Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Fırtına Öncesi Sessizlik!

24 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimler için partiler şimdiden ince hesaplar içerisine girdiğini görüyoruz. Partilerin milletvekili adayları 21 Mayısta belli olacak. Ak Parti’de milletvekili aday adayları geçtiğimiz hafta boyunca il ilçe teşkilat üyeleriyle bir araya gelip destek çağrısında bulunmuşlardı. Hafta sonunda yapılan temayülle birlikte ise aday belirlemek için ilk adım atıldı. Tabi ki bazı aday adayları temayülü önemserken, bazıları ise bu uygulamayı önemsemiyor.  21 Mayıs tarihine kadar aday adaylarının kaderini, Ak Parti genel merkezin anket çalışması, sözlü mülakatları ve il teşkilatların referansları belirleyecek. Bazı Aday adayları çalışmalarını sessizce yürütürken, bazı aday adayları ise işi şova dönüştürmüş durumda.  Genel itibarıyla Ak Parti Kahramanmaraş’ta aday adaylarının isimleri açıklanmasından sonra bir sessizlik hakim. Herkes adayların kim olacağını merak ederken, kimileri listeyi şimdiden belirlemiş durumda. Bazı aday adayları ben reisten destur alıp geldim dese de bu seçimin diğer seçimlerden farklı olarak listenin değişik olacağa benziyor… CHP’de 1. Belli 2. Kim? CHP Kahramanmaraş’ta ise geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan ve bu yılda aday adayı olan eski RTÜK üyesi ve parti meclis üyesi Ali Öztunç’un listede 1. Sıra olmasına kesin gözüyle bakılırken, gözler 2. sırada kim olacağına çevrildi. Öztunç milletvekili olmamasına rağmen son 3,5 yılda parti meclis üyesi görevinde bir vekilden öte çalışmalarda bulunması bu 1. Sırayı hak ettiğini gösteriyor. 2. sıraya aday adaylarından ise parti emektarı Cumhuriyet kadını il kadın kolları eski il Başkanı Füsun Zabun’un olacağını konuşuluyor. Zabun 2 numara olursa kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca CHP’de aday adaylık için gençlerde özel ilgi gösteriyor. Bu kişilerden bir tanesi de genç Avukat Mehmet Çarman… Öte yandan 21 Mayıs’ta açıklanması beklenen aday listesinin tarihi CHP’de öne çekilebilir. MHP’de Zoraki Açıklama! MHP’de milletvekili aday adayları duyurularını facebook hesaplarından 1 kaç fotoğraf paylaşarak yapıyorlardı. Genel Merkez’den gelen çağrı üzerine aday adayları parti il binasında program düzenlemeye başladılar. İyi Parti’de Hareketlilik Var! İyi parti 24 Haziran seçimleri öncesi sıkı bir şekilde çalışıyor. Geçtiğimiz hafta sonu İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’inde şehre gelip miting yapması da bunun bir göstergesi. Diğer partilere göre iyi parti biraz daha fazla basınla içli dışlı, yani basında daha fazla yer buluyor. Buda yerel basını ne kadar önemsediklerini gösteriyor. Ayrıca aday adaylarının basın danışmanlarını da unutmamak gerekiyor. Onlarda görevlerini iyi bir şekilde yürütüyor, meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz. Saadette Sessizlik Hakim! Saadet Partisi şuana kadar imza işlemlerine öncelik vermiş olmalı ki Kahramanmaraş’ta hiçbir aday adayının ismini duymadık. Bu aday adayları veya adaylarının isimlerini 1 hafta içerisinde açıklanacağını tahmin ediyoruz.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Fırtına Öncesi Sessizlik!

24 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimler için partiler şimdiden ince hesaplar içerisine girdiğini görüyoruz. Partilerin milletvekili adayları 21 Mayısta belli olacak.

Ak Parti’de milletvekili aday adayları geçtiğimiz hafta boyunca il ilçe teşkilat üyeleriyle bir araya gelip destek çağrısında bulunmuşlardı. Hafta sonunda yapılan temayülle birlikte ise aday belirlemek için ilk adım atıldı. Tabi ki bazı aday adayları temayülü önemserken, bazıları ise bu uygulamayı önemsemiyor.  21 Mayıs tarihine kadar aday adaylarının kaderini, Ak Parti genel merkezin anket çalışması, sözlü mülakatları ve il teşkilatların referansları belirleyecek. Bazı Aday adayları çalışmalarını sessizce yürütürken, bazı aday adayları ise işi şova dönüştürmüş durumda.  Genel itibarıyla Ak Parti Kahramanmaraş’ta aday adaylarının isimleri açıklanmasından sonra bir sessizlik hakim. Herkes adayların kim olacağını merak ederken, kimileri listeyi şimdiden belirlemiş durumda. Bazı aday adayları ben reisten destur alıp geldim dese de bu seçimin diğer seçimlerden farklı olarak listenin değişik olacağa benziyor…

CHP’de 1. Belli 2. Kim?

CHP Kahramanmaraş’ta ise geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan ve bu yılda aday adayı olan eski RTÜK üyesi ve parti meclis üyesi Ali Öztunç’un listede 1. Sıra olmasına kesin gözüyle bakılırken, gözler 2. sırada kim olacağına çevrildi. Öztunç milletvekili olmamasına rağmen son 3,5 yılda parti meclis üyesi görevinde bir vekilden öte çalışmalarda bulunması bu 1. Sırayı hak ettiğini gösteriyor. 2. sıraya aday adaylarından ise parti emektarı Cumhuriyet kadını il kadın kolları eski il Başkanı Füsun Zabun’un olacağını konuşuluyor. Zabun 2 numara olursa kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca CHP’de aday adaylık için gençlerde özel ilgi gösteriyor. Bu kişilerden bir tanesi de genç Avukat Mehmet Çarman… Öte yandan 21 Mayıs’ta açıklanması beklenen aday listesinin tarihi CHP’de öne çekilebilir.

MHP’de Zoraki Açıklama!

MHP’de milletvekili aday adayları duyurularını facebook hesaplarından 1 kaç fotoğraf paylaşarak yapıyorlardı. Genel Merkez’den gelen çağrı üzerine aday adayları parti il binasında program düzenlemeye başladılar.

İyi Parti’de Hareketlilik Var!

İyi parti 24 Haziran seçimleri öncesi sıkı bir şekilde çalışıyor. Geçtiğimiz hafta sonu İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’inde şehre gelip miting yapması da bunun bir göstergesi. Diğer partilere göre iyi parti biraz daha fazla basınla içli dışlı, yani basında daha fazla yer buluyor. Buda yerel basını ne kadar önemsediklerini gösteriyor. Ayrıca aday adaylarının basın danışmanlarını da unutmamak gerekiyor. Onlarda görevlerini iyi bir şekilde yürütüyor, meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.

Saadette Sessizlik Hakim!

Saadet Partisi şuana kadar imza işlemlerine öncelik vermiş olmalı ki Kahramanmaraş’ta hiçbir aday adayının ismini duymadık. Bu aday adayları veya adaylarının isimlerini 1 hafta içerisinde açıklanacağını tahmin ediyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.