Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Mal Varlıkları Neden Açıklanmıyor?

Şehir kamuoyu öyle alışkın değildir, siyasi olarak bir yerlere talip olan kişilerin mal varlıklarını açıkladığını görmeye. Hep kapalı zarflarda birilerine teslim edilir, içinde ne olduğunu bazen teslim alan kişi bile merak edip açmaz. Körler sağırlar birbirini ağırlar gibi hep soru işareti kalır. Ve sonrasında dedikodu başlar, efendim şu başkanşu vekil 2 yılda mal varlığını 5 katına çıkarmış! Bu dilden dile, kulaktan kulağa yayılır. Bu gerçek midir, yoksa afaki rakamlar mı, kimse bilmez. Merak edip araştırmaya kalksanız bir şey öğrenemediğiniz gibi sizi hemen ajan yaparlar.Oysa Belediye Başkan adayları, milletvekilleri, bürokratlar düzenli aralıklarla mal varlıklarını kamuoyuna açıklasalar, ortadan bu dedikodularda kalkar. Daha şeffaf daha samimi bir atmosfer oluşmuş olur. Yanlış anlaşılmasın kimsenin kimsenin servetinde gözü yok! Sadece insanlarımız merak ediyor, çalmış mı, çırpmış mı, ya da düzenli olarak artış mı, yoksa azalış mı var? Özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ekonomik olarak bir buhran yaşadığımız şu günlerde,Belediye Başkan adaylarınınmal varlıklarını açıklaması yönünde vatandaşlarda bir beklenti var. Tabii ki bunu açıklayıp açıklamamak Başkan adaylarına kalmış. Ama şeffaf bir belediyecilikle yola çıkıyorlarsa bununda açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Açıklamazlarsa bu dedikoduların ardı arkası kesilmez, gün gelir bu dedikodulara kendileri bile inanabilirler. *** Bir önceki yazımda özellikle Ak Parti’nin şehirde Belediye Başkan adaylarını açıklamasının ardından,vatandaşların bağımsız aday beklentisini dile getirmiştim.  Bu süreçten sonra şuana kadar bir tek Türkoğlu ilçemizde MHP’den Başkan aday adayı olan Cefer Güçlü, Bağımsız olarak Belediye Başkanı olduğunu açıkladı. Ve ilçede bazı kişilerin adaylık için bir hazırlıkta olduğunu öğrendik. Diğer ilçelerimizde ise bazı gelişmeler yaşanıyor ama bağımsız aday olma yönünde değil, mevcut adaylar üzerinden gidileceğe benziyor. Ben halkın beklentisine karşılık verme adına bağımsız aday olan kişilerin medeni cesaretinden dolayı kendilerini kutluyorum. Diğer taraftan aday adaylığı sürecinde kıyametleri koparan kişilerinde sessiz sedasız köşelerine çekildiklerini görüyoruz. Anlaşılan şehir sevgileri kısa sürdü, ee zaten havada soğuk ne gereği var bir şeyler yapmanın! En iyisi kış uykusuna devam!
Ekleme Tarihi: 17 Ocak 2019 - Perşembe

Mal Varlıkları Neden Açıklanmıyor?

Şehir kamuoyu öyle alışkın değildir, siyasi olarak bir yerlere talip olan kişilerin mal varlıklarını açıkladığını görmeye. Hep kapalı zarflarda birilerine teslim edilir, içinde ne olduğunu bazen teslim alan kişi bile merak edip açmaz. Körler sağırlar birbirini ağırlar gibi hep soru işareti kalır. Ve sonrasında dedikodu başlar, efendim şu başkanşu vekil 2 yılda mal varlığını 5 katına çıkarmış! Bu dilden dile, kulaktan kulağa yayılır.

Bu gerçek midir, yoksa afaki rakamlar mı, kimse bilmez. Merak edip araştırmaya kalksanız bir şey öğrenemediğiniz gibi sizi hemen ajan yaparlar.Oysa Belediye Başkan adayları, milletvekilleri, bürokratlar düzenli aralıklarla mal varlıklarını kamuoyuna açıklasalar, ortadan bu dedikodularda kalkar. Daha şeffaf daha samimi bir atmosfer oluşmuş olur.

Yanlış anlaşılmasın kimsenin kimsenin servetinde gözü yok! Sadece insanlarımız merak ediyor, çalmış mı, çırpmış mı, ya da düzenli olarak artış mı, yoksa azalış mı var? Özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ekonomik olarak bir buhran yaşadığımız şu günlerde,Belediye Başkan adaylarınınmal varlıklarını açıklaması yönünde vatandaşlarda bir beklenti var. Tabii ki bunu açıklayıp açıklamamak Başkan adaylarına kalmış. Ama şeffaf bir belediyecilikle yola çıkıyorlarsa bununda açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Açıklamazlarsa bu dedikoduların ardı arkası kesilmez, gün gelir bu dedikodulara kendileri bile inanabilirler.

***

Bir önceki yazımda özellikle Ak Parti’nin şehirde Belediye Başkan adaylarını açıklamasının ardından,vatandaşların bağımsız aday beklentisini dile getirmiştim.  Bu süreçten sonra şuana kadar bir tek Türkoğlu ilçemizde MHP’den Başkan aday adayı olan Cefer Güçlü, Bağımsız olarak Belediye Başkanı olduğunu açıkladı. Ve ilçede bazı kişilerin adaylık için bir hazırlıkta olduğunu öğrendik. Diğer ilçelerimizde ise bazı gelişmeler yaşanıyor ama bağımsız aday olma yönünde değil, mevcut adaylar üzerinden gidileceğe benziyor. Ben halkın beklentisine karşılık verme adına bağımsız aday olan kişilerin medeni cesaretinden dolayı kendilerini kutluyorum.

Diğer taraftan aday adaylığı sürecinde kıyametleri koparan kişilerinde sessiz sedasız köşelerine çekildiklerini görüyoruz. Anlaşılan şehir sevgileri kısa sürdü, ee zaten havada soğuk ne gereği var bir şeyler yapmanın! En iyisi kış uykusuna devam!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.