Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Bitpazarına Nur Yağdırmayın!

Elinize geçen nimetleri değerlendiremezseniz, mezarlıklarda el feneriyle aday ararsınız. Hani bir atasözümüz var ya; Eskiye rağbet (itibar) olsaydı, bitpazarına nur yağardı. Yani eşyaların eskisini kimse sevmez. Herkes yeni şeyleri sever ve ister. Bu bakımdan eski eşya satılan yerlere fazla itibar olunmaz. Ama biz her ne hikmetse her sıkıştığımızda bitpazarlarına koşuyoruz. Son model otomobil alıyoruz, iç döşemesini eski ürünlerle yapıyoruz. Yıllarca birikim yaparak ev almak için fırsat kolluyorsunuz ve bu fırsat gelip yeni bir ev alıyorsunuz ama koltukları eski ürünlerden oluyor.  Yeni oluşumlar kuruluyor ama lastikleri eski! Bu oluşumda yeni, yıpranmamış isimler olsa daha çok iş yapılacak, halk tarafından karşılığı belki daha fazla olacak, fakat maalesef bunlar gözetilmiyor. Kamuoyunda yıpranmış isimlerle yol yürümeye devam ediliyor. Halk bu isimleri sürekli görmekten sıkıldı, bunaldı alternatif arıyor ama bitpazarına nur yağdırdığınız için elinize geçen bu fırsatları hunharca tepmeye bayılıyorsunuz.  Kusura bakmayın ama bu yaptıklarınız bir nevi at kelebeği gibi görünüyor. Bunlar size yakışmıyor, hangi numarayı tuşlarsanız tuşlayın telefon çalmıyor, her zaman duvara toslayıp şizofreniye bağlıyorsunuz! Sonrasında kabahati kendinizde aramaktansa halkta arıyorsunuz. Onları aşağılamaya çalışıp ötekileştiriyorsunuz!  Albert Einstein’ın dediği gibi: “Delilik, aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek." Sizler sürekli kaybetmiş kişileri farklı farklı seçimlerde halkın önüne getirip farklı sonuçlar bekliyorsunuz. Sizce halkı aptal yerine koymak akıl kârı mı? Neden rüzgâra karşı işemeye bayılıyorsunuz? Yola çıktığınız bazı adaylarla daha yarış başlamadan kaybetmeye razı olmuş gibisiniz, biz bunlara anlam veremiyoruz. Ve madem yarış başlamadan kaybetmeye razısınız neden yarışa giriyorsunuz? Bırakın bu bitpazarlarını, heyecanı bitmiş kişileri mezarlıklarından da çıkartmayın,  gençlerin önünü açın, onlar da sizlere yeni heyecanlar yeni pazarlar açsın!  
Ekleme Tarihi: 26 Ocak 2019 - Cumartesi

Bitpazarına Nur Yağdırmayın!

Elinize geçen nimetleri değerlendiremezseniz, mezarlıklarda el feneriyle aday ararsınız.
Hani bir atasözümüz var ya; Eskiye rağbet (itibar) olsaydı, bitpazarına nur yağardı. Yani eşyaların eskisini kimse sevmez. Herkes yeni şeyleri sever ve ister. Bu bakımdan eski eşya satılan yerlere fazla itibar olunmaz. Ama biz her ne hikmetse her sıkıştığımızda bitpazarlarına koşuyoruz. Son model otomobil alıyoruz, iç döşemesini eski ürünlerle yapıyoruz. Yıllarca birikim yaparak ev almak için fırsat kolluyorsunuz ve bu fırsat gelip yeni bir ev alıyorsunuz ama koltukları eski ürünlerden oluyor. 


Yeni oluşumlar kuruluyor ama lastikleri eski! Bu oluşumda yeni, yıpranmamış isimler olsa daha çok iş yapılacak, halk tarafından karşılığı belki daha fazla olacak, fakat maalesef bunlar gözetilmiyor. Kamuoyunda yıpranmış isimlerle yol yürümeye devam ediliyor. Halk bu isimleri sürekli görmekten sıkıldı, bunaldı alternatif arıyor ama bitpazarına nur yağdırdığınız için elinize geçen bu fırsatları hunharca tepmeye bayılıyorsunuz. 


Kusura bakmayın ama bu yaptıklarınız bir nevi at kelebeği gibi görünüyor. Bunlar size yakışmıyor, hangi numarayı tuşlarsanız tuşlayın telefon çalmıyor, her zaman duvara toslayıp şizofreniye bağlıyorsunuz! Sonrasında kabahati kendinizde aramaktansa halkta arıyorsunuz. Onları aşağılamaya çalışıp ötekileştiriyorsunuz! 


Albert Einstein’ın dediği gibi: “Delilik, aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek." Sizler sürekli kaybetmiş kişileri farklı farklı seçimlerde halkın önüne getirip farklı sonuçlar bekliyorsunuz. Sizce halkı aptal yerine koymak akıl kârı mı? Neden rüzgâra karşı işemeye bayılıyorsunuz? Yola çıktığınız bazı adaylarla daha yarış başlamadan kaybetmeye razı olmuş gibisiniz, biz bunlara anlam veremiyoruz. Ve madem yarış başlamadan kaybetmeye razısınız neden yarışa giriyorsunuz? Bırakın bu bitpazarlarını, heyecanı bitmiş kişileri mezarlıklarından da çıkartmayın,  gençlerin önünü açın, onlar da sizlere yeni heyecanlar yeni pazarlar açsın!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.