Halime Demirciler
Köşe Yazarı
Halime Demirciler
 

Düşük Trigliserit İçin Sağlıklı Diyet!

Kanda bulunan bir çeşit yağ olan trigliseritler sağlık için önemlidir. Ancak kanda çok yüksek düzeylerde bulunması kalp hastalıkları riskini arttırabilmektedir. Bazı beslenme alışkanlıkları kanda trigliseritlerin yükselmesine neden olurken, bazı bireylerde trigliseritlerin yüksek olması daha ziyade genetik yatkınlıkla açıklanmaktadır. Ancak yüksekliğin sebebi her ne olursa olsun yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre sağlıklı bir diyet ve sağlıklı bir vücut ağırlığının korunması riskin azaltılmasına yardımcı olabiliyor. Diyetin yüksek trigliserit seviyeleriyle yakından ilişkili olduğunu belirten araştırmacılar yüksek karbonhidrat alımının – özellikle de rafine türleri ve şeker alımının – bu yüksekliğe sebep olduğunu ifade etmektedir. Beslenme alışkanlıklarının yanı sıra kilo artışıyla da trigliserit düzeylerinin paralel olarak arttığına işaret eden araştırmacılar bazı genlerin tüm bunlardan bağımsız olarak trigliseritlerin yüksek seyretmesine neden olduğunu belirtmiştir. Çalışmadan elde edilen sonuçlar doğrultusunda belirlenen güzel sonuç ise şu ki sağlıklı bir diyetle ve sağlıklı vücut ağırlığının sağlanmasıyla genlerden bağımsız olarak kalp hastalığı ve şeker riskini azaltabilmek mümkün oluyor. Dolayısıyla bu sonuçlar bize genlerimizi değiştirmek mümkün olmasa da davranışlarımızı değiştirerek daha sağlıklı bir yaşam sürmenin mümkün olduğunu gösteriyor.
Ekleme Tarihi: 26 Şubat 2019 - Salı

Düşük Trigliserit İçin Sağlıklı Diyet!

Kanda bulunan bir çeşit yağ olan trigliseritler sağlık için önemlidir. Ancak kanda çok yüksek düzeylerde bulunması kalp hastalıkları riskini arttırabilmektedir.

Bazı beslenme alışkanlıkları kanda trigliseritlerin yükselmesine neden olurken, bazı bireylerde trigliseritlerin yüksek olması daha ziyade genetik yatkınlıkla açıklanmaktadır. Ancak yüksekliğin sebebi her ne olursa olsun yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre sağlıklı bir diyet ve sağlıklı bir vücut ağırlığının korunması riskin azaltılmasına yardımcı olabiliyor.
Diyetin yüksek trigliserit seviyeleriyle yakından ilişkili olduğunu belirten araştırmacılar yüksek karbonhidrat alımının – özellikle de rafine türleri ve şeker alımının – bu yüksekliğe sebep olduğunu ifade etmektedir. Beslenme alışkanlıklarının yanı sıra kilo artışıyla da trigliserit düzeylerinin paralel olarak arttığına işaret eden araştırmacılar bazı genlerin tüm bunlardan bağımsız olarak trigliseritlerin yüksek seyretmesine neden olduğunu belirtmiştir.
Çalışmadan elde edilen sonuçlar doğrultusunda belirlenen güzel sonuç ise şu ki sağlıklı bir diyetle ve sağlıklı vücut ağırlığının sağlanmasıyla genlerden bağımsız olarak kalp hastalığı ve şeker riskini azaltabilmek mümkün oluyor. Dolayısıyla bu sonuçlar bize genlerimizi değiştirmek mümkün olmasa da davranışlarımızı değiştirerek daha sağlıklı bir yaşam sürmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.