Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Davutoğlu’nun Yeni Partisine Maraş’tan Kimler Katılacak?

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracak iddiaları bir süredir Türk kamuoyunu meşgul ediyor. Bu bazı gruplar tarafından heyecanla takip edilirken, bazı gruplar için ise üzüntü verici olarak nitelendiriliyor. Yeni parti söylemleri için birçok denklem üzerinde durulurken, geçtiğimiz günlerde bu yeni partinin oluşumuna eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın da katılacağı iddia edilmişti ama Arınç yapmış olduğu açıklamayla kendisine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda görev verileceğini söyledi. Yeni parti için ismi geçen kişiler ise Ali Babacan ve Mehmet Şimşek. İki ekonomistin bu partiye büyük katkılarının olacağı aşikârdır. Ben Davutoğlu, Babacan ve Şimşek denklemindeki bir partinin ilk etapta yüzde 5 ile 10 orasında bir oy kitlesini yakalayacağını düşünüyorum. Bu oranı yakalar yakalamasına ama diğer partilerden de eskiler toplanırsa bu, o kadar etkili olmayabilir. Etkili olunmak isteniyorsa partiye yeni yüzler kazandırılmalı ve herkesi kapsayıcı merkez bir parti olmalı. Yani bu sadece Ak Partiyi bölmek için kuruluyorsa tutmaz. Görüldüğü üzere İyi Parti bu kapsayıcılık rolünü üstlenemedi. MHP’yi böldü ve her iki parti de şu an için seçim barajını geçemeyecek durumdalar. İyi Parti’nin düştüğü hatadan ders alınması gerektiğini düşünüyorum. Yeni parti için ortada somut bir şey olmadığından dolayı ülke genelini kestirmek pek mümkün görünmüyor. Kamuoyunda takip ettiğimiz kadarıyla da parti görüşmelerinin sonbahara kadar devam edeceği konuşuluyor.  Bizi öncelikle şehrimiz ilgilendiriyor. Davutoğlu ve Babacan hayranlarının şehrimizde bu kadar fazla olduğunu düşünmüyordum tâ ki bazı fısıltılar duyana kadar. Siyaset konuşulan ortamlarda hep yeni parti konuşulmaya başlanmış. Kurulursa nasıl olur, kimler katılır, burada bizlere düşen ne görev olur gibi soruları insanlar kısık seslerle dillendirip kendi aralarında örgütlenmeye başlamışlar bile. Gördüğümüz kadarıyla ise yeni parti söylemi hemşehrilerimizi bayağı heyecanlandırmışa benziyor. Ve bu partiye şehrin önde gelen isimlerinden kimlerin katılacağı ise gizemini korurken sizler gibi bizler de çok merak ediyoruz. Sizce Bahtiyar Murat Aras,  Mustafa Taşhan, Fırat Görgel, Mesut Dedeoğlu, Fatih Mehmet Erkoç, Mehmet Sabancı, Nevzat Pakdil, Bekir Kılıç, Bünyamin Yumrukaya,  Cemal Tanrıverdi, Mehmet Şahin, Cuma Güler ve Sıtkı Güvenç gibi isimler de bu partide yer alır mı?
Ekleme Tarihi: 28 Mayıs 2019 - Salı

Davutoğlu’nun Yeni Partisine Maraş’tan Kimler Katılacak?

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracak iddiaları bir süredir Türk kamuoyunu meşgul ediyor. Bu bazı gruplar tarafından heyecanla takip edilirken, bazı gruplar için ise üzüntü verici olarak nitelendiriliyor. Yeni parti söylemleri için birçok denklem üzerinde durulurken, geçtiğimiz günlerde bu yeni partinin oluşumuna eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın da katılacağı iddia edilmişti ama Arınç yapmış olduğu açıklamayla kendisine Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda görev verileceğini söyledi.

Yeni parti için ismi geçen kişiler ise Ali Babacan ve Mehmet Şimşek. İki ekonomistin bu partiye büyük katkılarının olacağı aşikârdır. Ben Davutoğlu, Babacan ve Şimşek denklemindeki bir partinin ilk etapta yüzde 5 ile 10 orasında bir oy kitlesini yakalayacağını düşünüyorum. Bu oranı yakalar yakalamasına ama diğer partilerden de eskiler toplanırsa bu, o kadar etkili olmayabilir. Etkili olunmak isteniyorsa partiye yeni yüzler kazandırılmalı ve herkesi kapsayıcı merkez bir parti olmalı. Yani bu sadece Ak Partiyi bölmek için kuruluyorsa tutmaz. Görüldüğü üzere İyi Parti bu kapsayıcılık rolünü üstlenemedi. MHP’yi böldü ve her iki parti de şu an için seçim barajını geçemeyecek durumdalar. İyi Parti’nin düştüğü hatadan ders alınması gerektiğini düşünüyorum.

Yeni parti için ortada somut bir şey olmadığından dolayı ülke genelini kestirmek pek mümkün görünmüyor. Kamuoyunda takip ettiğimiz kadarıyla da parti görüşmelerinin sonbahara kadar devam edeceği konuşuluyor.  Bizi öncelikle şehrimiz ilgilendiriyor. Davutoğlu ve Babacan hayranlarının şehrimizde bu kadar fazla olduğunu düşünmüyordum tâ ki bazı fısıltılar duyana kadar.

Siyaset konuşulan ortamlarda hep yeni parti konuşulmaya başlanmış. Kurulursa nasıl olur, kimler katılır, burada bizlere düşen ne görev olur gibi soruları insanlar kısık seslerle dillendirip kendi aralarında örgütlenmeye başlamışlar bile. Gördüğümüz kadarıyla ise yeni parti söylemi hemşehrilerimizi bayağı heyecanlandırmışa benziyor.

Ve bu partiye şehrin önde gelen isimlerinden kimlerin katılacağı ise gizemini korurken sizler gibi bizler de çok merak ediyoruz. Sizce Bahtiyar Murat Aras,  Mustafa Taşhan, Fırat Görgel, Mesut Dedeoğlu, Fatih Mehmet Erkoç, Mehmet Sabancı, Nevzat Pakdil, Bekir Kılıç, Bünyamin Yumrukaya,  Cemal Tanrıverdi, Mehmet Şahin, Cuma Güler ve Sıtkı Güvenç gibi isimler de bu partide yer alır mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.