Hatice Güzel
Köşe Yazarı
Hatice Güzel
 

Avrupa'nın Semerli Merkebi!

Yunan Milletvekilinin Türkiye'yi hedef seçerek Bayrağımıza yaptığı insanlık dışı, alçakça, ırkçı, kabul edilemez davranışını şiddetle kınıyoruz.   Bürükselde yapılan Avrupa Parlamentosu Genel kurul toplantısında  "Yunan adalarında insani durum" konulu oturumda eylemini gerçekleştiren Yunan milletvekili; Bayrağımıza, Türkiye Devletine ve Milletimize karşı insanlığın kabul edemeyeceği bir saldırıda bulunmuştur.      Bayrağımız; İstikbalimizin ve İstiklâlimizi simgesidir. Kurtuluş Savaşı'nda zor şartlar altında, milli birlik ve beraberlik içerisinde, Vatanımızı işgalcilere karşı( Fransa, İngiltere, Yunan, ) âman vermeden kanının son damlasına kadar savaşmış, Şehitlerimizin bizlere yâdigarıdır. Bayrağımıza yapılan bu saldırı bizi derinden etkilemiş ve hiddetlendirmiştir.      Yunan; Türk milleti hiddetlenince neler yapacağını çok iyi bilir. Bilir bilmesine de sırtına semer vurulan bu merkep neden bilmez onu da anlamış değilim. Ya tarihini hiç okumamış ya da akli dengesinde sorunu var demek ki...        Biz sanıyorduk ki; Yunan adaları merkeple dolu, meğerse Yunanistan’da da merkepten geçilmiyormuş. Hem de Avrupa’nın tescilli merkepleri...          Yunanlar Avrupa’nın güçlerini arkalarına alarak, tek başına hiç yapamayacağı, cesaret bile edemeyeceği, isyanla kolay yoldan, ellerini suya sabuna değdirmeden, tepeden inme bir bağımsızlık kazanmış Fransa, İngiltere ve Rusya'nın yardımlarıyla kendilerine bir devlet edinmişlerdir. Onun içindir ki ne bayrağın önem ve değerini anlarlar nede Vatanın.      1821 yılında Osmanlı Devletinde yönetimin bozulması, uzun süren savaşlar, halktan alınan ağır vergiler, Rum isyanının çıkmasına sebep olmuştur. Bu isyanların çıkmasında Fransız ihtilâlinin getirdiği ulusçuluk fikride etkin rol oynamıştır. 1804 yılındaki Sırp isyanı da Rum isyanının çıkmasında etkili olmuştur.          İsyan Eflâk ve Boğdan da başlamış sonrada Mora yarımadasına sıçramıştır. Uzun yıllar devam eden isyanda burada yaşayan Müslümanlar hunharca katledilmiş bir kısmı da göçe zorlanmışlardır.   Navarin Osmanlı-Mısır donanması 1827 yılında İngiliz, Fransız ve Ruslar  tarafından baskına uğramış ve batırılmıştır. Bu baskın Yunan’a bağımsızlık yolunu açmıştır. Navarin baskını akâbinde 1828- 1829 Osmanlı- Rus savaşı başlar. Savaştan yenilgi ile çıkan Osmanlı devleti Edirne antlaşmasını imzalar. Bu antlaşma sonunda İngiltere, Fransa ve Rusya'nın Osmanlı devletine baskılarıyla Yunanistan bağımsız devletini kurar.   Yunanistan ne bayrağı için kanını dökmüştür, nede vatanı için üzerinde yaşadıkları toprak kendilerine Avrupa devletleri tarafından tepsi içinde sunulmuştur.              Kurtuluş Savaşında Vatanımızı  işgalcilere karşı  kanının son damlasına kadar akıtan, hürriyetimiz  bağımsızlığımız, istiklalimiz için; Kadını ,erkeği ,yaşlısı ,genciyle  mücadele eden , kahramanca savaşan,Analar  evlatsız , evlatlar babasız , okullar talebesiz kalarak , bir Vatan bir Bayrak bıraktı ecdadımız Türk milletine.
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2020 - Pazartesi

Avrupa'nın Semerli Merkebi!

