YADES Başvuru tarihleri belli oldu!

AKTÜEL 29.04.2024 - 19:05, Güncelleme: 29.04.2024 - 19:05
 

YADES Başvuru tarihleri belli oldu!

Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) başvuruları başladı. işte detaylar...

Aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasının YADES programıyla sürdürüldüğü kaydedildi.  2016'da uygulanmaya başlanan YADES ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, yaşlıların ev ortamında yaşamını sürdürüp, sosyal hayata katılmalarının desteklendiği belirtildi. Bu kapsamda, 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağlandığı ve 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı. YADES 2024 kapsamında başvuruların başladığı ve bu yıl için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayrıldığı ifade edildi. Programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini en geç 3 Haziran saat 17.00'ye kadar valiliklere teslim etmeleri gerektiği vurgulandı. Onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağı, denetimlerin ise valilikler aracılığıyla yürütüleceği belirtildi. Proje sürelerinin 1 yıl olacağı bilgisi paylaşıldı.  
Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) başvuruları başladı. işte detaylar...

Aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasının YADES programıyla sürdürüldüğü kaydedildi. 

2016'da uygulanmaya başlanan YADES ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, yaşlıların ev ortamında yaşamını sürdürüp, sosyal hayata katılmalarının desteklendiği belirtildi.

Bu kapsamda, 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağlandığı ve 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı.

YADES 2024 kapsamında başvuruların başladığı ve bu yıl için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayrıldığı ifade edildi. Programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini en geç 3 Haziran saat 17.00'ye kadar valiliklere teslim etmeleri gerektiği vurgulandı.

Onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağı, denetimlerin ise valilikler aracılığıyla yürütüleceği belirtildi. Proje sürelerinin 1 yıl olacağı bilgisi paylaşıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.