Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Ak Parti’de Kadın Milletvekili Adayı Kim Olacak?

Genel seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesinin ardından milletvekili aday adayı olacak vatandaşları tatlı bir telaş sardı. Ülke geneli olduğu gibi şehrimizde de aday adayı olacak vatandaşlar şimdiden Ankara yollarını aşındırdı bile. MHP ile ittifak yapan Ak Parti Kahramanmaraş’ta 8 -0’ı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda ise sağlam ekiple yola çıkmak isteyecektir. Son 3 dönemdir kadın kontenjanı uygulanan şehrimizde ilk kadın milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar olmuştu. Bu sonrasında ve halen milletvekili olan Nursel Reyhanlıoğlu ile devam etti. Bu yeni dönemde ise kadın milletvekili kontenjanı uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. İhtimaller doğrultusunda gidecek olur isek 1 milletvekili kontenjanı garanti gibi duruyor. Parti yöneticileri ise bu kontenjanı en etkin bir şekilde doldurmak isteyecektir. Milletvekili belirme konusunda il başkanlığı anket yaptırabilir. Veya az adaylı bir seçimde delegelerin milletvekilini belirlenmesi istenebilir. Keşke Ak Partinin Kadın milletvekili adayını partiye üye kadınlar belirleseler. O zaman daha etkili ve doğru bir aday belirlemiş olurlar. Bana göre 8 milletvekili kontenjanından 2 tanesi kadın milletvekillerine ayrılmalıdır. Bu sayede bazı noktalar daha düzenli olabilir… Milletvekili adayı gösterilebilecek kişilere bakacak olur isek, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı İnşaat Mühendisi Ayşe Cesur, Ak Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkan Yrd./Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Ziraat Mühendisi Gül Çitil Okur ve 11 yıl Ak Parti Afşin Kadın Kolları Başkanlığı ve 3 yıl Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten, Büyükşehir Belediye meclis üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşe Kılıç gibi isimler ön plana çıkıyor. Bakalım milletvekili adayı bu kişiler arasından mı seçilecek, yoksa daha farklı kişiler arasından mı, bu kısa sürede hangi kadın milletvekili aday adayı olup aday gösterilecek hep birlikte göreceğiz.    
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Ak Parti’de Kadın Milletvekili Adayı Kim Olacak?

Genel seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesinin ardından milletvekili aday adayı olacak vatandaşları tatlı bir telaş sardı.
Ülke geneli olduğu gibi şehrimizde de aday adayı olacak vatandaşlar şimdiden Ankara yollarını aşındırdı bile. MHP ile ittifak yapan Ak Parti Kahramanmaraş’ta 8 -0’ı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda ise sağlam ekiple yola çıkmak isteyecektir. Son 3 dönemdir kadın kontenjanı uygulanan şehrimizde ilk kadın milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar olmuştu. Bu sonrasında ve halen milletvekili olan Nursel Reyhanlıoğlu ile devam etti. Bu yeni dönemde ise kadın milletvekili kontenjanı uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. İhtimaller doğrultusunda gidecek olur isek 1 milletvekili kontenjanı garanti gibi duruyor. Parti yöneticileri ise bu kontenjanı en etkin bir şekilde doldurmak isteyecektir. Milletvekili belirme konusunda il başkanlığı anket yaptırabilir. Veya az adaylı bir seçimde delegelerin milletvekilini belirlenmesi istenebilir. Keşke Ak Partinin Kadın milletvekili adayını partiye üye kadınlar belirleseler. O zaman daha etkili ve doğru bir aday belirlemiş olurlar. Bana göre 8 milletvekili kontenjanından 2 tanesi kadın milletvekillerine ayrılmalıdır. Bu sayede bazı noktalar daha düzenli olabilir…

Milletvekili adayı gösterilebilecek kişilere bakacak olur isek, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı İnşaat Mühendisi Ayşe Cesur, Ak Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkan Yrd./Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Ziraat Mühendisi Gül Çitil Okur ve 11 yıl Ak Parti Afşin Kadın Kolları Başkanlığı ve 3 yıl Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten, Büyükşehir Belediye meclis üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşe Kılıç gibi isimler ön plana çıkıyor. Bakalım milletvekili adayı bu kişiler arasından mı seçilecek, yoksa daha farklı kişiler arasından mı, bu kısa sürede hangi kadın milletvekili aday adayı olup aday gösterilecek hep birlikte göreceğiz.

 
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.