Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Şehrin Sosyal Donatıları Artıyor!

Öncesinde Başkonuş’umuz vardı, şehir dışından gelen turistlere gönül rahatlığıyla burayı öneriyorduk. Sonrasında şehrimize Büyükşehir Belediyesi tarafından Yedikuyular Kayak Merkezi kazandırıldı ve turizm alanında umutlanmamızı sağladı. Geçtiğimiz sezon ilk yıl olmasına karşın ve birtakım eksikliklerine rağmen vatandaşlar çok sevdi. Şehir dışından da turistlerin geldiğini gözlemledik. Daha sonrasında Onikişubat Belediyeside bisiklet yolunu hizmete açtı. İnsanlarımız yaşlısıyla genciyle buraya yoğun katılım sağladılar ve sağlamaya da devam ediyorlar. Yine Onikişubat Belediyesi’nin bir güzel çalışması kılavuzlu mevkine kazandıracağı Dev Spor Kompleksi. Bunun çalışmaları da devam ediyor ve yakın bir zaman içerisinde açılacağını düşünüyoruz. Bu güzel çalışmalar arasına Dulkadiroğlu Belediyesi de Yalnız Ardıç bölgesinde inşaatı devam eden mesire alanıyla katılacak. Belediye ekiplerinin yoğun mesai harcadığı tesis tamamlandığında hem şehrin hem de Yedi Kuyular bölgesinin tanınması için etkin rol oynayacağa benziyor.  407,00 m2 alanda inşası devam eden tesis içerisinde 30 adet Bungalov evi, Kır Kahvesi, Kır Lokantası, çocuk oyun alanı, günübirlik piknik alanı,  spor kompleksleri, tematik dil köyü, günübirlik çadır kampı, yöresel ürünler için sergi ve satış büfeleri ve çeşitli aktivite alanları olacak. Bu proje tamamlandığında gerçekten Dulkadiroğlu Belediyesi güzel bir çalışmaya imza atmış olacak. Tabii ki proje tamamlanmadı ama insan düşünmeden edemiyor. Buranın da Başkonuş’ta olduğu gibi girişinde ücret ödenecek mi, Bungalov evlerinin günlük kullanım ücreti ne kadar olacak, Kır Kahvesi ağa kahvesi mi olacak, şehrin ileri gelenlerinin kaçamak mekanı mı olacak, yoksa halkın gözde mekanı mı olacak? Bu soruların cevabını proje tamamlandığında zaman içerisinde göreceğiz. Ama gerçekten iyi bir proje olmuş, emeği geçenleri kutluyoruz ve biran önce bitmesi için sabırsızlanıyoruz.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Şehrin Sosyal Donatıları Artıyor!

Öncesinde Başkonuş’umuz vardı, şehir dışından gelen turistlere gönül rahatlığıyla burayı öneriyorduk. Sonrasında şehrimize Büyükşehir Belediyesi tarafından Yedikuyular Kayak Merkezi kazandırıldı ve turizm alanında umutlanmamızı sağladı. Geçtiğimiz sezon ilk yıl olmasına karşın ve birtakım eksikliklerine rağmen vatandaşlar çok sevdi. Şehir dışından da turistlerin geldiğini gözlemledik.

Daha sonrasında Onikişubat Belediyeside bisiklet yolunu hizmete açtı. İnsanlarımız yaşlısıyla genciyle buraya yoğun katılım sağladılar ve sağlamaya da devam ediyorlar. Yine Onikişubat Belediyesi’nin bir güzel çalışması kılavuzlu mevkine kazandıracağı Dev Spor Kompleksi. Bunun çalışmaları da devam ediyor ve yakın bir zaman içerisinde açılacağını düşünüyoruz.

Bu güzel çalışmalar arasına Dulkadiroğlu Belediyesi de Yalnız Ardıç bölgesinde inşaatı devam eden mesire alanıyla katılacak. Belediye ekiplerinin yoğun mesai harcadığı tesis tamamlandığında hem şehrin hem de Yedi Kuyular bölgesinin tanınması için etkin rol oynayacağa benziyor.  407,00 m2 alanda inşası devam eden tesis içerisinde 30 adet Bungalov evi, Kır Kahvesi, Kır Lokantası, çocuk oyun alanı, günübirlik piknik alanı,  spor kompleksleri, tematik dil köyü, günübirlik çadır kampı, yöresel ürünler için sergi ve satış büfeleri ve çeşitli aktivite alanları olacak.

Bu proje tamamlandığında gerçekten Dulkadiroğlu Belediyesi güzel bir çalışmaya imza atmış olacak. Tabii ki proje tamamlanmadı ama insan düşünmeden edemiyor. Buranın da Başkonuş’ta olduğu gibi girişinde ücret ödenecek mi, Bungalov evlerinin günlük kullanım ücreti ne kadar olacak, Kır Kahvesi ağa kahvesi mi olacak, şehrin ileri gelenlerinin kaçamak mekanı mı olacak, yoksa halkın gözde mekanı mı olacak? Bu soruların cevabını proje tamamlandığında zaman içerisinde göreceğiz. Ama gerçekten iyi bir proje olmuş, emeği geçenleri kutluyoruz ve biran önce bitmesi için sabırsızlanıyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.