Faruk Koska
Köşe Yazarı
Faruk Koska
 

Emlak piyasası zorlu bir süreçten geçiyor!

Günümüz de emlak piyasası zorlu bir süreçten geçiyor, Gayrimenkul fiyatlarında ki dalgalanmalar alıcı ve satıcıları zor bir sürece sürükledi. Gayrimenkul fiyatlarında ki kontrolsüz artışlar alıcı müşteriler tarafından aşırı tepki görürken,satıcı firmalar da maliyetler konusunda şikayetçi. Son dönemde yapılan 0.99 kampanyası Alıcılar tarafından tam olarak anlaşılmış olmasa da ,bana göre açıklanan paket gayrimenkul sektöründe hirbir olumlu etki yaratmadı,aksine sektörü olumsuz yönde etkilemiştir. Başlıca sebebi ,paketi kapsayan şartlardan;alıcının ilk. Ev sahibi olması ve sıfır ev alması şartı ile öne sürülen bu paket alıcılar sıfır bir mülk almak istemeleri ile birlikte firmalar tarafından kesilen fatura ile yüz yüze geldi. Kesilen fatura miktarı kadar kredi kullanımına izin verilmesi alıcıları zorlu bir süreç ile karşı karşıya getirdi. Ortalama 1 milyon liraya satılan bir gayrimenkul e 300-400 bin fatura kesilmesi sektörü tamamen tıkamış durumda. Bana göre her şeyden önce maliyet fiyatları ve kesilen fatura miktarları ile olumlu bir çalışma yapılması gerekmektedir.
Ekleme Tarihi: 25 Mayıs 2022 - Çarşamba

Emlak piyasası zorlu bir süreçten geçiyor!

Günümüz de emlak piyasası zorlu bir süreçten geçiyor, Gayrimenkul fiyatlarında ki dalgalanmalar alıcı ve satıcıları zor bir sürece sürükledi.

Gayrimenkul fiyatlarında ki kontrolsüz artışlar alıcı müşteriler tarafından aşırı tepki görürken,satıcı firmalar da maliyetler konusunda şikayetçi.

Son dönemde yapılan 0.99 kampanyası Alıcılar tarafından tam olarak anlaşılmış olmasa da ,bana göre açıklanan paket gayrimenkul sektöründe hirbir olumlu etki yaratmadı,aksine sektörü olumsuz yönde etkilemiştir. Başlıca sebebi ,paketi kapsayan şartlardan;alıcının ilk. Ev sahibi olması ve sıfır ev alması şartı ile öne sürülen bu paket alıcılar sıfır bir mülk almak istemeleri ile birlikte firmalar tarafından kesilen fatura ile yüz yüze geldi. Kesilen fatura miktarı kadar kredi kullanımına izin verilmesi alıcıları zorlu bir süreç ile karşı karşıya getirdi.

Ortalama 1 milyon liraya satılan bir gayrimenkul e 300-400 bin fatura kesilmesi sektörü tamamen tıkamış durumda.

Bana göre her şeyden önce maliyet fiyatları ve kesilen fatura miktarları ile olumlu bir çalışma yapılması gerekmektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.