Halime Demirciler
Köşe Yazarı
Halime Demirciler
 

Bol Miktarda Su İçmenin Bir Güzel Yanı Daha!

Yeni yapılan bir çalışma her gün bol miktarda su içmenin tahmin etmediğimiz bir faydasını daha ortaya çıkardı. Bu çalışmaya göre her gün fazladan 6 bardak su içen idrar yolu enfeksiyonu olan genç kadınların enfeksiyon riskinin artan sıvı alımına bağlı olarak neredeyse yarı yarıya ( 48) azaldığı görülmüştür. Enfeksiyon riskinin azalmasının yanı sıra su içen gruptaki kadınların antibiyotik kullanımının da 47 azaldığı sonucuna varılmıştır. Bu bulgulara ek olarak su içen gruptaki kadınların tekrarlayan enfeksiyonları arasındaki sürenin uzadığı da belirlenmiştir. İdrar yolları enfeksiyonları kadınlarda erkeklerden daha fazla görülen bir durumdur. Bunun sebebi ise kadınların anatomileri ile açıklanmaktadır; kadınların idrar kanalının daha kısa olması bakterilerin vajinadan girip mesaneye ulaşmasını kolaylaştırır. Çalışmayı yapan araştırmacılar fazla su içmenin bu riski azalmasının iki nedenden kaynaklanabileceğini belirtmiştir. Buna göre fazla sıvı alımı bakterinin mesaneye yerleşmesini önler ve enfeksiyona neden olabilecek toplam bakteri konsantrasyonunu azaltır. Sonuç olarak; her yıl yaklaşık olarak 11-12 milyon kadının idrar yolları enfeksiyonundan muzdarip olduğu ve buna bağlı olarak 1.6 milyar antibiyotik kullandığı bilinirken; çözümün o kadar da uzakta aranmaması gerektiği bu çalışma ile ortaya konuştur. Günlük su alımınızı arttırmak idrar yolları enfeksiyonu riskini azaltmanın en basit yolu.   Kaynak: Hooton TM, et al. Women Who Get Frequent Urinary Tract Infections May Reduce Risk by Drinking Plenty of Water.  IDWeek 2017 Conference, San Diego, 2017. 
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2019 - Pazartesi

Bol Miktarda Su İçmenin Bir Güzel Yanı Daha!

Yeni yapılan bir çalışma her gün bol miktarda su içmenin tahmin etmediğimiz bir faydasını daha ortaya çıkardı.

Bu çalışmaya göre her gün fazladan 6 bardak su içen idrar yolu enfeksiyonu olan genç kadınların enfeksiyon riskinin artan sıvı alımına bağlı olarak neredeyse yarı yarıya ( 48) azaldığı görülmüştür. Enfeksiyon riskinin azalmasının yanı sıra su içen gruptaki kadınların antibiyotik kullanımının da 47 azaldığı sonucuna varılmıştır.

Bu bulgulara ek olarak su içen gruptaki kadınların tekrarlayan enfeksiyonları arasındaki sürenin uzadığı da belirlenmiştir.
İdrar yolları enfeksiyonları kadınlarda erkeklerden daha fazla görülen bir durumdur. Bunun sebebi ise kadınların anatomileri ile açıklanmaktadır; kadınların idrar kanalının daha kısa olması bakterilerin vajinadan girip mesaneye ulaşmasını kolaylaştırır.
Çalışmayı yapan araştırmacılar fazla su içmenin bu riski azalmasının iki nedenden kaynaklanabileceğini belirtmiştir. Buna göre fazla sıvı alımı bakterinin mesaneye yerleşmesini önler ve enfeksiyona neden olabilecek toplam bakteri konsantrasyonunu azaltır.
Sonuç olarak; her yıl yaklaşık olarak 11-12 milyon kadının idrar yolları enfeksiyonundan muzdarip olduğu ve buna bağlı olarak 1.6 milyar antibiyotik kullandığı bilinirken; çözümün o kadar da uzakta aranmaması gerektiği bu çalışma ile ortaya konuştur. Günlük su alımınızı arttırmak idrar yolları enfeksiyonu riskini azaltmanın en basit yolu.
 
Kaynak: Hooton TM, et al. Women Who Get Frequent Urinary Tract Infections May Reduce Risk by Drinking Plenty of Water.  IDWeek 2017 Conference, San Diego, 2017. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.