Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Kardeş, Bağımsız Aday Yok Mu?

Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Cumhur İttifakı Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Bu liste açıklanmadan önce ben yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan adayı yok mu, diye sorsaydım. Eminim hepiniz git işine kardeş var mı, kendine güvenen öyle babayiğit derdiniz. Ben de çıkmayacağını bildiğim için böyle bir soru sormazdım. Ama bu soruyu bana Ak Parti’nin Başkan adaylarını gören birçok partili vatandaş yöneltti. Öncesinde partisinin adayını sordu, sonrasında MHP’nin adayı kim diye sordu, MHP’nin sadece 2 ilçede aday çıkartacağını söylediğimizde ise ümitsiz bir şekilde peki, kardeş bağımsız aday yok mu diye sordu. Ben de kardeş var mı öyle babayiğit biri ki dedim. Sen de haklısın dedi. Ne yapacaksınız diye sorduğumda bekleyeceğiz, önümüzde daha zaman var, bizim de hamlelerimiz olur elbet diye cevap verdi. *** Çağlayancerit ve Nurhak’ın MHP’ye bırakılması konusuna gelecek olursak Nurhak’ı bekliyordum ama Cerit gerçekten bizlere sürpriz oldu. Çünkü Nurhak’a yıllardır CHP hakim, başarılı bir Belediye Başkanı var ve Ak Partinin kazanması çok zor.  Bunu normal olarak karşılıyoruz ama Cerit’in bırakılması şaşırttı. Çünkü MHP aday adayları bile daha ortada yokken, Ak Partili aday adayları ilçeyi karış karış geziyorlardı. Bu biraz armut piş ağzıma düş oldu. Burada seçmeni ikna etmek bir hayli zor olacaktır ve bundan en karlı Millet İttifakı adayı Nazım Engizek’in çıkacağını düşünüyorum. *** Genel olarak şu an için bakacak olursak Ak Parti Andırın'da, Afşin’de, Elbistan’da, Ekinözü’nde, Pazarcık’ta zorlanacağa benziyor. Öte yandan Türkoğlu, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Andırın ve Elbistan ilçelerinde vatandaşlar muhalefetin Başkan adaylarını bekliyor. Bu adayların ise bu ay içerisinde tamamının açıklanması ön görülüyor. Daha önümüzde 2,5 ay gibi bir süre var. Bu süre içerisinde daha çok şey değişeceğe benziyor.  Ve son olarak Ak Parti’nin Andırın adayı hakkında birtakım iddialar var, sosyal medyalarda gezmeye başladı. Belki sizlere de denk gelmiştir, bu konunun bir an önce aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2019 - Pazar

Kardeş, Bağımsız Aday Yok Mu?

Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Cumhur İttifakı Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Bu liste açıklanmadan önce ben yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan adayı yok mu, diye sorsaydım. Eminim hepiniz git işine kardeş var mı, kendine güvenen öyle babayiğit derdiniz. Ben de çıkmayacağını bildiğim için böyle bir soru sormazdım. Ama bu soruyu bana Ak Parti’nin Başkan adaylarını gören birçok partili vatandaş yöneltti. Öncesinde partisinin adayını sordu, sonrasında MHP’nin adayı kim diye sordu, MHP’nin sadece 2 ilçede aday çıkartacağını söylediğimizde ise ümitsiz bir şekilde peki, kardeş bağımsız aday yok mu diye sordu. Ben de kardeş var mı öyle babayiğit biri ki dedim. Sen de haklısın dedi. Ne yapacaksınız diye sorduğumda bekleyeceğiz, önümüzde daha zaman var, bizim de hamlelerimiz olur elbet diye cevap verdi.

***

Çağlayancerit ve Nurhak’ın MHP’ye bırakılması konusuna gelecek olursak Nurhak’ı bekliyordum ama Cerit gerçekten bizlere sürpriz oldu. Çünkü Nurhak’a yıllardır CHP hakim, başarılı bir Belediye Başkanı var ve Ak Partinin kazanması çok zor.  Bunu normal olarak karşılıyoruz ama Cerit’in bırakılması şaşırttı. Çünkü MHP aday adayları bile daha ortada yokken, Ak Partili aday adayları ilçeyi karış karış geziyorlardı. Bu biraz armut piş ağzıma düş oldu. Burada seçmeni ikna etmek bir hayli zor olacaktır ve bundan en karlı Millet İttifakı adayı Nazım Engizek’in çıkacağını düşünüyorum.

***

Genel olarak şu an için bakacak olursak Ak Parti Andırın'da, Afşin’de, Elbistan’da, Ekinözü’nde, Pazarcık’ta zorlanacağa benziyor. Öte yandan Türkoğlu, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Andırın ve Elbistan ilçelerinde vatandaşlar muhalefetin Başkan adaylarını bekliyor. Bu adayların ise bu ay içerisinde tamamının açıklanması ön görülüyor. Daha önümüzde 2,5 ay gibi bir süre var. Bu süre içerisinde daha çok şey değişeceğe benziyor.  Ve son olarak Ak Parti’nin Andırın adayı hakkında birtakım iddialar var, sosyal medyalarda gezmeye başladı. Belki sizlere de denk gelmiştir, bu konunun bir an önce aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.