Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Onikişubat’ta Öğrenciler Bu Etkinlikleri Çok Sevdi

Onikişubat Belediyesinin öğrencilere yönelik yapmış olduğu etkinlikler, rekabeti yeniden aşılıyor ve Öğrencilere sosyal etkinlik imkanı sağlanıyor. Kariyer günleri, Okullar arası basketbol yarışması, okuryazar buluşması, bilgi yarışmaları ve diğerleri… Onikişubat Belediyesinin öğrencilere yönelik yapmış olduğu çalışmalar öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlarında beğenisini topluyor.  Kendi ilçe sınırları içerisinde olmamasına rağmen yardım çağrısında bulunan vatandaşların taleplerini geri çevirmeyerek gönülleri kazanıyor.  Bu yazımda Onikişubat Belediyesinin öğrencilere yönelik yapmış olduğu bazı çalışmalarına değinmek istiyorum. Kariyer günlerinde Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in farklı farklı okullara giderek öğrencilere tecrübelerini anlatıp onlarla öğütler vermesi önemli bir kazanımdır. Ayrıca bu öğrencilere öz güven sağlamasının yanında, kişisel gelişimlerini de önemli ölçüde etkiliyor. Ve tabi ki Başkan beyin öğrencilerle bir arada oturup, sohbetler yapması onların sorunlarını dinlemesi, onları ne kadar önemsediğini kanıtlar niteliğindedir.  Başkan Bey’den ricamız bu kariyer günlerini sadece merkeze yakın okullarda değil kırsal mahallelerdeki okullarda da yapmasıdır. Okuryazar buluşması ise, şairlerin ve yazarların başkenti olarak anılan Kahramanmaraş’ta bu tarz etkinliğin yapılması ayrı bir güzellik.  Bu okuryazar buluşmalarında ise yazarların sayılarının arttırılması ayrı bir renk katacaktır… En ücra mahalle okullarına kitap göndermesi, o çocukları mutlu etmesi güzel şeyler. Umarız Başkan beyin o ücra okulları ziyaret ederek, okulların sorunlarını yerinde inceleme fırsatı olur. Okullar arası bilgi yarışmasıyla öğrenciler eğlenerek öğreniyor ve bilgisini test etme şansını yakalıyor. Bilgi yarışması, şehirde son yıllarda eğitim alanında yapılmış en etkili çalışmalardan bir tanesidir. Öğrencileri severek bilgiye ulaşmasını sağlıyor.  Bu tarz etkinliklerin daha sık yapılmasını temenni ediyoruz. Okullar arası basketbol yarışması seyir zevki yüksek, rekabetin sadece bilgiyle değil fiziki güç ile de yapıldığını gözler önüne seriyor.  Bu etkinlikte öğrenciler kazanmayı ve kaybetmeyi öğreniyor. Sokaktaki kötü alışkanlıklardan uzaklaşma olanağı sağlıyor. Genel itibarıyla Onikişubat Belediyesinin yapmış olduğu bu güzel çalışmalarını devamını diliyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçenlerin fazlasıyla bir teşekkürü hak ettiklerini düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Onikişubat’ta Öğrenciler Bu Etkinlikleri Çok Sevdi

Onikişubat Belediyesinin öğrencilere yönelik yapmış olduğu etkinlikler, rekabeti yeniden aşılıyor ve Öğrencilere sosyal etkinlik imkanı sağlanıyor.

Kariyer günleri, Okullar arası basketbol yarışması, okuryazar buluşması, bilgi yarışmaları ve diğerleri…

Onikişubat Belediyesinin öğrencilere yönelik yapmış olduğu çalışmalar öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlarında beğenisini topluyor.  Kendi ilçe sınırları içerisinde olmamasına rağmen yardım çağrısında bulunan vatandaşların taleplerini geri çevirmeyerek gönülleri kazanıyor.  Bu yazımda Onikişubat Belediyesinin öğrencilere yönelik yapmış olduğu bazı çalışmalarına değinmek istiyorum.

Kariyer günlerinde Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in farklı farklı okullara giderek öğrencilere tecrübelerini anlatıp onlarla öğütler vermesi önemli bir kazanımdır. Ayrıca bu öğrencilere öz güven sağlamasının yanında, kişisel gelişimlerini de önemli ölçüde etkiliyor. Ve tabi ki Başkan beyin öğrencilerle bir arada oturup, sohbetler yapması onların sorunlarını dinlemesi, onları ne kadar önemsediğini kanıtlar niteliğindedir.  Başkan Bey’den ricamız bu kariyer günlerini sadece merkeze yakın okullarda değil kırsal mahallelerdeki okullarda da yapmasıdır.

Okuryazar buluşması ise, şairlerin ve yazarların başkenti olarak anılan Kahramanmaraş’ta bu tarz etkinliğin yapılması ayrı bir güzellik.  Bu okuryazar buluşmalarında ise yazarların sayılarının arttırılması ayrı bir renk katacaktır…

En ücra mahalle okullarına kitap göndermesi, o çocukları mutlu etmesi güzel şeyler. Umarız Başkan beyin o ücra okulları ziyaret ederek, okulların sorunlarını yerinde inceleme fırsatı olur.

Okullar arası bilgi yarışmasıyla öğrenciler eğlenerek öğreniyor ve bilgisini test etme şansını yakalıyor. Bilgi yarışması, şehirde son yıllarda eğitim alanında yapılmış en etkili çalışmalardan bir tanesidir. Öğrencileri severek bilgiye ulaşmasını sağlıyor.  Bu tarz etkinliklerin daha sık yapılmasını temenni ediyoruz.

Okullar arası basketbol yarışması seyir zevki yüksek, rekabetin sadece bilgiyle değil fiziki güç ile de yapıldığını gözler önüne seriyor.  Bu etkinlikte öğrenciler kazanmayı ve kaybetmeyi öğreniyor. Sokaktaki kötü alışkanlıklardan uzaklaşma olanağı sağlıyor.

Genel itibarıyla Onikişubat Belediyesinin yapmış olduğu bu güzel çalışmalarını devamını diliyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçenlerin fazlasıyla bir teşekkürü hak ettiklerini düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.