Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Şehrimizde Neden Kadın Belediye Başkanı Olmasın Ki?

30 Mart Yerel seçimleri öncesi bazı kişiler Belediye Başkan aday adayı olduklarını açıkladı. Bazıları ise aday adaylarına göre hareket edip aday adaylığını açıklayacak. Ama burada önemli olan partilerdeki kişilerin aday adaylığı için izin alıp alamamasında. Bu kişiler partilerinin genel merkezinden izin aldıklarında da aday olarak gösterilecek mi, orası meçhul.  Şehrimizde 11 ilçe Belediyesi ve birde Büyükşehir Belediyesi var. Ama hiç birinde kadın belediye başkanı yok!  Peki, bu önümüzdeki süreçte 12 Belediyenin birinde neden 1 kadın Belediye Başkan adayı olmasın ki? Kadın: Anadır, yardır, kardeştir, dosttur, gerektiğinde ise iyi bir yöneticidir. Şehrimizde kadın muhtarımız ve milletvekilimiz var. Belediye başkanımızın da olması için bir engel var mı? Bize en yakın örneği olan Gaziantep’te Fatma Şahin’i görüyoruz. Herkes çalışmalarını takdir ediyor. Şuan Büyükşehir ile birlikte 11 Belediye’yi elinde bulunduran Ak Parti önümüzdeki yerel seçimlerde en azında 1 ilçede Kadın Belediye Başkan adayı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Ak Parti öyle ya da böyle en büyük desteği kadınlardan alıyor. Ama kadınları temsil konusunda biraz geri kaldığını düşünüyorum. Tarihimize baktığımızda Dünya’da ilk kadın hükümdar olarak Tomris hatunu görüyoruz. Tomris, Tomyris Türkçe karşılığıyla temir (demir) anlamına geliyor. MÖ 6. yy’da yaşadığı sanılan Saka kraliçesidir. Ve oldukça güçlü bir kadınmış. Başarılı bir hükümdarlık geçirmiş. Tabi ki geçmişteki kadınlarla şimdiki kadınları kıyaslamamız atalarımıza büyük ayıp olur. Ama şehrimizdeki mevcut Belediye başkanlarını gördüğümüzde ilçelerde çıkarılacak güçlü bir kadın adayının bunlardan çok daha iyi yapacağını düşünüyorum. Şuanki mevcut milletvekilimiz Habibe Öçal gibi CV’si güçlü birileriyle bu işin olacağını tahmin ediyorum. Burada olayın halk yönünü de unutmamak gerekiyor. Halkta karşılığı olan birisi olması gerekiyor. Bunun için Ak Parti Onikişubat kadın kolları Başkanı Banu Pakdil’i örnek verebiliriz. Yine aynı partiden Onikişubat yönetiminde olan İnci Okumuş olabilir ama onun biraz daha halka inmesi gerekiyor. Tabi ki MHP’nin Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Zuhal Karakoç Dora’yı da unutmamak gerekiyor. İyi Parti ve CHP’de de değerli kadın siyasetçiler var. Ben bunların değerlendirilmesi düşüncesindeyim. Tabi ki burada halkında isteyip dillendirmesi gerekiyor.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Şehrimizde Neden Kadın Belediye Başkanı Olmasın Ki?

30 Mart Yerel seçimleri öncesi bazı kişiler Belediye Başkan aday adayı olduklarını açıkladı. Bazıları ise aday adaylarına göre hareket edip aday adaylığını açıklayacak. Ama burada önemli olan partilerdeki kişilerin aday adaylığı için izin alıp alamamasında. Bu kişiler partilerinin genel merkezinden izin aldıklarında da aday olarak gösterilecek mi, orası meçhul.  Şehrimizde 11 ilçe Belediyesi ve birde Büyükşehir Belediyesi var. Ama hiç birinde kadın belediye başkanı yok!  Peki, bu önümüzdeki süreçte 12 Belediyenin birinde neden 1 kadın Belediye Başkan adayı olmasın ki?

Kadın: Anadır, yardır, kardeştir, dosttur, gerektiğinde ise iyi bir yöneticidir.

Şehrimizde kadın muhtarımız ve milletvekilimiz var. Belediye başkanımızın da olması için bir engel var mı? Bize en yakın örneği olan Gaziantep’te Fatma Şahin’i görüyoruz. Herkes çalışmalarını takdir ediyor. Şuan Büyükşehir ile birlikte 11 Belediye’yi elinde bulunduran Ak Parti önümüzdeki yerel seçimlerde en azında 1 ilçede Kadın Belediye Başkan adayı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Ak Parti öyle ya da böyle en büyük desteği kadınlardan alıyor. Ama kadınları temsil konusunda biraz geri kaldığını düşünüyorum.

Tarihimize baktığımızda Dünya’da ilk kadın hükümdar olarak Tomris hatunu görüyoruz. Tomris, Tomyris Türkçe karşılığıyla temir (demir) anlamına geliyor. MÖ 6. yy’da yaşadığı sanılan Saka kraliçesidir. Ve oldukça güçlü bir kadınmış. Başarılı bir hükümdarlık geçirmiş. Tabi ki geçmişteki kadınlarla şimdiki kadınları kıyaslamamız atalarımıza büyük ayıp olur. Ama şehrimizdeki mevcut Belediye başkanlarını gördüğümüzde ilçelerde çıkarılacak güçlü bir kadın adayının bunlardan çok daha iyi yapacağını düşünüyorum. Şuanki mevcut milletvekilimiz Habibe Öçal gibi CV’si güçlü birileriyle bu işin olacağını tahmin ediyorum. Burada olayın halk yönünü de unutmamak gerekiyor. Halkta karşılığı olan birisi olması gerekiyor. Bunun için Ak Parti Onikişubat kadın kolları Başkanı Banu Pakdil’i örnek verebiliriz. Yine aynı partiden Onikişubat yönetiminde olan İnci Okumuş olabilir ama onun biraz daha halka inmesi gerekiyor. Tabi ki MHP’nin Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Zuhal Karakoç Dora’yı da unutmamak gerekiyor. İyi Parti ve CHP’de de değerli kadın siyasetçiler var. Ben bunların değerlendirilmesi düşüncesindeyim. Tabi ki burada halkında isteyip dillendirmesi gerekiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.