Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Ak Parti Neden Oy Kaybetti?

Taze gelin gibi çalışanların Kahramanmaraş’ta Ak Partiye oy kaybettirdiğini düşünüyorum…. Herkesin sonucunu merakla beklediği 24 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Ak partinin kalelerinden biri olarak bilinen şehrimizde Ak Parti gözle görülür oranla bir oy kaybı yaşadı. Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 74,8 oranında bir oy aldı. Ak Parti ise yüzde 58,54 oranında kaldı. Ak Parti’nin 1 Kasım 2015 seçimlerindeki oy oranına baktığımızda yüzde 71,8 oranında bir oy aldığını görüyoruz. Her iki seçime bakarak bir değerlendirme yaptığımızda yüzde 12 oranında bir oy düşüşü var. Peki, ne oldu da Ak Parti şehrimizde oy kaybı yaşadı? Bence bu oy kaybını basit bir şekilde şu şekilde sıralayabiliriz; İki farklı oy pusulası olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinden faydalanan kişilerin bu seçimde faydalanamaması. Bazı milletvekili adaylarını seçmenler beğenmediği için oy vermek istememesi. Parti içi küçük çaplıda olsa kısır çekişmeler. MHP’nin 15 Temmuz’dan bu yana olan duruşu. Bazı seçkin kişilerin kızının, oğlunun il, ilçe ve gençlik kollarında görev alması ve bunların istenilen düzeyde katkı sağlayamaması. Saha çalışmasını fotoğraf çektirmek olarak anlayan ve siyasetten anlamayan kişilerin etkin görevlerde bulunması. Teşkilat görevlilerinin vekil adaylarına yeteri kadar sahiplenmemesi. Parti içindeki bazı tuzu kurularının vatandaşlara broşür bile dağıtmaktan kaçınmaları. Yani taze gelin gibi iş tutmaları… Bazı kişilerin vekil adaylarıyla birlikte sırf kalabalık olsun diye yanında durmaları… Fotoğraf karelerinde olan ama onun dışında kayıplarda olan kişiler. Bu kişilerin sosyal medya hesaplarına baksanız sanki seçimi o kazandırmış gibi paylaşımlarda bulunuyor. Bunu da vatandaşların görüp tepki göstermesi. Bazı kişilerin dava değil, koltuk sevdalısı olması… Gerçekten Ak Partiye samimi olarak gönül vermiş asgari ücretle çalışan bir vatandaşa deseniz, işini gücünü, aileni bırak seçim boyunca bizimlesin deseniz inanın hiç düşünmeden tamam der. Ve hiçbir karşılık beklemeden sadece davası için gece gündüz çalışır ama maalesef parti içindeki bazı tuzu kurularda bu dava aşkını göremiyoruz. Tabi ki burada milletvekili adaylarına bir sözümüz yok, onlar canla başla çalıştılar, tebrik ediyoruz.  Bizim sözümüz farklı siyaset yürütmek isteyen mutlu azınlıklara… Ak Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş milletvekili olan Mahir Baba’dan ve Ak Parti il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’den oy kayıplarının nedenini araştırıp, parti içerisinde bir temizlik yapmasını bekliyoruz…
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Ak Parti Neden Oy Kaybetti?

Taze gelin gibi çalışanların Kahramanmaraş’ta Ak Partiye oy kaybettirdiğini düşünüyorum….

Herkesin sonucunu merakla beklediği 24 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Ak partinin kalelerinden biri olarak bilinen şehrimizde Ak Parti gözle görülür oranla bir oy kaybı yaşadı. Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 74,8 oranında bir oy aldı. Ak Parti ise yüzde 58,54 oranında kaldı. Ak Parti’nin 1 Kasım 2015 seçimlerindeki oy oranına baktığımızda yüzde 71,8 oranında bir oy aldığını görüyoruz. Her iki seçime bakarak bir değerlendirme yaptığımızda yüzde 12 oranında bir oy düşüşü var.

Peki, ne oldu da Ak Parti şehrimizde oy kaybı yaşadı?

Bence bu oy kaybını basit bir şekilde şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İki farklı oy pusulası olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinden faydalanan kişilerin bu seçimde faydalanamaması.
  • Bazı milletvekili adaylarını seçmenler beğenmediği için oy vermek istememesi.
  • Parti içi küçük çaplıda olsa kısır çekişmeler.
  • MHP’nin 15 Temmuz’dan bu yana olan duruşu.
  • Bazı seçkin kişilerin kızının, oğlunun il, ilçe ve gençlik kollarında görev alması ve bunların istenilen düzeyde katkı sağlayamaması.
  • Saha çalışmasını fotoğraf çektirmek olarak anlayan ve siyasetten anlamayan kişilerin etkin görevlerde bulunması.
  • Teşkilat görevlilerinin vekil adaylarına yeteri kadar sahiplenmemesi.
  • Parti içindeki bazı tuzu kurularının vatandaşlara broşür bile dağıtmaktan kaçınmaları. Yani taze gelin gibi iş tutmaları…
  • Bazı kişilerin vekil adaylarıyla birlikte sırf kalabalık olsun diye yanında durmaları…
  • Fotoğraf karelerinde olan ama onun dışında kayıplarda olan kişiler. Bu kişilerin sosyal medya hesaplarına baksanız sanki seçimi o kazandırmış gibi paylaşımlarda bulunuyor. Bunu da vatandaşların görüp tepki göstermesi.
  • Bazı kişilerin dava değil, koltuk sevdalısı olması…
  • Gerçekten Ak Partiye samimi olarak gönül vermiş asgari ücretle çalışan bir vatandaşa deseniz, işini gücünü, aileni bırak seçim boyunca bizimlesin deseniz inanın hiç düşünmeden tamam der. Ve hiçbir karşılık beklemeden sadece davası için gece gündüz çalışır ama maalesef parti içindeki bazı tuzu kurularda bu dava aşkını göremiyoruz.

Tabi ki burada milletvekili adaylarına bir sözümüz yok, onlar canla başla çalıştılar, tebrik ediyoruz.  Bizim sözümüz farklı siyaset yürütmek isteyen mutlu azınlıklara…

Ak Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş milletvekili olan Mahir Baba’dan ve Ak Parti il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’den oy kayıplarının nedenini araştırıp, parti içerisinde bir temizlik yapmasını bekliyoruz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.