Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Okeye Dönen Siyasetçiler

Maalesef bizler haddimizi, çapımızı, yaşımızı, başımızı bilmediğimiz gibi Nasrettin hocanın göle maya çalması gibi “ya tutarsa mantığıyla siyaset yapmaya çalışıyoruz.” Her seçim dönemlerinde birilerinin gazıyla olacak olmalı ki, halkta bir karşılığı olmayan ve vizyonunu geliştirmeyen kişiler mutlaka aday adayı oluyor. Sizdeki bu koltuk hırsını bizler bir türlü anlayamıyoruz, anlamayacağız da! Hadi tamam, aday oldunuz diyelim projeleriniz ne diye soruyoruz, muhtarlarımızı küçümsemek gibi olmasın ama bizlere mahalle muhtarının yapabileceği veya uçuk kaçık şeylerden bahsediyorlar. Bunların olmayacağını kendilerde biliyor ama bizdeki bu egoistlik ve kendini gösterme çabası, makam mevki görgüsüzlüğü bizleri yiyip bitiriyor. Bizler bu soruların cevabını çok merak ediyoruz. Sizlerden bir halt olmayacağını anlamanız için daha kaç seçimde aday adayı olacaksınız?  Aday adayı olduğunuzda Başkan dolmuşçasına kendinizi neden başka bir havaya sokuyorsunuz? Kusura bakmayın ama sizdeki bu siyaset tutkusunu ve acizliğini bizler hiçbir zaman anlamayacağız… Eee tabi ki siyasi partilere kursun askerlerde lazım öyle değil mi?  Ve o partilerin ayakta durabilmeleri için sizin aday adaylık parasına ihtiyaçları var, aman ha ihmal etmeyin! Bırakın birilerine şirin görünmeyi, merak etmeyin ölmez ya da incileriniz dökülmez. İnsanlar sizin gibileri çözdü, bu yüzden bir karşılığınız olmuyor, olmayacakta! Siyasette belirli bir yerlere gelmiş sonrasında ıskartaya düşen kişilerin yeniden bir hazırlık içerisinde olduklarını görüyoruz. Tabi azimlerini takdir etmek gerekiyor ama hani halk arasında bir söz vardır, “giden geri gelseydi, dedem geri gelirdi” diye. Bu yüzden siyasi olarak bitmiş ve halk tabanında bir karşılığı olmayan ve sürekli okeye dönmekte ısrarcı olan kişilere artık birilerinin devirlerinin bittiğini söylemeleri gerekiyor. Ve siyasetin gençleşmesi için hep ben hep ben olmuyor, masadakilerin değişmesi gerekiyor.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Okeye Dönen Siyasetçiler

Maalesef bizler haddimizi, çapımızı, yaşımızı, başımızı bilmediğimiz gibi Nasrettin hocanın göle maya çalması gibi “ya tutarsa mantığıyla siyaset yapmaya çalışıyoruz.” Her seçim dönemlerinde birilerinin gazıyla olacak olmalı ki, halkta bir karşılığı olmayan ve vizyonunu geliştirmeyen kişiler mutlaka aday adayı oluyor. Sizdeki bu koltuk hırsını bizler bir türlü anlayamıyoruz, anlamayacağız da! Hadi tamam, aday oldunuz diyelim projeleriniz ne diye soruyoruz, muhtarlarımızı küçümsemek gibi olmasın ama bizlere mahalle muhtarının yapabileceği veya uçuk kaçık şeylerden bahsediyorlar.

Bunların olmayacağını kendilerde biliyor ama bizdeki bu egoistlik ve kendini gösterme çabası, makam mevki görgüsüzlüğü bizleri yiyip bitiriyor. Bizler bu soruların cevabını çok merak ediyoruz. Sizlerden bir halt olmayacağını anlamanız için daha kaç seçimde aday adayı olacaksınız?  Aday adayı olduğunuzda Başkan dolmuşçasına kendinizi neden başka bir havaya sokuyorsunuz? Kusura bakmayın ama sizdeki bu siyaset tutkusunu ve acizliğini bizler hiçbir zaman anlamayacağız…

Eee tabi ki siyasi partilere kursun askerlerde lazım öyle değil mi?  Ve o partilerin ayakta durabilmeleri için sizin aday adaylık parasına ihtiyaçları var, aman ha ihmal etmeyin! Bırakın birilerine şirin görünmeyi, merak etmeyin ölmez ya da incileriniz dökülmez. İnsanlar sizin gibileri çözdü, bu yüzden bir karşılığınız olmuyor, olmayacakta!

Siyasette belirli bir yerlere gelmiş sonrasında ıskartaya düşen kişilerin yeniden bir hazırlık içerisinde olduklarını görüyoruz. Tabi azimlerini takdir etmek gerekiyor ama hani halk arasında bir söz vardır, “giden geri gelseydi, dedem geri gelirdi” diye. Bu yüzden siyasi olarak bitmiş ve halk tabanında bir karşılığı olmayan ve sürekli okeye dönmekte ısrarcı olan kişilere artık birilerinin devirlerinin bittiğini söylemeleri gerekiyor. Ve siyasetin gençleşmesi için hep ben hep ben olmuyor, masadakilerin değişmesi gerekiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.