Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Kılıçdaroğlu Edelere Ne Dedi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün Kahramanmaraş’ta STK temsilcileri ve muhtarlarla iftar programında bir araya geldi. Programa katılım yoğun oldu ve bazı kişilerin oturacak yer kalmadığından dolayı ayakta beklemek zorunda kaldıklarını gördük. Programa katılacağını söyleyen muhtarlardan katılım oranı yüzde 70 civarında oldu. STK’ların katılım oranı ise yüzde 60 civarındaydı. Programa katılacağını öncesinden belirtip, sonrasında o ya da bu nedenle gelmeyeceğini söyleyenlerin olduğunu da duyduk. Ayrıca programa İYİ Partiden il başkanın yanı sıra milletvekili adayları da katılım sağladı. Saadet partisinde 1. Sıra milletvekili adayı ile birlikte il başkanı ve il ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. MHP’den ve Ak Parti’den ise kimsenin katılmadığı gözlemdi. Keşke nezaketen de olsa bu partileri temsilen kişilerde katılsalardı. Tabi ki Ak Partinin yüzde 70 oy aldığı şehrimizde programa STK ve muhtarların bu denli katılmasının etkileyici olduğunu düşünüyorum. Kılıçdaroğlu programda 45 dakika konuşma yaptı. Konuşmasında ise huzur, sosyal devlet anlayışı, Türkiye’nin dış politikası, asgari ücret, işsizlik, ekonomik sorunlar, teşvik politikası,  muhtarların kurumsallaşması gibi birçok konuya değindi. Ama benim dikkatimi en çok şu sözleri çekti, “1940 yılında Türkiye uçak ihraç eden bir ülkeydi. Kendi silahlarını üretiyordu. 1930 yılında Türkiye’nin ilk parası basıldı. Osmanlının parsını bir Fransız bankası basardı. Osmanlının batışının tek nedeni vardır, oda sanayi devrimini kaçırmasıdır. Bizlerin teknolojiyi kaçırmamız gerekiyor. Eğitim her şeyin anahtarıdır. Her şey Ankara, İstanbul ve İzmir’de oluyor. Ama bazı şehirlerimizin nüfusu azalıyor. Bizim bu yatırımları eşit bir şekilde pay etmemiz gerekiyor. Bizler neden Anadolu’yu şaha kaldırmıyoruz? Teşvik dağılımlarında dolayı olmuyor. Sağ, sol olaylarını bırakalım, bu söylemler 17. Yüzyılda kaldı. ” Sözleri oldu. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun muhtarlarının yetkililerinin genişletilmesi ile söylemleri muhtarlardan alkış aldı. Program sonrası ise katılımcılar Kılıçdaroğlu ile aynı karede olabilmek için birbirileriyle yarıştı. Genel itibarıyla il başkanlığı tarafından organize edilen program katılımcılardan geçer not aldı diyebiliriz…
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Kılıçdaroğlu Edelere Ne Dedi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün Kahramanmaraş’ta STK temsilcileri ve muhtarlarla iftar programında bir araya geldi. Programa katılım yoğun oldu ve bazı kişilerin oturacak yer kalmadığından dolayı ayakta beklemek zorunda kaldıklarını gördük. Programa katılacağını söyleyen muhtarlardan katılım oranı yüzde 70 civarında oldu. STK’ların katılım oranı ise yüzde 60 civarındaydı. Programa katılacağını öncesinden belirtip, sonrasında o ya da bu nedenle gelmeyeceğini söyleyenlerin olduğunu da duyduk.

Ayrıca programa İYİ Partiden il başkanın yanı sıra milletvekili adayları da katılım sağladı. Saadet partisinde 1. Sıra milletvekili adayı ile birlikte il başkanı ve il ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. MHP’den ve Ak Parti’den ise kimsenin katılmadığı gözlemdi. Keşke nezaketen de olsa bu partileri temsilen kişilerde katılsalardı. Tabi ki Ak Partinin yüzde 70 oy aldığı şehrimizde programa STK ve muhtarların bu denli katılmasının etkileyici olduğunu düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu programda 45 dakika konuşma yaptı. Konuşmasında ise huzur, sosyal devlet anlayışı, Türkiye’nin dış politikası, asgari ücret, işsizlik, ekonomik sorunlar, teşvik politikası,  muhtarların kurumsallaşması gibi birçok konuya değindi.

Ama benim dikkatimi en çok şu sözleri çekti, “1940 yılında Türkiye uçak ihraç eden bir ülkeydi. Kendi silahlarını üretiyordu. 1930 yılında Türkiye’nin ilk parası basıldı. Osmanlının parsını bir Fransız bankası basardı. Osmanlının batışının tek nedeni vardır, oda sanayi devrimini kaçırmasıdır. Bizlerin teknolojiyi kaçırmamız gerekiyor. Eğitim her şeyin anahtarıdır. Her şey Ankara, İstanbul ve İzmir’de oluyor. Ama bazı şehirlerimizin nüfusu azalıyor. Bizim bu yatırımları eşit bir şekilde pay etmemiz gerekiyor. Bizler neden Anadolu’yu şaha kaldırmıyoruz? Teşvik dağılımlarında dolayı olmuyor. Sağ, sol olaylarını bırakalım, bu söylemler 17. Yüzyılda kaldı. ” Sözleri oldu. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun muhtarlarının yetkililerinin genişletilmesi ile söylemleri muhtarlardan alkış aldı.

Program sonrası ise katılımcılar Kılıçdaroğlu ile aynı karede olabilmek için birbirileriyle yarıştı.

Genel itibarıyla il başkanlığı tarafından organize edilen program katılımcılardan geçer not aldı diyebiliriz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.