Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Listeye Giremeyen Vekil Aday Adayları Ne Yapacak?

Malumunuz 24 Haziran’da tarihi bir seçime gidiyoruz. Seçim takviminin açıklanmasıyla birlikte vatandaşlar birbirleriyle yarışa girmiş, parti öncelerinde insanları yığarak adeta Show edasında milletvekili aday adaylıklarını açıklamışlardı. Tabi şehir turu konvoyuyla trafiği alt üst edenlerde olmuştu. Bazı kişiler ise sessiz sedasız aday adaylık açıklaması yapmışlardı. Aday adaylık süresinde reisten destur alıp geldim, benim sıram belli diyeler de olmuştu. Tabi ki bu kişilerin yüzlerine değil de arkalarından iyi gülmüştük. Bu konuda yanılmadığımızı gördük ve o kişiler sıralamaya giremediler. Burada kırgınlıklar, küskünlükler olabilir. Hiç kimsenin tahmin edemediği listeler oluşmuş olabilir. Önemli olan listede yer bulamayan milletvekili aday adaylarının ne yapacakları…  Seçimlere canı gönülden çalışacaklar mı? Yoksa köşelerine çekilip sessiz sedasız bekleyecekler mi? Aday adayı olan kişilerin birçoğunun görevde yükselme, ihale kapma, etiket, yerel seçimlere hazırlık gibi çalışmalarının olduğunu biliyoruz.  Vekil listeleri açıklanana kadar hiçbir şekilde bir çalışmada bulunmayan kişiler, kendilerini listede göremeyince bir sessizliğe büründüler. Bazı kişilerin milletvekili aday adaylığından hızını alamayıp, yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olmak için bir hazırlık içerisine girmişler. Listede kendini göremeyen seçkin kişiler ise parti içerisinde nifak sokma çabası içerisinde olmaya çalışıyorlar. Tabi ki burada bu kişilerin millet, memleket sevdasından çok koltuk sevdası içerisinde olduklarını gözlemliyoruz. Ben, her seçimde ister genel seçim olsun, ister genel seçim olsun, sırf aday adayı olayım nasılsa oradan buradan kendime bir rant kapısı sağlarım diye yola çıkan kişilere vatandaşların pabuç bırakacağını düşünmüyorum. Her şey vatandaşların gözü önünde oluyor, birileri kısır çekişmeler içerisine giriyor, birileri rant kapına hücum ediyor, onlar bir şekilde ne yazık ki yolunu buluyor ama olan şehrimize ve gariban vatandaşlara oluyor. Ve kendisine oy veren vatandaşlara da hakkını helal etmeyecek kadar ötekileşebiliyorlar. Sadece biz değil, herkes temiz siyaset olmasını istiyor ama maalesef her şey istenildiği gibi olmuyor… Mutlu yarınlara diyelim, kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Listeye Giremeyen Vekil Aday Adayları Ne Yapacak?

Malumunuz 24 Haziran’da tarihi bir seçime gidiyoruz. Seçim takviminin açıklanmasıyla birlikte vatandaşlar birbirleriyle yarışa girmiş, parti öncelerinde insanları yığarak adeta Show edasında milletvekili aday adaylıklarını açıklamışlardı. Tabi şehir turu konvoyuyla trafiği alt üst edenlerde olmuştu. Bazı kişiler ise sessiz sedasız aday adaylık açıklaması yapmışlardı. Aday adaylık süresinde reisten destur alıp geldim, benim sıram belli diyeler de olmuştu.

Tabi ki bu kişilerin yüzlerine değil de arkalarından iyi gülmüştük. Bu konuda yanılmadığımızı gördük ve o kişiler sıralamaya giremediler. Burada kırgınlıklar, küskünlükler olabilir. Hiç kimsenin tahmin edemediği listeler oluşmuş olabilir. Önemli olan listede yer bulamayan milletvekili aday adaylarının ne yapacakları…  Seçimlere canı gönülden çalışacaklar mı? Yoksa köşelerine çekilip sessiz sedasız bekleyecekler mi?

Aday adayı olan kişilerin birçoğunun görevde yükselme, ihale kapma, etiket, yerel seçimlere hazırlık gibi çalışmalarının olduğunu biliyoruz.  Vekil listeleri açıklanana kadar hiçbir şekilde bir çalışmada bulunmayan kişiler, kendilerini listede göremeyince bir sessizliğe büründüler. Bazı kişilerin milletvekili aday adaylığından hızını alamayıp, yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olmak için bir hazırlık içerisine girmişler. Listede kendini göremeyen seçkin kişiler ise parti içerisinde nifak sokma çabası içerisinde olmaya çalışıyorlar. Tabi ki burada bu kişilerin millet, memleket sevdasından çok koltuk sevdası içerisinde olduklarını gözlemliyoruz.

Ben, her seçimde ister genel seçim olsun, ister genel seçim olsun, sırf aday adayı olayım nasılsa oradan buradan kendime bir rant kapısı sağlarım diye yola çıkan kişilere vatandaşların pabuç bırakacağını düşünmüyorum. Her şey vatandaşların gözü önünde oluyor, birileri kısır çekişmeler içerisine giriyor, birileri rant kapına hücum ediyor, onlar bir şekilde ne yazık ki yolunu buluyor ama olan şehrimize ve gariban vatandaşlara oluyor. Ve kendisine oy veren vatandaşlara da hakkını helal etmeyecek kadar ötekileşebiliyorlar. Sadece biz değil, herkes temiz siyaset olmasını istiyor ama maalesef her şey istenildiği gibi olmuyor… Mutlu yarınlara diyelim, kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.