Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Politik Omurgasız!

Yerel seçimler yaklaşıyor. Siyasi partiler hummalı bir şekilde Belediye Başkan adayını belirleme çalışması içerisinde. Başkan adaylarımızı seçerken bu bahsettiğim konuları göz önünde bulundurmanız dileğiyle. Günümüzde hepimizin hemen hemen her gün denk geldiği bazı yöneticilerin özelliğini kısaca sıralayacak olursak: Oturduğu koltuğu dolduramayanlar, yaptığı işi yüzüne gözüne bulaştıranlar, hak etmediği görevde gününü gün edenler, kene gibi halkın sırtından beslenenler, fakirin fukaranın hakkını ona buna peşkeş çekenler, bahaneler üretip basiretsizleşenler, halkın parasıyla halka kabadayılık yapanlar, makam mevki gördükçe alçak gönüllü olacağı yerde kendini bulunmaz Hint kumaşı olarak görenler, kendi çıkarları doğrultusunda algı yürütmeye çalışanlar, özde değil sözde vatanseverler, eşini dostunu üç kuruşa satanlar, insanları makam ve kıyafetleriyle karşılayıp arkasından olur olmadık laf sayıştıranlar; seçim dönemlerinde vatandaşla Başkan arasında randevu sistemi olmayacak vatandaşlar her istediğiyle başkanla görüşebilecek deyip halkla arasına büyük set kuranlar, halk günü yapacağız, kapıları söküp atacağız deyip demir kapılar arkasına saklananlar, vatandaşlara ucuzluk getireceğiz deyip onlardan haraç kesenler, halka hizmeti himmet olarak görenler, bulunduğu zamanın değil, her dönemin insanı olanlar, kumpasçılar, şantajcılar, kasetçiler, yalakacı, taklacılar, davanın adamı değil, onun bunun adamı olanlar… Tabi ki bunu arttırmamız mümkün ve eminim sizlerde bunlara birçok eklemeler yapmışsınızdır. Maalesef her dönemde bu tür insanlarla karşılaşıyoruz ve söylemlerimizle tepkimizi ortaya koyuyoruz ama yine de bunlarla yol yürümekten vazgeçmiyoruz. Adeta tecavüzcüsüne aşık olmuş gibi onlara hayran hayran bakıyoruz. Olumsuz yönde “Sen yanlış yapıyorsun arkadaş.” deme cesaretini kendimizde göremiyoruz. Oysa bu omurgasızlar karşısında dik durma erdemini sergileyebilirsek, her şey çok güzel olacak “ama ama mama mama”oluyor, sesimiz kısılıyor kendimizi tanıyamıyoruz. Unutmayalım, seçim dönemlerinde olur olmadık sözler verilir ama bu sözlerin çoğu unutulur. Sizler de bu seçimde bir farklılık yaparak dik duruş sergileyip, kendiniz, aileniz ve şehriniz için bir değer katabilirsiniz. Ya da 5 yıl boyunca elim kırılsaydı da oyumu vermeseydim söyleminde bulunabilirsiniz.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Politik Omurgasız!

Yerel seçimler yaklaşıyor. Siyasi partiler hummalı bir şekilde Belediye Başkan adayını belirleme çalışması içerisinde. Başkan adaylarımızı seçerken bu bahsettiğim konuları göz önünde bulundurmanız dileğiyle.

Günümüzde hepimizin hemen hemen her gün denk geldiği bazı yöneticilerin özelliğini kısaca sıralayacak olursak: Oturduğu koltuğu dolduramayanlar, yaptığı işi yüzüne gözüne bulaştıranlar, hak etmediği görevde gününü gün edenler, kene gibi halkın sırtından beslenenler, fakirin fukaranın hakkını ona buna peşkeş çekenler, bahaneler üretip basiretsizleşenler, halkın parasıyla halka kabadayılık yapanlar, makam mevki gördükçe alçak gönüllü olacağı yerde kendini bulunmaz Hint kumaşı olarak görenler, kendi çıkarları doğrultusunda algı yürütmeye çalışanlar, özde değil sözde vatanseverler, eşini dostunu üç kuruşa satanlar, insanları makam ve kıyafetleriyle karşılayıp arkasından olur olmadık laf sayıştıranlar; seçim dönemlerinde vatandaşla Başkan arasında randevu sistemi olmayacak vatandaşlar her istediğiyle başkanla görüşebilecek deyip halkla arasına büyük set kuranlar, halk günü yapacağız, kapıları söküp atacağız deyip demir kapılar arkasına saklananlar, vatandaşlara ucuzluk getireceğiz deyip onlardan haraç kesenler, halka hizmeti himmet olarak görenler, bulunduğu zamanın değil, her dönemin insanı olanlar, kumpasçılar, şantajcılar, kasetçiler, yalakacı, taklacılar, davanın adamı değil, onun bunun adamı olanlar…

Tabi ki bunu arttırmamız mümkün ve eminim sizlerde bunlara birçok eklemeler yapmışsınızdır. Maalesef her dönemde bu tür insanlarla karşılaşıyoruz ve söylemlerimizle tepkimizi ortaya koyuyoruz ama yine de bunlarla yol yürümekten vazgeçmiyoruz. Adeta tecavüzcüsüne aşık olmuş gibi onlara hayran hayran bakıyoruz. Olumsuz yönde “Sen yanlış yapıyorsun arkadaş.” deme cesaretini kendimizde göremiyoruz.

Oysa bu omurgasızlar karşısında dik durma erdemini sergileyebilirsek, her şey çok güzel olacak “ama ama mama mama”oluyor, sesimiz kısılıyor kendimizi tanıyamıyoruz.

Unutmayalım, seçim dönemlerinde olur olmadık sözler verilir ama bu sözlerin çoğu unutulur. Sizler de bu seçimde bir farklılık yaparak dik duruş sergileyip, kendiniz, aileniz ve şehriniz için bir değer katabilirsiniz. Ya da 5 yıl boyunca elim kırılsaydı da oyumu vermeseydim söyleminde bulunabilirsiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.