Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Salçalı Ekmek!

Çocukluğumuzun tadıdır  ve birçoğumuzun vazgeçilmezidir salçalı ekmek. Kumanyaların olmazsa olmazıdır. Annelerimizin üşenmeden büyük bir zevkle hazırladığı, bizim de hayır demeyeceğimiz, birçoğumuzun çocukluk aşkıdır. Geçtiğimiz günlerde gecenin geç saatlerinde kardeşim telefonla beni aradı, tedirgin bir şekilde telefonu açtım. Gördün mü dedi, gördün mü? Ben neyi demeye kalmadan kahkahayı bastı. Whatsapp’tan gönderdim bakarsın dedi. Ben merakla Whatsapp’a baktığımda bundan tam 21 yıl önce yani daha biz 1.sınıftayken sınıfça çektirdiğimiz fotoğrafı gördüm. Kardeşime bu senin eline nerden geçti diye sorduğumda sanki devletin gizli sırlarını paylaşıyor gibi hikayesi uzun diyerek telefonu kapadı. Fotoğrafa ilk baktığımda gülümseyerek keşke hiç büyümeseydik diye iç geçirdim. Çocukça yaşanılan anılar bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. Eminim bu sizlerde de oluyordur. Fotoğrafa bakmak salçalı ekmeği de özlediğimi fark etmemi sağladı. Gerçekten her geçen yıl birçoğumuz çocukluk yıllarımıza özlem duyuyoruzdur. Ekmek elden su gölden misali yaşamanın tadını alamadık. Hayat bizi çabucak adam etti, çocukluğumuzu yaşayamadık. Oysa motorlarımızı maviliklere sürecektik, uçurtmalarımız tellere takıldı toparlanamadık. Daha salçalı ekmeğin tadını alamadan bir de bakmışız büyümüşüz ve hayat denen şeyin içinde cebelleşerek sonumuzu bekliyoruz. Geçmişe doğru bir zihin fırtınası yaptığımızda ne çok yüzümüz kızarıyor, gözlerimiz doluyor, yaptığımız hatalar tokat gibi çarpıyor yüzümüze. Elde edilen başarılarımızın mutluluğunu yaşıyoruz ve çoğu kez de acınacak halimize kahkahalar patlatıyoruz nedensizce! Keşke herkesin bir şansı daha olsa da geri dönüp çocukluğumuzu doyasıya yaşasak öyle değil mi? *** Dağlara sevdalı bir adam! Onunla ne zaman karşılaşsak ya da ne zaman sosyal medya hesabına baksam, hep bir yerleri keşfetmiş oluyor. Tek başına Kültür Müdürlüğü gibi Nurhak ilçesini tanıtıyor. İlçenin doğa harikalarını takipçileriyle paylaşıyor ve çok fazla yorumlar alıyor. Kimden bahsediyorum tabii ki Nurhak Belediyesi Halkla İlişkiler, Kültür Turizm ve Basın Yayın Müdürü Hüseyin Olgunsoy’dan! Ben kendisine joker diyorum, çünkü nerede bir eksiklik ya da bir organizasyon varsa o hep orada. Geçtiğimiz yıl iş gereği ilçede 4 gün kalmıştım. Ve birçok noktayı gezmiştik, gezemediğimiz yerlerin sözünü de alıp ilçeden ayrılmıştık. Bu yıl için ise Göksu çayında (Gaziantep’e giden su) yüzmenin ve dağ tırmanışının sözünü almıştım. Bakalım bu sözünü ne zaman yerine getirecek. Şayet sözünü yerine getirene kadar ben yazmaya devam edeceğim. Sizlere ise onun eğlenceli sosyal medya hesaplarını takip etmeyi öneriyorum.
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2019 - Salı

Salçalı Ekmek!

Çocukluğumuzun tadıdır  ve birçoğumuzun vazgeçilmezidir salçalı ekmek. Kumanyaların olmazsa olmazıdır. Annelerimizin üşenmeden büyük bir zevkle hazırladığı, bizim de hayır demeyeceğimiz, birçoğumuzun çocukluk aşkıdır. Geçtiğimiz günlerde gecenin geç saatlerinde kardeşim telefonla beni aradı, tedirgin bir şekilde telefonu açtım. Gördün mü dedi, gördün mü? Ben neyi demeye kalmadan kahkahayı bastı. Whatsapp’tan gönderdim bakarsın dedi. Ben merakla Whatsapp’a baktığımda bundan tam 21 yıl önce yani daha biz 1.sınıftayken sınıfça çektirdiğimiz fotoğrafı gördüm. Kardeşime bu senin eline nerden geçti diye sorduğumda sanki devletin gizli sırlarını paylaşıyor gibi hikayesi uzun diyerek telefonu kapadı.

Fotoğrafa ilk baktığımda gülümseyerek keşke hiç büyümeseydik diye iç geçirdim. Çocukça yaşanılan anılar bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. Eminim bu sizlerde de oluyordur. Fotoğrafa bakmak salçalı ekmeği de özlediğimi fark etmemi sağladı.

Gerçekten her geçen yıl birçoğumuz çocukluk yıllarımıza özlem duyuyoruzdur. Ekmek elden su gölden misali yaşamanın tadını alamadık. Hayat bizi çabucak adam etti, çocukluğumuzu yaşayamadık. Oysa motorlarımızı maviliklere sürecektik, uçurtmalarımız tellere takıldı toparlanamadık.

Daha salçalı ekmeğin tadını alamadan bir de bakmışız büyümüşüz ve hayat denen şeyin içinde cebelleşerek sonumuzu bekliyoruz. Geçmişe doğru bir zihin fırtınası yaptığımızda ne çok yüzümüz kızarıyor, gözlerimiz doluyor, yaptığımız hatalar tokat gibi çarpıyor yüzümüze. Elde edilen başarılarımızın mutluluğunu yaşıyoruz ve çoğu kez de acınacak halimize kahkahalar patlatıyoruz nedensizce! Keşke herkesin bir şansı daha olsa da geri dönüp çocukluğumuzu doyasıya yaşasak öyle değil mi?

***

Dağlara sevdalı bir adam!

Onunla ne zaman karşılaşsak ya da ne zaman sosyal medya hesabına baksam, hep bir yerleri keşfetmiş oluyor. Tek başına Kültür Müdürlüğü gibi Nurhak ilçesini tanıtıyor. İlçenin doğa harikalarını takipçileriyle paylaşıyor ve çok fazla yorumlar alıyor. Kimden bahsediyorum tabii ki Nurhak Belediyesi Halkla İlişkiler, Kültür Turizm ve Basın Yayın Müdürü Hüseyin Olgunsoy’dan! Ben kendisine joker diyorum, çünkü nerede bir eksiklik ya da bir organizasyon varsa o hep orada. Geçtiğimiz yıl iş gereği ilçede 4 gün kalmıştım. Ve birçok noktayı gezmiştik, gezemediğimiz yerlerin sözünü de alıp ilçeden ayrılmıştık. Bu yıl için ise Göksu çayında (Gaziantep’e giden su) yüzmenin ve dağ tırmanışının sözünü almıştım. Bakalım bu sözünü ne zaman yerine getirecek. Şayet sözünü yerine getirene kadar ben yazmaya devam edeceğim. Sizlere ise onun eğlenceli sosyal medya hesaplarını takip etmeyi öneriyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.