Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Kahramanmaraş’ta Yeni Bir Fatma Şahin mi, Doğuyor?

Bilindiği üzere Fatma Şahin, şuanda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıydı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın bakanı ayrıca Gaziantep’in ilk kadın milletvekilidir. Bu zamana kadar ne görev verilirse başarıyla ipi göğüslemiş, kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Bizlerde şehrimizde yıllarca böyle bir kadın figürüne özlem duyduk durduk. Daha önce Ak parti milletvekillerinden Sevde Bayazıt Kaçar ve Nursel Reyhanlıoğlu gibi isimlerden yapamayacakları, boylarında büyük çalışmaları bekledik. Ve kamuoyunda birileri tarafından sürekli söylenen “Kadından vekil mi olur” sözünün altında ezilip kaldılar. Şehir olarak umutlarımız kırıldı, hatta bazıları 24 Haziran seçimleri öncesi adaylar belli olmadan önce “kadın vekil adayı istemiyoruz, onlara verecek boş koltuğumuz yok” yaygarasını koparsa da sözleri havada kaldı. Kahramanmaraş kamuoyunun pek fazla tanımadığı Habibe Öçal’ın milletvekili adayı gösterilmesi parti’de ve kamuoyunda şaşkınlık yarattı, çünkü Habibe Öçal nasıl biri, bilmiyorlardı. Şehirdeki birilerinin referansıyla aday olmamıştı. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle aday olmuştu. Habibe hanımın bu referansını bilmeyen kişiler, seçim çalışmalarında hep taş koymaya çalıştı. Bu yüzden olmalı ki saha çalışmalarında partiden pek fazla kişinin katılmadığını gördük. Kendini vekil olarak görmek isteyen ama aday gösterilmeyen kişilerin bir oyunu olmalıydı ama Habibe Hanım bu oyunlara gelmedi. Sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdürdü, çevresindeki moral bozucu dedikodulara kulak tıkadı, önüne taş koyup itibarsızlaştırmaya çalışanlara pabuç bırakmadı ve böylelikle kendisinden beklentileri arttırdı. Habibe hanıma ön yargılı olan kişilerin onu tanımaya başlamalarıyla birlikte zamanla ön yargılarının kırıldığını gördük. Çünkü Öçal’ın CV’si diğer kadın milletvekillerine göre güçlüydü. Sadece bu değil tabiî ki ikili ilişkileri, hitap şekli, insanlara samimi olup, güler yüzlü davranması kısa sürede kamuoyunun takdirini topladı. Ve akıllara yıllardır özlem duyduğumuz Fatma Şahin figürünü getirtmeyi başardı. Umarız Habibe Hanım kendisinden beklenen çalışmaların önüne geçer ve şehrin ablası olmayı başarır. Başaracağına inancımız tam ama öncelikle şehirdeki ayağına takılan prangalardan kurtulması gerekiyor. Ve hala zaman varken parti yöneticilerin Habibe Öçal’a takoz olmayı bırakıp, yanında olmalarının kendilerinin faydasına olacağını düşünüyorum. Yoksa yarın bir gün 5 metre yakınına bile yaklaşamayabilirler…
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Kahramanmaraş’ta Yeni Bir Fatma Şahin mi, Doğuyor?

Bilindiği üzere Fatma Şahin, şuanda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıydı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın bakanı ayrıca Gaziantep’in ilk kadın milletvekilidir. Bu zamana kadar ne görev verilirse başarıyla ipi göğüslemiş, kamuoyunun takdirini kazanmıştır.

Bizlerde şehrimizde yıllarca böyle bir kadın figürüne özlem duyduk durduk. Daha önce Ak parti milletvekillerinden Sevde Bayazıt Kaçar ve Nursel Reyhanlıoğlu gibi isimlerden yapamayacakları, boylarında büyük çalışmaları bekledik. Ve kamuoyunda birileri tarafından sürekli söylenen “Kadından vekil mi olur” sözünün altında ezilip kaldılar.

Şehir olarak umutlarımız kırıldı, hatta bazıları 24 Haziran seçimleri öncesi adaylar belli olmadan önce “kadın vekil adayı istemiyoruz, onlara verecek boş koltuğumuz yok” yaygarasını koparsa da sözleri havada kaldı.

Kahramanmaraş kamuoyunun pek fazla tanımadığı Habibe Öçal’ın milletvekili adayı gösterilmesi parti’de ve kamuoyunda şaşkınlık yarattı, çünkü Habibe Öçal nasıl biri, bilmiyorlardı. Şehirdeki birilerinin referansıyla aday olmamıştı. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle aday olmuştu. Habibe hanımın bu referansını bilmeyen kişiler, seçim çalışmalarında hep taş koymaya çalıştı. Bu yüzden olmalı ki saha çalışmalarında partiden pek fazla kişinin katılmadığını gördük.

Kendini vekil olarak görmek isteyen ama aday gösterilmeyen kişilerin bir oyunu olmalıydı ama Habibe Hanım bu oyunlara gelmedi. Sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdürdü, çevresindeki moral bozucu dedikodulara kulak tıkadı, önüne taş koyup itibarsızlaştırmaya çalışanlara pabuç bırakmadı ve böylelikle kendisinden beklentileri arttırdı.

Habibe hanıma ön yargılı olan kişilerin onu tanımaya başlamalarıyla birlikte zamanla ön yargılarının kırıldığını gördük. Çünkü Öçal’ın CV’si diğer kadın milletvekillerine göre güçlüydü. Sadece bu değil tabiî ki ikili ilişkileri, hitap şekli, insanlara samimi olup, güler yüzlü davranması kısa sürede kamuoyunun takdirini topladı. Ve akıllara yıllardır özlem duyduğumuz Fatma Şahin figürünü getirtmeyi başardı. Umarız Habibe Hanım kendisinden beklenen çalışmaların önüne geçer ve şehrin ablası olmayı başarır. Başaracağına inancımız tam ama öncelikle şehirdeki ayağına takılan prangalardan kurtulması gerekiyor. Ve hala zaman varken parti yöneticilerin Habibe Öçal’a takoz olmayı bırakıp, yanında olmalarının kendilerinin faydasına olacağını düşünüyorum. Yoksa yarın bir gün 5 metre yakınına bile yaklaşamayabilirler…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.