Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Bayramlarımız Cenaze Törenine Dönüşüyor!

23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi Türk milleti için özel olan günler maalesef eski coşku ve heyecanla kutlanmıyor. Bu programlara protokol, asker ve polis’in dışında halktan pek fazla kimse katılmıyor. Programlar genellikle alınan yoğun güvenlik önlemleriyle ve kapatılan cadde ve yollardan dolayı mağdur olan vatandaşlarının isyanıyla sonuçlanıyor. Bu kutlamalar bir nevi vatandaşlar için çileye dönüşüyor. Programlar caddelerde değil de statlarda düzenlense daha mantıklı olmaz mı? Gerçi şehrin muhteşem statlarının çimleri ve koltukları zarar görür, olmaz! Hem o stada kaç kişi gelecek ki? Toplamda 20-30 kişinin geleceğini düşünürsek kutlamaların bir anlamı olmayacak. O yüzden vatandaşları cezbedici programların yapılması gerekiyor! Yoksa millet neden hep aynı konuşmalar ve aynı program içeriği için meydana gelsin? Geçtiğimiz gün şehrimizde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı ama programa katılım bizleri ziyadesiyle üzdü. Kutlama alanına gelen vatandaşlarla sohbet ettiğimizde bu ne programı, cenaze törenine benziyor diye eleştirilerini dile getirdiler. İçi boşaltılmış kutlamada protokolden bazılarının da canı sıkılmış olmalı ki sürekli ellerindeki telefonlarıyla uğraştılar. Tabi ki orası daha hareketli ve canlıdır… Arkadaşlarla biran bando ekibinin cenaze marşı çalmasından korktuk ama neyse ki korktuğumuz başımıza gelmedi. Programda katılımcıları selamlamak için askeri araca binen protokol ise boş meydanı selamlamak zorunda kaldı. Eminim bu olay kendilerinin de zoruna gitmiştir. Çünkü boş meydanı selamlamak güçtür. Bu sadece bu yıla özgü bir şey değil, artık milli bayramlar hep sönük geçiyor. Böyle giderse hep sönük geçecek. Belki de ‘ne gereği var ’ deyip ilerleyen zamanda tamamen kaldıracağız. Geçmiş yıllarda Milli bayramlarımıza baktığımızda, coşkulu ve manevi değerleri baş üstünde tutan bir bayram sevinci yaşardık. Caddeler adeta insan seli olurdu. Ama maalesef şimdilerde bir oldubittiyle bayramlarımız kutlanıyor…
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Bayramlarımız Cenaze Törenine Dönüşüyor!

23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi Türk milleti için özel olan günler maalesef eski coşku ve heyecanla kutlanmıyor. Bu programlara protokol, asker ve polis’in dışında halktan pek fazla kimse katılmıyor.

Programlar genellikle alınan yoğun güvenlik önlemleriyle ve kapatılan cadde ve yollardan dolayı mağdur olan vatandaşlarının isyanıyla sonuçlanıyor. Bu kutlamalar bir nevi vatandaşlar için çileye dönüşüyor. Programlar caddelerde değil de statlarda düzenlense daha mantıklı olmaz mı? Gerçi şehrin muhteşem statlarının çimleri ve koltukları zarar görür, olmaz! Hem o stada kaç kişi gelecek ki? Toplamda 20-30 kişinin geleceğini düşünürsek kutlamaların bir anlamı olmayacak. O yüzden vatandaşları cezbedici programların yapılması gerekiyor! Yoksa millet neden hep aynı konuşmalar ve aynı program içeriği için meydana gelsin?

Geçtiğimiz gün şehrimizde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı ama programa katılım bizleri ziyadesiyle üzdü. Kutlama alanına gelen vatandaşlarla sohbet ettiğimizde bu ne programı, cenaze törenine benziyor diye eleştirilerini dile getirdiler.
İçi boşaltılmış kutlamada protokolden bazılarının da canı sıkılmış olmalı ki sürekli ellerindeki telefonlarıyla uğraştılar. Tabi ki orası daha hareketli ve canlıdır…

Arkadaşlarla biran bando ekibinin cenaze marşı çalmasından korktuk ama neyse ki korktuğumuz başımıza gelmedi. Programda katılımcıları selamlamak için askeri araca binen protokol ise boş meydanı selamlamak zorunda kaldı. Eminim bu olay kendilerinin de zoruna gitmiştir. Çünkü boş meydanı selamlamak güçtür.
Bu sadece bu yıla özgü bir şey değil, artık milli bayramlar hep sönük geçiyor. Böyle giderse hep sönük geçecek. Belki de ‘ne gereği var ’ deyip ilerleyen zamanda tamamen kaldıracağız.

Geçmiş yıllarda Milli bayramlarımıza baktığımızda, coşkulu ve manevi değerleri baş üstünde tutan bir bayram sevinci yaşardık. Caddeler adeta insan seli olurdu. Ama maalesef şimdilerde bir oldubittiyle bayramlarımız kutlanıyor…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.