan yer konusunda Ak Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanı Hakan Dereli’ye ince düşüncesinden dolayı teşekkür etmek gerekiyor. Basın mensuplarına protokolün önünde yer verilmesi bir önceki programda yaşanan olaylardan dolayı bir özür mahiyetindedir diye düşünüyorum.  Her ne kadar bizler ayakta programı takip etsek de bu olay gururumuzu okşadı. Ama kamera kullanan ajans muhabirlerine belirli bir yer ayrılmadığından dolayı arkadaşlarımız oradan oraya gitmek zorunda kaldılar. Proje konusuna gelecek olursak, Hayretin Bey’in açıkladığı projelerin birçoğu mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un projeleriydi. Bazı projeler başlanmış hali hazırda devam eden projeler, bazıları ise ekonomik nedenlerden dolayı başlanılmamış projeler. Fatih Bey’in projelerin dışında yeni farklı projeler var ama öyle dikkat çekici nitelikte değil, en azından benim için böyle! Ekonomik etkenlerin büyük ölçüde projelere de yansıdığını gözlemliyoruz. 31 Mart Yerel Seçimler sonrasında Belediye Başkanı olması halinde 2021 yılına kadar Hayrettin Bey’in ağzından yeni çılgın projeler duyamayacağız gibi duruyor. Tabii ki bu projelerin Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve Belediyenin içerisinden bulunduğu ekonomik buhran göz önünde bulundurarak açıklanması aşikar. Genellikle Fatih Bey’in imzası olan projeler devam ettirileceğe benziyor. Projelerin tamamlanmasında iki başkanın emeğinin olacağını düşündüğüm için ben yazıma “Hayrettin Erkoç” başlığının daha uygun olacağını düşündüm. Adaylığının açıklanmasından bugüne kadar Güngör’ün açıklamalarına bakacak olursak, ben Hayrettin Bey’i realist buldum. Öyle uçuk kaçık işler peşinde koşmuyor, ayağını yorganına göre uzatıp risk almayı sevmiyor.  Çalışmalarını da bu tarzda devam ettireceğe benziyor.  Belediyeciliğin kitabını yazdığı için kendisinden beklenti yüksek, bakalım seçilmesi halinde nasıl bir 5 yıl geçireceğiz.  
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2019 - Pazar

“Hayrettin Erkoç”

Neden böyle bir başlık kullandığımı ilerleyen satırlarda açıklayacağım. Umarım bazı kişiler olayları farklı yerlere çekip buradan rant sağlamaya çalışmazlar. Geçtiğimiz gün Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör merak edilen projelerini kamuoyu ile paylaştı. Paylaştı paylaşmasına ama ben de birçok meslektaşım gibi hayal kırıklığına uğradım.

Sanırım öncelikle programda basın mensuplarına ayrılan yer konusunda Ak Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanı Hakan Dereli’ye ince düşüncesinden dolayı teşekkür etmek gerekiyor. Basın mensuplarına protokolün önünde yer verilmesi bir önceki programda yaşanan olaylardan dolayı bir özür mahiyetindedir diye düşünüyorum.  Her ne kadar bizler ayakta programı takip etsek de bu olay gururumuzu okşadı. Ama kamera kullanan ajans muhabirlerine belirli bir yer ayrılmadığından dolayı arkadaşlarımız oradan oraya gitmek zorunda kaldılar.

Proje konusuna gelecek olursak, Hayretin Bey’in açıkladığı projelerin birçoğu mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un projeleriydi. Bazı projeler başlanmış hali hazırda devam eden projeler, bazıları ise ekonomik nedenlerden dolayı başlanılmamış projeler. Fatih Bey’in projelerin dışında yeni farklı projeler var ama öyle dikkat çekici nitelikte değil, en azından benim için böyle!

Ekonomik etkenlerin büyük ölçüde projelere de yansıdığını gözlemliyoruz. 31 Mart Yerel Seçimler sonrasında Belediye Başkanı olması halinde 2021 yılına kadar Hayrettin Bey’in ağzından yeni çılgın projeler duyamayacağız gibi duruyor. Tabii ki bu projelerin Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve Belediyenin içerisinden bulunduğu ekonomik buhran göz önünde bulundurarak açıklanması aşikar. Genellikle Fatih Bey’in imzası olan projeler devam ettirileceğe benziyor. Projelerin tamamlanmasında iki başkanın emeğinin olacağını düşündüğüm için ben yazıma “Hayrettin Erkoç” başlığının daha uygun olacağını düşündüm.

Adaylığının açıklanmasından bugüne kadar Güngör’ün açıklamalarına bakacak olursak, ben Hayrettin Bey’i realist buldum. Öyle uçuk kaçık işler peşinde koşmuyor, ayağını yorganına göre uzatıp risk almayı sevmiyor.  Çalışmalarını da bu tarzda devam ettireceğe benziyor.  Belediyeciliğin kitabını yazdığı için kendisinden beklenti yüksek, bakalım seçilmesi halinde nasıl bir 5 yıl geçireceğiz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.