Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Ölüp Ölüp Dirilen Başkan Adayları!

Gün geçmiyor ki yeni bir şeyler duyup kendimizden geçmeyelim.  Malumunuz 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere partiler sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Herkes, kazanmak için yola çıktık, almadan gelmeyiz diyor. Anlaşılan o ki birçok kişi yarı yolda kalacak ya da gidip geri gelemeyecek. Çünkü bir Belediye için en az 3 siyasi parti yola çıkıyor. Birbirleriyle iyi ya da kötü bir şekilde yarışıp nihayetinde bir siyasi parti kazanıyor. Farklı partilerin yarışlarını anladık ama aynı partiden birbirleriyle yarışıp kendilerini ve partilerini yiyip bitiren kişileri bir türlü anlayamıyoruz. Ve halen bir ilçenin mevcut Belediye Başkanı olup yeni dönemde tekrardan aday gösterilmezsem kafama sıkarım diyen kişileri de duyduk. Beni yeniden aday yapın ne kadar para istiyorsanız vermeye hazırım diyenleri de! Bir oda dolusu parası olduğunu söyleyenler de oldu. Başkan maaşıyla geçinemiyorum diyenler de! Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hayrettin Güngör olarak belirlenmesinin ardından gözler muhalefet partilerine çevrilmişti. CHP yetkilileri ise Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ali Öztunç olacağını söyledi. Buna göre İyi Parti Büyükşehir için aday çıkarmayıp Öztunç’u destekleyebilir. MHP de ise Büyükşehir için en güçlü aday Fatih Mehmet Ceyhan gibi görünüyor. Partilerin İlçe Başkan adaylarında ise her geçen gün değişim meydana geliyor. Ve hangi aday ile görüşürsek ben yüzde 99 tamamım diyor. İnsanlarımız ise Sosyal Medya’dan algı yapmaya da bayılıyor, gönlünden geçen kişiyi aday gibi gösterip, bunun üzerinden rant devşirmeye çalışıyor. Sosyal Medya’yı gazete veya haber sitesi gibi güvenli gören vatandaşlarımız da ne yazık ki bunlara inanıp aday olduğunu düşündüğü kişiyi arayıp hayırlı olsun temennisinde bulunuyor. Adaylığı açıklanmayan kişiler ise her geçen gün stresine stres ekliyor. Adeta ölüp ölüp diriliyor. Yemeden içmeden kesilip yataklara düşebiliyor. O koltuk dünyanın en tatlı şeyi olmalı ki, insanlar ona oturabilmek için bütün değerlerini hiçe sayabiliyor. Eee vatandaş ne olacak? Tabi vatandaşı düşünen yok, onlar nasıl olsa bir şekilde oy verecek öyle değil mi?
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2018 - Pazar

Ölüp Ölüp Dirilen Başkan Adayları!

Gün geçmiyor ki yeni bir şeyler duyup kendimizden geçmeyelim.  Malumunuz 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere partiler sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Herkes, kazanmak için yola çıktık, almadan gelmeyiz diyor. Anlaşılan o ki birçok kişi yarı yolda kalacak ya da gidip geri gelemeyecek. Çünkü bir Belediye için en az 3 siyasi parti yola çıkıyor.

Birbirleriyle iyi ya da kötü bir şekilde yarışıp nihayetinde bir siyasi parti kazanıyor. Farklı partilerin yarışlarını anladık ama aynı partiden birbirleriyle yarışıp kendilerini ve partilerini yiyip bitiren kişileri bir türlü anlayamıyoruz. Ve halen bir ilçenin mevcut Belediye Başkanı olup yeni dönemde tekrardan aday gösterilmezsem kafama sıkarım diyen kişileri de duyduk. Beni yeniden aday yapın ne kadar para istiyorsanız vermeye hazırım diyenleri de! Bir oda dolusu parası olduğunu söyleyenler de oldu. Başkan maaşıyla geçinemiyorum diyenler de!

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hayrettin Güngör olarak belirlenmesinin ardından gözler muhalefet partilerine çevrilmişti. CHP yetkilileri ise Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ali Öztunç olacağını söyledi. Buna göre İyi Parti Büyükşehir için aday çıkarmayıp Öztunç’u destekleyebilir. MHP de ise Büyükşehir için en güçlü aday Fatih Mehmet Ceyhan gibi görünüyor.

Partilerin İlçe Başkan adaylarında ise her geçen gün değişim meydana geliyor. Ve hangi aday ile görüşürsek ben yüzde 99 tamamım diyor. İnsanlarımız ise Sosyal Medya’dan algı yapmaya da bayılıyor, gönlünden geçen kişiyi aday gibi gösterip, bunun üzerinden rant devşirmeye çalışıyor. Sosyal Medya’yı gazete veya haber sitesi gibi güvenli gören vatandaşlarımız da ne yazık ki bunlara inanıp aday olduğunu düşündüğü kişiyi arayıp hayırlı olsun temennisinde bulunuyor. Adaylığı açıklanmayan kişiler ise her geçen gün stresine stres ekliyor. Adeta ölüp ölüp diriliyor. Yemeden içmeden kesilip yataklara düşebiliyor. O koltuk dünyanın en tatlı şeyi olmalı ki, insanlar ona oturabilmek için bütün değerlerini hiçe sayabiliyor. Eee vatandaş ne olacak? Tabi vatandaşı düşünen yok, onlar nasıl olsa bir şekilde oy verecek öyle değil mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.