Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Şehir İçin Önemli Değer, Nesih Tanrıverdi

Üniversite – Sanayi İş Birliği projesi kapsamında sanayicilere yönelik derinlik analiz çalışmaları doludizgin devam ediyor. Derinlik analiz çalışmasının önderlerinden olan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve Bakanlık Müşaviri Nesih Tanrıverdi’nin bu konuda ki hakkı ödenmez. Yapmış olduğu öz verili çalışmalardan dolayı Tanrıverdi şehir için önemli bir değer haline gelmiştir. Koltuğa yapışıp kalmıyor, bakanlığın çalışmalarını sanayicinin ayağına kadar giderek anlatıyor. Ayrıca Tanrıverdi idealist, sabırlı, başarılı, özverili ve güler yüzlü oluşu da şehir için bir şanstır. Özellikle şehirde ARGE merkezlerinin açılmasına vesile olmuştur. Klasik yöneticilik anlayışından uzak, Kahramanmaraşlı olmamasına rağmen, bir Kahramanmaraşlı kadar şehir sevdalısıdır. Üniversite Sanayi- İş birliği projesi kapsamında yapılan birkaç ziyarete katılma şansım oldu. Şuana kadar şehirde 6 tane ARGE merkezi açıldı. Tabi ki burada KÜSİ temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Sekkeli ve diğer hocaların etkisi önemli olmuştur.  Bu kapsamda Nesih Bey çalışmalarını diğer ilerden farklı bir şekilde yürütüyor. 2016 yılında tüm iller de yapıldığı gibi sanayicileri il müdürlüğüne davet etmiş ama sanayicilerden pek bir ilgi olmamış. Buna karşılık olarak yeni metotlar geliştirerek derinlik analizinde buluşmuşlar. Bu derinlik analiz çalışmasında ise yeniliğe açık olan firmalardan başlamışlar. Ekiplerin sanayicilerin kapılarını aşındırması sonucu bu çalışma faydalı olmuş ve birçok sanayici sorunu bu proje ile gidermiş. Bunu yaparken ise tamamen ücretsiz bir yol izlemiş. Bu proje de hem Sanayici hem Üniversite memnun. Temennimiz, Sanayicilerin katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi için Üniversite-Sanayi iş birliğinin sağlanması gerektiğini savunan Tanrıverdi’nin açmış olduğu bu yoldan devam edilmesidir. Bu projeye katkısı olan kişilerin başarılarının devamını diliyoruz.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Şehir İçin Önemli Değer, Nesih Tanrıverdi

Üniversite – Sanayi İş Birliği projesi kapsamında sanayicilere yönelik derinlik analiz çalışmaları doludizgin devam ediyor. Derinlik analiz çalışmasının önderlerinden olan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve Bakanlık Müşaviri Nesih Tanrıverdi’nin bu konuda ki hakkı ödenmez. Yapmış olduğu öz verili çalışmalardan dolayı Tanrıverdi şehir için önemli bir değer haline gelmiştir. Koltuğa yapışıp kalmıyor, bakanlığın çalışmalarını sanayicinin ayağına kadar giderek anlatıyor. Ayrıca Tanrıverdi idealist, sabırlı, başarılı, özverili ve güler yüzlü oluşu da şehir için bir şanstır. Özellikle şehirde ARGE merkezlerinin açılmasına vesile olmuştur. Klasik yöneticilik anlayışından uzak, Kahramanmaraşlı olmamasına rağmen, bir Kahramanmaraşlı kadar şehir sevdalısıdır. Üniversite Sanayi- İş birliği projesi kapsamında yapılan birkaç ziyarete katılma şansım oldu. Şuana kadar şehirde 6 tane ARGE merkezi açıldı. Tabi ki burada KÜSİ temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Sekkeli ve diğer hocaların etkisi önemli olmuştur.  Bu kapsamda Nesih Bey çalışmalarını diğer ilerden farklı bir şekilde yürütüyor. 2016 yılında tüm iller de yapıldığı gibi sanayicileri il müdürlüğüne davet etmiş ama sanayicilerden pek bir ilgi olmamış. Buna karşılık olarak yeni metotlar geliştirerek derinlik analizinde buluşmuşlar.

Bu derinlik analiz çalışmasında ise yeniliğe açık olan firmalardan başlamışlar. Ekiplerin sanayicilerin kapılarını aşındırması sonucu bu çalışma faydalı olmuş ve birçok sanayici sorunu bu proje ile gidermiş. Bunu yaparken ise tamamen ücretsiz bir yol izlemiş. Bu proje de hem Sanayici hem Üniversite memnun. Temennimiz, Sanayicilerin katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi için Üniversite-Sanayi iş birliğinin sağlanması gerektiğini savunan Tanrıverdi’nin açmış olduğu bu yoldan devam edilmesidir. Bu projeye katkısı olan kişilerin başarılarının devamını diliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.