Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Başkan Erkoç 5 Yıl Önce Ne Demişti?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5 yıl önce adaylık döneminde vatandaşlara birçok vaatlerde bulunmuştu. Bu vaatleri ise videolar hazırlatıp vatandaşlara sunmuştu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya’da bu videoların bazılarını gördüm ve merak edip izledim. Bir videonun girişinde kendi sesiyle: “ Biz gecemizi gündüzümüze katacağız. Biz uyumayacağız. Kendimizi şehrimize vakfedeceğiz. Sizlerin hizmetkârı olacağız. Bu kadim şehri hak ettiği yere, güçlü Türkiye’nin incisi haline getireceğiz. Biz kimseyi ayırt etmeden herkese hizmet götüreceğiz.”diyordu. Ve sonrasında ise yapılacak hizmetler tanıtılıyordu. Peki, neydi o vaatler? Kentsel dönüşüm, Ahir dağı teleferik, Yapay plaj, Kavşak çözümleri, Tekke kentsel dönüşüm projesi, Yeni organize sanayi bölgeleri, Ulaşım yolları, Toplu taşıma, Mar-Ray sistemi, Katlı otopark, Emniyet meydanı ve otopark, Kış turizmi ( yedi kuyular) , İnanç turizmi, Su sporları, Trafik eğitim pisti, Terminal…  Gibi vaatler öne çıkıyor. Ve yapay plaj projesi de ulusal basında geniş yer tutmuştu. Adaylık döneminde en dikkat çeken söylemleri ise, 2013 Aralık: Erkoç, 5 Yılda Kahramanmaraş’ın çehresini değiştireceğiz. 2014 Mart: Erkoç, Venedik tipi bir yerleşim yerleri hedefliyoruz. Bana göre Başkan Erkoç 4,5 yıldır görevini ilk 2 yılı saymaz isek başarılı bir şekilde yürütüyor. Çünkü ilk iki yıl ekip çalışması ve projelerin tamamlanıp, ihale edilme süreci oldu. Bu yüzden vatandaşlarda bir homurdanmalar oldu. Çünkü beklenti yüksekti. Seçim vaatlerine baktığımızda birçoğunun hayata geçirildiğini görüyoruz. Ve bugüne kadar 4,5 yılda 261 proje hayat bulmuş. Birçok proje ise yapım ve ihale aşamasında, yani Fatih Bey söz vermiş olduğu projeleri yerine getirmek için adımlar atmış. Yerel seçimler yaklaşıyor. Şimdi ise dev projeler için yeni sözler almamız gerekiyor. Bu projeleri ise kendimiz için değil, şehrimiz için istemeliyiz… Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi için birçok kişi aday adaylık için kolları sıvamış durumda. Ama şuan için ismini duyduğumuz kişiler Fatih Beyin yarısı edeceğini sanmıyorum. Bu yüzdendir ki Ben Başkan Erkoç ile yeni dönemde de devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. En nihayetinde karar parti ve vatandaşlarındır…
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Başkan Erkoç 5 Yıl Önce Ne Demişti?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5 yıl önce adaylık döneminde vatandaşlara birçok vaatlerde bulunmuştu. Bu vaatleri ise videolar hazırlatıp vatandaşlara sunmuştu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya’da bu videoların bazılarını gördüm ve merak edip izledim.

Bir videonun girişinde kendi sesiyle: “ Biz gecemizi gündüzümüze katacağız. Biz uyumayacağız. Kendimizi şehrimize vakfedeceğiz. Sizlerin hizmetkârı olacağız. Bu kadim şehri hak ettiği yere, güçlü Türkiye’nin incisi haline getireceğiz. Biz kimseyi ayırt etmeden herkese hizmet götüreceğiz.”diyordu. Ve sonrasında ise yapılacak hizmetler tanıtılıyordu.

Peki, neydi o vaatler?

Kentsel dönüşüm, Ahir dağı teleferik, Yapay plaj, Kavşak çözümleri, Tekke kentsel dönüşüm projesi, Yeni organize sanayi bölgeleri, Ulaşım yolları, Toplu taşıma, Mar-Ray sistemi, Katlı otopark, Emniyet meydanı ve otopark, Kış turizmi ( yedi kuyular) , İnanç turizmi, Su sporları, Trafik eğitim pisti, Terminal…  Gibi vaatler öne çıkıyor. Ve yapay plaj projesi de ulusal basında geniş yer tutmuştu.

Adaylık döneminde en dikkat çeken söylemleri ise,

2013 Aralık: Erkoç, 5 Yılda Kahramanmaraş’ın çehresini değiştireceğiz.

2014 Mart: Erkoç, Venedik tipi bir yerleşim yerleri hedefliyoruz.

Bana göre Başkan Erkoç 4,5 yıldır görevini ilk 2 yılı saymaz isek başarılı bir şekilde yürütüyor. Çünkü ilk iki yıl ekip çalışması ve projelerin tamamlanıp, ihale edilme süreci oldu. Bu yüzden vatandaşlarda bir homurdanmalar oldu. Çünkü beklenti yüksekti.

Seçim vaatlerine baktığımızda birçoğunun hayata geçirildiğini görüyoruz. Ve bugüne kadar 4,5 yılda 261 proje hayat bulmuş. Birçok proje ise yapım ve ihale aşamasında, yani Fatih Bey söz vermiş olduğu projeleri yerine getirmek için adımlar atmış. Yerel seçimler yaklaşıyor. Şimdi ise dev projeler için yeni sözler almamız gerekiyor. Bu projeleri ise kendimiz için değil, şehrimiz için istemeliyiz…

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi için birçok kişi aday adaylık için kolları sıvamış durumda. Ama şuan için ismini duyduğumuz kişiler Fatih Beyin yarısı edeceğini sanmıyorum. Bu yüzdendir ki Ben Başkan Erkoç ile yeni dönemde de devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. En nihayetinde karar parti ve vatandaşlarındır…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.