Halime Demirciler
Köşe Yazarı
Halime Demirciler
 

Eriğin Faydaları Neler?

Olesterolün Doğal İlacıdır. Erik, yine içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde kolesterolün kontrol edilmesine yardımcı oluyor ;  Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemi yaşamamızı da önler.      İyi Erik nasıl seçilir? - Erik cinsine göre tercih şekli değişiklik göstermektedir. - Olgunlaşma seviyesi arttıkça antioksidan miktarında artış olabilir. Erik nasıl saklanır? - Henüz olgunlaşmamış erik oda sıcaklığında bırakılabilir. Hızla olgunlaştığından ertesi gün veya 2 gün içinde tüketilmelidir. - Olgun erik birkaç gün buzdolabında saklanabilir.  Eriğin sağlığa katkısı - Maküler dejenerasyona karşı koruyucudur. - C vitaminini yüksek miktarda içeren meyveler gibi erik de demir emilimini arttırmaktadır. - Antioksidan içeriğinden dolayı kolesterolün okside olarak damarda birikmesini engeller.
Ekleme Tarihi: 15 Nisan 2019 - Pazartesi

Eriğin Faydaları Neler?

Olesterolün Doğal İlacıdır. Erik, yine içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde kolesterolün kontrol edilmesine yardımcı oluyor ;

 Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemi yaşamamızı da önler.   

 

İyi Erik nasıl seçilir?

- Erik cinsine göre tercih şekli değişiklik göstermektedir.

- Olgunlaşma seviyesi arttıkça antioksidan miktarında artış olabilir.

Erik nasıl saklanır?

- Henüz olgunlaşmamış erik oda sıcaklığında bırakılabilir. Hızla olgunlaştığından ertesi gün veya 2 gün içinde tüketilmelidir.

- Olgun erik birkaç gün buzdolabında saklanabilir. 

Eriğin sağlığa katkısı

- Maküler dejenerasyona karşı koruyucudur.

- C vitaminini yüksek miktarda içeren meyveler gibi erik de demir emilimini arttırmaktadır.

- Antioksidan içeriğinden dolayı kolesterolün okside olarak damarda birikmesini engeller.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.