Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Kahramanmaraş 2023 Eylem Planın Neresinde?

Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemlerde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023 planı açıklanmıştı. Bu vatandaşlarda büyük bir heyecana neden olmuştu. Burada 2023 yılına kadar neler yapılması gerektiğini sıralanıyordu. Bu söylemlerin şuana kadar birçoğunun gerçekleştiğini görüyoruz. Yani gerçekçi bir söylem, ne denildiyse onlar yapılıyor, ve yapılmaya da devam ediyor. Tabi ki 2023 hedeflerini vatandaşlarımız tam anlamıyla kavramamışken, 2012 yılında dönemin AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş İli Geliştirme Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısında  kentimiz içinde milletvekilleriyle 2023 eylem planı hazırladıklarını kamuoyuna duyurmuştu. Ünal toplantıda, “İlk defa bir ilin projeleri ilgili bakanlıklarda en üst düzeyde ele alındı. Bu çalışmalar şimdi bir eylem planına döküldü. Çünkü bu çalışmanın siyaseti de bağlayan bir tarafı var. Siyasetçi böyle bir şey yaparak risk alıyor. Ak Parti öncesinde, siyasetçi konuşur seçildikten sonra konuştuğunu unuturdu. Ama Ak Parti siyasetinde bu biraz değişti, siyasi irade risk aldı.” diye konuşmuştu. Aradan geçen 6 yılda Kahramanamraş’ta nelerin değiştiğini hep birlikte izledik. Belediye Başkan adayları seçim vaatlerini hazırlarken 2023 planları doğrultusunda açıkladıklarını gördük. Eylem planında trafik sorunundan yatırıma kadar bir çok konu yer almıştı. Bu planının açıklanmasından sonra şehirde birçok çalıştaylar yapıldı. Şehrin ulaşım sorunu için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yeni kuzey çevre yolunu başlatarak önemli bir adım atmış oldu. Eylem planında 2023 yılı için 5 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflenmişti, bu hedefin  şuana kadar biraz uzağında görünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde KMSOB Başkanı Serdan Zabun, yapmış olduğu açıklamasıyla ihracatın 1 milyar dolara ulaştığını söyledi. Ayrıca eylem planında Sır Kılavuzlu Barajı ve çevresinin su sporları merkezi haline getirileceği belirtilmişti. Bunun için gerek Büyükşehir Belediyesi olsun, gerek Onikişubat Belediyesi olsun kayda değer çalışmalar yürütüyorlar. Kahramanamraş’ta  2015 yılından 2019 yılı arasında 330 projenin hayata geçirilmesi  ve bu tarihe kadar 16,6 milyar TL’lik bir yatırımın yapılması  hedefleniyor. 2019 ve 2023 tarihleri arasında ise 6 milyar TL yatırımla birlikte toplamda 2023 planları için 23 milyar TL planlanıyor. Bakalım bu hedeflerin hangi projeler hayata geçirilecek ve önümüzdeki dönemlerde şehrimiz için yeni eylem planları açıklanacak mı, hep birlikte göreceğiz.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Kahramanmaraş 2023 Eylem Planın Neresinde?

Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemlerde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023 planı açıklanmıştı. Bu vatandaşlarda büyük bir heyecana neden olmuştu. Burada 2023 yılına kadar neler yapılması gerektiğini sıralanıyordu. Bu söylemlerin şuana kadar birçoğunun gerçekleştiğini görüyoruz. Yani gerçekçi bir söylem, ne denildiyse onlar yapılıyor, ve yapılmaya da devam ediyor.

Tabi ki 2023 hedeflerini vatandaşlarımız tam anlamıyla kavramamışken, 2012 yılında dönemin AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş İli Geliştirme Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısında  kentimiz içinde milletvekilleriyle 2023 eylem planı hazırladıklarını kamuoyuna duyurmuştu.

Ünal toplantıda, “İlk defa bir ilin projeleri ilgili bakanlıklarda en üst düzeyde ele alındı. Bu çalışmalar şimdi bir eylem planına döküldü. Çünkü bu çalışmanın siyaseti de bağlayan bir tarafı var. Siyasetçi böyle bir şey yaparak risk alıyor. Ak Parti öncesinde, siyasetçi konuşur seçildikten sonra konuştuğunu unuturdu. Ama Ak Parti siyasetinde bu biraz değişti, siyasi irade risk aldı.” diye konuşmuştu.

Aradan geçen 6 yılda Kahramanamraş’ta nelerin değiştiğini hep birlikte izledik. Belediye Başkan adayları seçim vaatlerini hazırlarken 2023 planları doğrultusunda açıkladıklarını gördük. Eylem planında trafik sorunundan yatırıma kadar bir çok konu yer almıştı. Bu planının açıklanmasından sonra şehirde birçok çalıştaylar yapıldı. Şehrin ulaşım sorunu için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yeni kuzey çevre yolunu başlatarak önemli bir adım atmış oldu. Eylem planında 2023 yılı için 5 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflenmişti, bu hedefin  şuana kadar biraz uzağında görünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde KMSOB Başkanı Serdan Zabun, yapmış olduğu açıklamasıyla ihracatın 1 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Ayrıca eylem planında Sır Kılavuzlu Barajı ve çevresinin su sporları merkezi haline getirileceği belirtilmişti. Bunun için gerek Büyükşehir Belediyesi olsun, gerek Onikişubat Belediyesi olsun kayda değer çalışmalar yürütüyorlar.

Kahramanamraş’ta  2015 yılından 2019 yılı arasında 330 projenin hayata geçirilmesi  ve bu tarihe kadar 16,6 milyar TL’lik bir yatırımın yapılması  hedefleniyor. 2019 ve 2023 tarihleri arasında ise 6 milyar TL yatırımla birlikte toplamda 2023 planları için 23 milyar TL planlanıyor. Bakalım bu hedeflerin hangi projeler hayata geçirilecek ve önümüzdeki dönemlerde şehrimiz için yeni eylem planları açıklanacak mı, hep birlikte göreceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.