Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Tepeden İnme Kişileri İstemiyoruz!

Şehirdeki çeşmelerden kana kana su içmeyen, herhangi bir lokantada yemek yemeyen, halk kahvesinde vatandaşlarla gündemi tartışmayan, şehrin sokaklarında yürümeyen, şehrin sorunlarıyla yatıp şehrin sorunlarıyla kalkmayan, samimi olmayıp dalkavukluk yapan, talip olduğu semtte değil de başka bir semtte yaşayan, alışverişlerini kendi semtinin esnafından yapmayan, aday olacağı il ya da ilçe parti yöneticisini tanımayan, siyaseti rant için yapan ve sadece seçim dönemlerinde göstermelik ziyaretler yapan kişilerden halk nefret ediyor, bunalıyor, tiksiniyor onları görmemek için yolunu değiştiriyor. Şehrimizdeki insanların yapısı şuan itibarıyla tepeden inme olarak nitelendirdiğimiz halkta karşılığı olmayan, şehir için hiçbir şekilde çaba sarf etmeyen kişilere karşı hazır değil. Bizim halkımız öyle donanımlı bir aday istemiyor! Sadece kendi içlerinden biri olsun, samimi olsun, güven verip sözünün eri olsun istiyor. Bir yerde onların işinin görülüp görülmemesi önemli olmuyor. Mütevazı olsun, efendi olsun çalmasın çırpmasın, adam gibi adam olsun istiyor. Halkımız gösteriş meraklılarını da istemiyor. Yani yapılan bir hizmeti gözüne gözüne sokulsun istemiyor. Ve “Yapılan hizmetler gözünüze dizinize dursun, daha ne yapalım.”söylemlerini de istemiyor! Şayet bu kişilere cevap aday gösterildiklerinde sandıkta verilecektir. Öncelikle bir kişi bir yere aday olurken önce kendinin inanması lazım. Maalesef bazı kişilerin kendine güveni bile yok, birilerinin gazıyla adaylıklarını açıklayıp sonrasında rezil rüsva oluyorlar. Ne gereği var, yazık değil mi, hem zamanınıza hem harcadığınız paracıklara? *** Hani bir söz vardı ya, “Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek.” diye. Bizler artık yardımlarımızı bile şova dönüştürdük. Ne yapsak bütün güzelliklerimizi ve rezilliklerimizi sosyal medyalara döktük. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir paylaşım gördüm ve gerçekten utandım, sıkıldım, rahatsız oldum. Ak Parti’den bazı gençlerin YADES için gönüllü gençlik hareketi projesine destek mi, yoksa köstek mi, olmaya çalıştıklarını anlayamadım.  Çünkü ziyaret ettikleri evlerdeki kişilerin yüzleri zanlı gibi montajla kapatmış ve sosyal medyadan öyle paylaşmışlar. Bunu yaparak neyi yapmayı amaçladıklarına anlam veremedim. Yapmış oldukları bu çalışma projeye destek yerine köstek olmuş gibi duruyor. Yani o kişilerin yüzlerinin görünmemesini istiyorsanız yüzünü göstermeden fotoğraf çekin ya da şart mı kardeşim fotoğraf çekmeniz, kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz, anlamadım.  Bu paylaşımı yaparak o kişiler rencide oluyor, bunun farkında değilmisiniz?  Ve bu paylaşımı hiç mi bir parti yöneticisi görüp de bu gençleri uyarmaz ya da her şey normal de bana mı tuhaf geliyor, bunu biri bana açıklayabilir mi?
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Tepeden İnme Kişileri İstemiyoruz!

Şehirdeki çeşmelerden kana kana su içmeyen, herhangi bir lokantada yemek yemeyen, halk kahvesinde vatandaşlarla gündemi tartışmayan, şehrin sokaklarında yürümeyen, şehrin sorunlarıyla yatıp şehrin sorunlarıyla kalkmayan, samimi olmayıp dalkavukluk yapan, talip olduğu semtte değil de başka bir semtte yaşayan, alışverişlerini kendi semtinin esnafından yapmayan, aday olacağı il ya da ilçe parti yöneticisini tanımayan, siyaseti rant için yapan ve sadece seçim dönemlerinde göstermelik ziyaretler yapan kişilerden halk nefret ediyor, bunalıyor, tiksiniyor onları görmemek için yolunu değiştiriyor.

Şehrimizdeki insanların yapısı şuan itibarıyla tepeden inme olarak nitelendirdiğimiz halkta karşılığı olmayan, şehir için hiçbir şekilde çaba sarf etmeyen kişilere karşı hazır değil. Bizim halkımız öyle donanımlı bir aday istemiyor! Sadece kendi içlerinden biri olsun, samimi olsun, güven verip sözünün eri olsun istiyor. Bir yerde onların işinin görülüp görülmemesi önemli olmuyor. Mütevazı olsun, efendi olsun çalmasın çırpmasın, adam gibi adam olsun istiyor. Halkımız gösteriş meraklılarını da istemiyor. Yani yapılan bir hizmeti gözüne gözüne sokulsun istemiyor. Ve “Yapılan hizmetler gözünüze dizinize dursun, daha ne yapalım.”söylemlerini de istemiyor! Şayet bu kişilere cevap aday gösterildiklerinde sandıkta verilecektir. Öncelikle bir kişi bir yere aday olurken önce kendinin inanması lazım. Maalesef bazı kişilerin kendine güveni bile yok, birilerinin gazıyla adaylıklarını açıklayıp sonrasında rezil rüsva oluyorlar. Ne gereği var, yazık değil mi, hem zamanınıza hem harcadığınız paracıklara?

***

Hani bir söz vardı ya, “Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek.” diye. Bizler artık yardımlarımızı bile şova dönüştürdük. Ne yapsak bütün güzelliklerimizi ve rezilliklerimizi sosyal medyalara döktük. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir paylaşım gördüm ve gerçekten utandım, sıkıldım, rahatsız oldum. Ak Parti’den bazı gençlerin YADES için gönüllü gençlik hareketi projesine destek mi, yoksa köstek mi, olmaya çalıştıklarını anlayamadım.  Çünkü ziyaret ettikleri evlerdeki kişilerin yüzleri zanlı gibi montajla kapatmış ve sosyal medyadan öyle paylaşmışlar. Bunu yaparak neyi yapmayı amaçladıklarına anlam veremedim. Yapmış oldukları bu çalışma projeye destek yerine köstek olmuş gibi duruyor. Yani o kişilerin yüzlerinin görünmemesini istiyorsanız yüzünü göstermeden fotoğraf çekin ya da şart mı kardeşim fotoğraf çekmeniz, kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz, anlamadım.  Bu paylaşımı yaparak o kişiler rencide oluyor, bunun farkında değilmisiniz?  Ve bu paylaşımı hiç mi bir parti yöneticisi görüp de bu gençleri uyarmaz ya da her şey normal de bana mı tuhaf geliyor, bunu biri bana açıklayabilir mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.