Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

İsmini Tarihinden Alıyor Ama Yöneticisi Basiretsiz!

İsmini tarihinden alan ilçe Belediyesi yöneticilerin başarısız bir yönetim anlayışından dolayı tarihin karanlık sayfalarına büyük harflerle yazılıyor… Genel seçimlerin 24 Haziran tarihinde yapılmasının ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Normal şartlarda Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerin daha erken bir tarihe alınacağı dillendiriliyor. Yakın bir zaman içerisinde MHP liderinden yine bir erken seçim çağrısını duyabiliriz. Genel seçimler önce bazı Ak Partili Belediye başkanları görevden alınmıştı. Eğer yerel seçimler Mart 2019 tarihinde yapılırsa yine  bazı Belediye başkanlarının görevden uzaklaştırmalarına şahit olabiliriz. Yerel seçimlerin erken tarihe alınması durumunda ise birçok belediye başkanının yeniden aday gösterilmediğini görebiliriz. Tabi ki erken seçimin dillendirilmesini şehrimizde bazı Belediye Başkanları sessizlikle karşıladı. Bazı Belediye başkanları maaş derdine düşse de, bazıları saha çalışmalarını hızlandırdı. Bazıları zaten bir süredir yerel seçimlere hazırlanıyordu, onlar için değişen bir şey olmadı. Ama yeni dönemde aday gösterilmeyeceğini anlayan kişiler ise sivil hayatta ne yapacaklarını düşünmeye başladılar. Özellikle adını tarihinden alan ama başarısız bir şekilde yönetilen ilçe Belediyesi panik bir şekilde ne yapacağını kara kara düşünüyor. Bu zamana kadar kendi iradesiyle pek fazla bir şey yapamayan ekibi tarafından ise yanlış yönlendirilen, özünde iyi ama yöneticilikte kötü  olan belediye başkanının çalışmaları, vatandaşlar tarafından vasat olarak nitelendiriliyor. Bu Belediye yöneticileri çıkmaza girdiklerinde top çevirerek vatandaşların kafasını karıştırmayı çalışıyorlar ama vatandaşlarımız her şeyin farkında. Karşısında muhatap bulamasalar da bir sohbet ortamında veya kendilerini arayan anketçilere, gazetecilere her şeyi açık açık anlatıyorlar. BİMER’e CİMER’e yazıyorlar. Hakkını arasalar da zaman zaman hor görülüyorlar. Ne yazık ki bu Belediye’nin Başkan yardımcıları bile kendisiyle görüşmeye gelen mahalle muhtarına bile nezaketsiz davranarak, işine geldiğinde onlarla görüşüyor. Birebir şahit olduğum bir olayda ise makamında olmasına karşın sekreterlerine yok dedirterek onları hiçe sayıyor. Bana sorunla gelmeyin diyorlar, mahalle muhtarının görevi nedir? Mahallesindeki sorunları üst kurumlarına iletmektir. Oysa bunlar, “çaya, kahveye gelin” ama sorunla gelmeyin diyorlar!  Çok garip, inşallah bu yerel seçimlerde bu ilçe, bu zihniyette olan yöneticilerden kurtulur da, halkın gerçek anlamda sorunlarına eğilen kişilere kavuşurlar…
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

İsmini Tarihinden Alıyor Ama Yöneticisi Basiretsiz!

İsmini tarihinden alan ilçe Belediyesi yöneticilerin başarısız bir yönetim anlayışından dolayı tarihin karanlık sayfalarına büyük harflerle yazılıyor…

Genel seçimlerin 24 Haziran tarihinde yapılmasının ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Normal şartlarda Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerin daha erken bir tarihe alınacağı dillendiriliyor. Yakın bir zaman içerisinde MHP liderinden yine bir erken seçim çağrısını duyabiliriz.

Genel seçimler önce bazı Ak Partili Belediye başkanları görevden alınmıştı. Eğer yerel seçimler Mart 2019 tarihinde yapılırsa yine  bazı Belediye başkanlarının görevden uzaklaştırmalarına şahit olabiliriz. Yerel seçimlerin erken tarihe alınması durumunda ise birçok belediye başkanının yeniden aday gösterilmediğini görebiliriz.

Tabi ki erken seçimin dillendirilmesini şehrimizde bazı Belediye Başkanları sessizlikle karşıladı. Bazı Belediye başkanları maaş derdine düşse de, bazıları saha çalışmalarını hızlandırdı. Bazıları zaten bir süredir yerel seçimlere hazırlanıyordu, onlar için değişen bir şey olmadı. Ama yeni dönemde aday gösterilmeyeceğini anlayan kişiler ise sivil hayatta ne yapacaklarını düşünmeye başladılar.

Özellikle adını tarihinden alan ama başarısız bir şekilde yönetilen ilçe Belediyesi panik bir şekilde ne yapacağını kara kara düşünüyor. Bu zamana kadar kendi iradesiyle pek fazla bir şey yapamayan ekibi tarafından ise yanlış yönlendirilen, özünde iyi ama yöneticilikte kötü  olan belediye başkanının çalışmaları, vatandaşlar tarafından vasat olarak nitelendiriliyor.

Bu Belediye yöneticileri çıkmaza girdiklerinde top çevirerek vatandaşların kafasını karıştırmayı çalışıyorlar ama vatandaşlarımız her şeyin farkında. Karşısında muhatap bulamasalar da bir sohbet ortamında veya kendilerini arayan anketçilere, gazetecilere her şeyi açık açık anlatıyorlar. BİMER’e CİMER’e yazıyorlar. Hakkını arasalar da zaman zaman hor görülüyorlar. Ne yazık ki bu Belediye’nin Başkan yardımcıları bile kendisiyle görüşmeye gelen mahalle muhtarına bile nezaketsiz davranarak, işine geldiğinde onlarla görüşüyor. Birebir şahit olduğum bir olayda ise makamında olmasına karşın sekreterlerine yok dedirterek onları hiçe sayıyor.

Bana sorunla gelmeyin diyorlar, mahalle muhtarının görevi nedir?

Mahallesindeki sorunları üst kurumlarına iletmektir. Oysa bunlar, “çaya, kahveye gelin” ama sorunla gelmeyin diyorlar!  Çok garip, inşallah bu yerel seçimlerde bu ilçe, bu zihniyette olan yöneticilerden kurtulur da, halkın gerçek anlamda sorunlarına eğilen kişilere kavuşurlar…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.