Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Sinek Avcıları!

Önceleri bazı çizgi filmlerde görürdük, adam bir atışta yedi kişiyi öldürdüm diye naralar atardı. Bunu duyanlar da gerçektir diye düşünüp o kişiye korkudan saygı duyuyordu. Halbuki adam bir vuruşta yedi sinek öldürmüştü ama insan öldürdüğünü söylüyordu. Herkes de sorgusuz bir şekilde bunu kabul ediyordu.  Günümüzde ise sineği ejderha, aslanı sinek yaptılar, insanlarımız ise sorgusuz sualsiz bunu kabul ediyor. Maalesef araştırma, eleştiri, sorgulama yeteneğimiz kayboldu. Hayatımızda her zaman birileri bizim geleceğimiz için bizden habersiz bir şekilde karar veriyor. Şu işi yapacaksın, şu maaşı alacaksın, bu arabaya bineceksin, bu rengi seveceksin, bu kişiye oy vereceksin, bu kişiyle evlenip, şu yaşta emekli olacaksın... Araştırma yok, fikir alış verişinde bulunma yok, sen ne haldesin diyen hiç yok!  Üstte birileri işini görüyor, altta kalan halkın ise canı çıksın gibi kara düzen hakim. Maalesef bu yüzyıllardır böyle olmuş ve biz böyle kaldığımız sürece olmaya da devam edeceğe benziyor. Yaşar Kemal’in de dediği gibi: "O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna insanın piçine kaldık." Maalesef insan kalitesinde her geçen gün geriye gidiyoruz. Bunu dillendirsek de eyleme dökemiyoruz ve kaybettiğimiz ilk nokta bu oluyor.  Yerel yönetici belirleme konusunda ise halkın istediği değil de birilerinin dayattığı kişileri seçmemiz söyleniyor. Durumlar böyle olunca da bize göre parti doğru ama aday yanlış oluyor. Bu kişiler kendi çıkarları için bizim partilerden uzaklaşmamıza sebep oluyor. Ama bu kimin umurunda ki? Seçimler sonrasında oy kayıpları olduğunda ise her zaman fatura bu kişilere değil de bizlere kesiliyor. Her gün iki kırbaç yiyen gariban halkımız bu kez üç kırbaç yemek zorunda bırakılıyor. Eee tabii ki ne de olsa birileri hep banko günah keçisi! Diğer tarafta kişiler servetine servet eklemiş kimin umurunda?  Biz bunu kabul etmekte zorluk çekiyoruz, uykularımız kaçıyor, sinirlerimiz bozuluyor. En iyisi mi verin bizim aslanlarımızı, sinekler sizin olsun!
Ekleme Tarihi: 22 Ocak 2019 - Salı

Sinek Avcıları!

Önceleri bazı çizgi filmlerde görürdük, adam bir atışta yedi kişiyi öldürdüm diye naralar atardı. Bunu duyanlar da gerçektir diye düşünüp o kişiye korkudan saygı duyuyordu. Halbuki adam bir vuruşta yedi sinek öldürmüştü ama insan öldürdüğünü söylüyordu. Herkes de sorgusuz bir şekilde bunu kabul ediyordu.  Günümüzde ise sineği ejderha, aslanı sinek yaptılar, insanlarımız ise sorgusuz sualsiz bunu kabul ediyor. Maalesef araştırma, eleştiri, sorgulama yeteneğimiz kayboldu.

Hayatımızda her zaman birileri bizim geleceğimiz için bizden habersiz bir şekilde karar veriyor. Şu işi yapacaksın, şu maaşı alacaksın, bu arabaya bineceksin, bu rengi seveceksin, bu kişiye oy vereceksin, bu kişiyle evlenip, şu yaşta emekli olacaksın... Araştırma yok, fikir alış verişinde bulunma yok, sen ne haldesin diyen hiç yok!  Üstte birileri işini görüyor, altta kalan halkın ise canı çıksın gibi kara düzen hakim. Maalesef bu yüzyıllardır böyle olmuş ve biz böyle kaldığımız sürece olmaya da devam edeceğe benziyor.

Yaşar Kemal’in de dediği gibi: "O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna insanın piçine kaldık." Maalesef insan kalitesinde her geçen gün geriye gidiyoruz. Bunu dillendirsek de eyleme dökemiyoruz ve kaybettiğimiz ilk nokta bu oluyor.  Yerel yönetici belirleme konusunda ise halkın istediği değil de birilerinin dayattığı kişileri seçmemiz söyleniyor. Durumlar böyle olunca da bize göre parti doğru ama aday yanlış oluyor. Bu kişiler kendi çıkarları için bizim partilerden uzaklaşmamıza sebep oluyor. Ama bu kimin umurunda ki?

Seçimler sonrasında oy kayıpları olduğunda ise her zaman fatura bu kişilere değil de bizlere kesiliyor. Her gün iki kırbaç yiyen gariban halkımız bu kez üç kırbaç yemek zorunda bırakılıyor. Eee tabii ki ne de olsa birileri hep banko günah keçisi! Diğer tarafta kişiler servetine servet eklemiş kimin umurunda?  Biz bunu kabul etmekte zorluk çekiyoruz, uykularımız kaçıyor, sinirlerimiz bozuluyor. En iyisi mi verin bizim aslanlarımızı, sinekler sizin olsun!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.