Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Siyasileri İpe Götürecek Goygoycular!

Goygoycunun kelime anlamı, “Şakşakçı, dilenci,boşu boşuna, bilgisiz olarak, gereksiz yere konuşan kimse”dir. Bunlar olur, olmadık yerde karşımıza çıkarlar ve nereden geleceğini kestiremezsiniz! Size dost gibi görünürler ama aslında kimseyle dost değillerdir. Onların tek dostu çıkarlarının olduğu kişiler değil, aynı zamanda da makamlar ve koltuklardır. O koltuğa kim oturursa aynı itibarı o kişiye de gösterir. Burada onlar için Habibe, Mahir, Ahmet, Fatih, Osman, Necati önemli değil! Yeter ki işleri dönsün, vatan, millet umurlarında değil. Ömürleri hep birilerine laf taşımayla geçer, kendilerine ait bir cümle dahi kuramazlar, hep bir yerde duyduklarını birilerine farklı şekilde iletirler. Bana göre bunlar muhabbet tellalın dan öte değiller. Ve bu kişilerden şehrimizde haddinden fazla var. Bu kişileri de hepimiz tanıyoruz, her gün olmasa da üç günde bir karşılaştığımız kişiler. Tek dertleri kendilerini aklayıp paklayıp birilerine beğendirmek. Ağızları çok iyi laf yapar, ikna kabiliyetleri yüksektir. Bu yüzdendir ki hep birilerinin yanlarında yer alırlar. Beraber yürüyormuş gibi gösterdikleri kişilere hissettirmeden (tabiri caize karıncayı incitmeden) kendi çıkarları doğrultusunda onların sonlarını hazırlarlar. Çatışmadan beslendikleri için hep birilerini birileriyle karşı karşıya getirtmeye çalışırlar.Sonrasında halk gözünde itibarsızlaştırmaya çalışırlar. Olur, olmadık yerde olur, olmadık zamanda karşısındaki kişiye hep “ben” duygusunu aşılamaya çalışır.Kişi bir anda olmasa da zamanla bu goygoyculara teslim olur ama bunun hiç farkına varmaz. İş işten geçtikten sonar olayın farkına varırlar ama ellerinden artık bir şey gelmez. Gözlemlerimize göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un milletvekilimizden Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç’in, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin, CHP il Başkanı Esat Şengül’ün, MHP il Başkanı Ertuğrul Doğan’ın çevresinde bu goygoycular ziyadesiyle var. Ve zaman zaman kişileri yanlış yönlendirerek bu durumdan büyük keyif alıyorlar.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Siyasileri İpe Götürecek Goygoycular!

Goygoycunun kelime anlamı, “Şakşakçı, dilenci,boşu boşuna, bilgisiz olarak, gereksiz yere konuşan kimse”dir.

Bunlar olur, olmadık yerde karşımıza çıkarlar ve nereden geleceğini kestiremezsiniz! Size dost gibi görünürler ama aslında kimseyle dost değillerdir. Onların tek dostu çıkarlarının olduğu kişiler değil, aynı zamanda da makamlar ve koltuklardır. O koltuğa kim oturursa aynı itibarı o kişiye de gösterir.

Burada onlar için Habibe, Mahir, Ahmet, Fatih, Osman, Necati önemli değil! Yeter ki işleri dönsün, vatan, millet umurlarında değil. Ömürleri hep birilerine laf taşımayla geçer, kendilerine ait bir cümle dahi kuramazlar, hep bir yerde duyduklarını birilerine farklı şekilde iletirler.

Bana göre bunlar muhabbet tellalın dan öte değiller. Ve bu kişilerden şehrimizde haddinden fazla var. Bu kişileri de hepimiz tanıyoruz, her gün olmasa da üç günde bir karşılaştığımız kişiler. Tek dertleri kendilerini aklayıp paklayıp birilerine beğendirmek. Ağızları çok iyi laf yapar, ikna kabiliyetleri yüksektir. Bu yüzdendir ki hep birilerinin yanlarında yer alırlar. Beraber yürüyormuş gibi gösterdikleri kişilere hissettirmeden (tabiri caize karıncayı incitmeden) kendi çıkarları doğrultusunda onların sonlarını hazırlarlar.

Çatışmadan beslendikleri için hep birilerini birileriyle karşı karşıya getirtmeye çalışırlar.Sonrasında halk gözünde itibarsızlaştırmaya çalışırlar. Olur, olmadık yerde olur, olmadık zamanda karşısındaki kişiye hep “ben” duygusunu aşılamaya çalışır.Kişi bir anda olmasa da zamanla bu goygoyculara teslim olur ama bunun hiç farkına varmaz.

İş işten geçtikten sonar olayın farkına varırlar ama ellerinden artık bir şey gelmez.

Gözlemlerimize göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un milletvekilimizden Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç’in, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin, CHP il Başkanı Esat Şengül’ün, MHP il Başkanı Ertuğrul Doğan’ın çevresinde bu goygoycular ziyadesiyle var. Ve zaman zaman kişileri yanlış yönlendirerek bu durumdan büyük keyif alıyorlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.