Hatice Güzel
Köşe Yazarı
Hatice Güzel
 

Yüce Gönüllü Öğretmenlerimiz Ve Öğrencileri!

Çocuklarımızı eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinmiş, eğitim kurumlarında öğrencilerin eğitim ve öğretimine rehberlik eden, onlara yön veren, hayata hazırlayan, çocuklarımızın ve toplumumuzun gelişmesinde önemli rolleri olan değerli öğretmenlerimiz.  İnsan hayatında öğrenmek çok önemlidir. Bir şeyleri öğrenirken öğreten birilerine ihtiyaç duyulur. Doğduğumuz andan okul çağına kadar bizleri anne ve babalarımız eğitir ve bir şeyleri öğretmeye çalışırlar. Okul çağına geldiğimizde, ailelerimiz bizleri öğretmenlerimizin merhametine, üstün şevkatine ve sihirli ellerine emanet ederler.            Artık annemiz de babamızda bizi hayata hazırlayacak öğretmenlerimizdir. Rabbim öğretmenlerimize büyük bir sabır, güç, öngörü ve yüce bir gönül ihsan etmiştir ki; Bu değerlerle kendine emanet edilen yavrularımızı, bir hamur gibi yoğurup, Vatana millete hayırlı, saygılı, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak, kalkınmamızı sağlayacak, refah seviyemizi yükseltecek; Ekonomi, bilim, teknoloji, sanat, edebiyat... vb. bir çok alanda kendini gösteren evlatlarımızı yetiştirmişler ve yetiştirmeye de devam edeceklerdir.               Ne yazık ki; öğretmenlerimiz bizleri hayata hazırlarken, bir türlü onların değerini ve önemini anlayamıyoruz...         Ne kendimiz için nede yaşadığımız toplumumuz ve vatanımız için çok önemli değerler olduğunu ancak; bizler hayata atılıp bazı zorlukların farkına vardığımızda anlıyoruz.        Temennimiz  öğretmenlerimizin değerini ve önemini anlayarak, okul çağlarını geçiren, bilinçli ,ne yaptığının ve ne yapacağının farkında olan öğrencilerin yetişmesidir .Aynı zamanda çağdaşlaşmanın ve kalkınmanın yolunun kaliteli eğitim ve öğretim olduğunun  bilincine varmamızdır.                   Harf inkılabından sonra Mustafa Kemal Atatürk' e 11 Kasım 1928 yılında başöğretmen unvanı verilmiştir. Bu unvan 24 Kasım 1928 yılında Millet mektepleri talimatnamesinin yayınlanması ile resmileşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. Yıl dönümünde 1981 yılında alınan kararla 24 Kasım öğretmenler günü olarak kabul edilmiş ve her yıl kutlanmaya başlanmıştır.  Mustafa Kemal Atatürk " Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Sözleriyle öğretmenlere verdiği önem ve saygıyı dile getirir. Aynı zamanda" öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." Sözleriyle de öğretmenlere büyük bir sorumluluk vermiştir. Öğretmenlerimiz bu sorumluluğun bilinciyle örencilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi amaç edinmişlerdir.      Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor saygıyla selamlıyoruz.
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2019 - Cumartesi

Yüce Gönüllü Öğretmenlerimiz Ve Öğrencileri!

Çocuklarımızı eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinmiş, eğitim kurumlarında öğrencilerin eğitim ve öğretimine rehberlik eden, onlara yön veren, hayata hazırlayan, çocuklarımızın ve toplumumuzun gelişmesinde önemli rolleri olan değerli öğretmenlerimiz.

 İnsan hayatında öğrenmek çok önemlidir. Bir şeyleri öğrenirken öğreten birilerine ihtiyaç duyulur. Doğduğumuz andan okul çağına kadar bizleri anne ve babalarımız eğitir ve bir şeyleri öğretmeye çalışırlar. Okul çağına geldiğimizde, ailelerimiz bizleri öğretmenlerimizin merhametine, üstün şevkatine ve sihirli ellerine emanet ederler.

 

         Artık annemiz de babamızda bizi hayata hazırlayacak öğretmenlerimizdir. Rabbim öğretmenlerimize büyük bir sabır, güç, öngörü ve yüce bir gönül ihsan etmiştir ki; Bu değerlerle kendine emanet edilen yavrularımızı, bir hamur gibi yoğurup, Vatana millete hayırlı, saygılı, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak, kalkınmamızı sağlayacak, refah seviyemizi yükseltecek; Ekonomi, bilim, teknoloji, sanat, edebiyat... vb. bir çok alanda kendini gösteren evlatlarımızı yetiştirmişler ve yetiştirmeye de devam edeceklerdir.

 

            Ne yazık ki; öğretmenlerimiz bizleri hayata hazırlarken, bir türlü onların değerini ve önemini anlayamıyoruz...

 

      Ne kendimiz için nede yaşadığımız toplumumuz ve vatanımız için çok önemli değerler olduğunu ancak; bizler hayata atılıp bazı zorlukların farkına vardığımızda anlıyoruz.

 

     Temennimiz  öğretmenlerimizin değerini ve önemini anlayarak, okul çağlarını geçiren, bilinçli ,ne yaptığının ve ne yapacağının farkında olan öğrencilerin yetişmesidir .Aynı zamanda çağdaşlaşmanın ve kalkınmanın yolunun kaliteli eğitim ve öğretim olduğunun  bilincine varmamızdır.

 

                Harf inkılabından sonra Mustafa Kemal Atatürk' e 11 Kasım 1928 yılında başöğretmen unvanı verilmiştir. Bu unvan 24 Kasım 1928 yılında Millet mektepleri talimatnamesinin yayınlanması ile resmileşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. Yıl dönümünde 1981 yılında alınan kararla 24 Kasım öğretmenler günü olarak kabul edilmiş ve her yıl kutlanmaya başlanmıştır.  Mustafa Kemal Atatürk " Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Sözleriyle öğretmenlere verdiği önem ve saygıyı dile getirir. Aynı zamanda" öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." Sözleriyle de öğretmenlere büyük bir sorumluluk vermiştir. Öğretmenlerimiz bu sorumluluğun bilinciyle örencilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi amaç edinmişlerdir.

 

   Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor saygıyla selamlıyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.