Yunan Milletvekilinin Türkiye'yi hedef seçerek Bayrağımıza yaptığı insanlık dışı, alçakça, ırkçı, kabul edilemez davranışını şiddetle kınıyoruz.

 

Bürükselde yapılan Avrupa Parlamentosu Genel kurul toplantısında  "Yunan adalarında insani durum" konulu oturumda eylemini gerçekleştiren Yunan milletvekili; Bayrağımıza, Türkiye Devletine ve Milletimize karşı insanlığın kabul edemeyeceği bir saldırıda bulunmuştur.

 

   Bayrağımız; İstikbalimizin ve İstiklâlimizi simgesidir. Kurtuluş Savaşı'nda zor şartlar altında, milli birlik ve beraberlik içerisinde, Vatanımızı işgalcilere karşı( Fransa, İngiltere, Yunan, ) âman vermeden kanının son damlasına kadar savaşmış, Şehitlerimizin bizlere yâdigarıdır. Bayrağımıza yapılan bu saldırı bizi derinden etkilemiş ve hiddetlendirmiştir.

 

   Yunan; Türk milleti hiddetlenince neler yapacağını çok iyi bilir. Bilir bilmesine de sırtına semer vurulan bu merkep neden bilmez onu da anlamış değilim. Ya tarihini hiç okumamış ya da akli dengesinde sorunu var demek ki...

 

     Biz sanıyorduk ki; Yunan adaları merkeple dolu, meğerse Yunanistan’da da merkepten geçilmiyormuş. Hem de Avrupa’nın tescilli merkepleri...

 

       Yunanlar Avrupa’nın güçlerini arkalarına alarak, tek başına hiç yapamayacağı, cesaret bile edemeyeceği, isyanla kolay yoldan, ellerini suya sabuna değdirmeden, tepeden inme bir bağımsızlık kazanmış Fransa, İngiltere ve Rusya'nın yardımlarıyla kendilerine bir devlet edinmişlerdir. Onun içindir ki ne bayrağın önem ve değerini anlarlar nede Vatanın.

 

   1821 yılında Osmanlı Devletinde yönetimin bozulması, uzun süren savaşlar, halktan alınan ağır vergiler, Rum isyanının çıkmasına sebep olmuştur. Bu isyanların çıkmasında Fransız ihtilâlinin getirdiği ulusçuluk fikride etkin rol oynamıştır. 1804 yılındaki Sırp isyanı da Rum isyanının çıkmasında etkili olmuştur.

 

       İsyan Eflâk ve Boğdan da başlamış sonrada Mora yarımadasına sıçramıştır. Uzun yıllar devam eden isyanda burada yaşayan Müslümanlar hunharca katledilmiş bir kısmı da göçe zorlanmışlardır.

 

Navarin Osmanlı-Mısır donanması 1827 yılında İngiliz, Fransız ve Ruslar  tarafından baskına uğramış ve batırılmıştır. Bu baskın Yunan’a bağımsızlık yolunu açmıştır. Navarin baskını akâbinde 1828- 1829 Osmanlı- Rus savaşı başlar. Savaştan yenilgi ile çıkan Osmanlı devleti Edirne antlaşmasını imzalar. Bu antlaşma sonunda İngiltere, Fransa ve Rusya'nın Osmanlı devletine baskılarıyla Yunanistan bağımsız devletini kurar.

 

Yunanistan ne bayrağı için kanını dökmüştür, nede vatanı için üzerinde yaşadıkları toprak kendilerine Avrupa devletleri tarafından tepsi içinde sunulmuştur.

 

           Kurtuluş Savaşında Vatanımızı  işgalcilere karşı  kanının son damlasına kadar akıtan, hürriyetimiz  bağımsızlığımız, istiklalimiz için; Kadını ,erkeği ,yaşlısı ,genciyle  mücadele eden , kahramanca savaşan,Analar  evlatsız , evlatlar babasız , okullar talebesiz kalarak , bir Vatan bir Bayrak bıraktı ecdadımız Türk milletine.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.