Vücudunuzu ağrı ve stresten arındıracak yöntemler!

SAĞLIK 12.12.2020 - 20:19, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Vücudunuzu ağrı ve stresten arındıracak yöntemler!

Eğer vücudunuzu stresten arındırmak istiyorsanız doğru yerdesiniz!

Çeşitli vücut ağrılarından kurtulmak için yapabilecekleriniz: 1. Ayak masajı   Bacak ve eldeki belli noktalara masaj yaparak ağrıları azaltma yöntemine refleksoloji adı veriliyor. Refleksolojinin gerçekten etkili olup olmadığı hala tartışılsa da pek çok çalışma, ayak masajının strese bağlı vücut ağrıları üzerinde etkili olduğunu doğruluyor. Özellikle de ayağın belli noktalarına yapılan masajlar, sırt ve bel ağrılarına etkili bir çözüm oluyor.Ayağınıza masaj yapmak için ayak tabanınıza birkaç damla yağ damlatın. Baş parmaklarınızı kullanarak topuğunuzdan parmak uçlarınıza doğru çıkın. Kavisli bölgeye yoğunlaşmayı unutmayın. Bu masajı birkaç dakika boyunca uygulamaya devam edin. Yüz masajı Fazla stresli olmak, yüzünüzün gerilmesine neden olabilir. Özellikle diş gıcırdatma, çene sıkma, dudak ısırma ya da boyun ağrısı; fazla stresli bir yaşantının en yaygın belirtileridir. Tabii yüzünüzü tüm bu gerginlikten arındırmak düşündüğünüzden çok daha kolay! Yüzünüze birkaç damla yağ damlatın. Parmak uçlarınızı ve avuç içlerinizi kullanarak çenenizden yukarı doğru masaj yapın. Gözlerinizin etrafında dairesel hareketler uygulayın ve burnunuzu sıkarak yüzünüzü rahatlatın. Parmak uçlarınızla tüm yüzünüze dokunun ve avuç içlerinizi kullanarak boynunuza masaj yapın. Aromaterapi Sizi stresten ve ağrıdan arındıracak bir başka yöntem de aromaterapi. Doğal yağların mucizevi etkilerinden yararlanan bu harika yöntem, hem zihinsel hem de fiziksel bir rahatlama sunuyor. Üstelik uygulaması da oldukça kolay! Aromaterapi ve aromaterapi ürünleriyle ilgili tüm detayları yazdığımız yazımıza ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli! Sakız çiğnemek Sakız çiğnemenin rahatlamanızı sağladığını öğrendiğinizde çok şaşırabilirsiniz! Yapılan pek çok araştırma, sakız çiğnemenin stres ve endişe üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. El masajı Vücuttaki gerginliği atmanın bir başka yolu da el masajı. Hızlı ve kısa bir el masajı, modunuzu dakikalar içerisinde yükseltebilir!  Elinizi açın ve avuç içinizi dışarı doğru çevirin. Tüm elinizi esnettiğinize emin olun. İşaret ve baş parmağınız arasında yer alan deriyi sıkın ve o bölgeye dairesel hareketlerle masaj yapın. Baş parmağınızı avucunuzun ortasından başlayarak tüm parmaklarınızda gezidirin.  
Eğer vücudunuzu stresten arındırmak istiyorsanız doğru yerdesiniz!

Çeşitli vücut ağrılarından kurtulmak için yapabilecekleriniz: 1. Ayak masajı

 

Bacak ve eldeki belli noktalara masaj yaparak ağrıları azaltma yöntemine refleksoloji adı veriliyor. Refleksolojinin gerçekten etkili olup olmadığı hala tartışılsa da pek çok çalışma, ayak masajının strese bağlı vücut ağrıları üzerinde etkili olduğunu doğruluyor. Özellikle de ayağın belli noktalarına yapılan masajlar, sırt ve bel ağrılarına etkili bir çözüm oluyor.Ayağınıza masaj yapmak için ayak tabanınıza birkaç damla yağ damlatın. Baş parmaklarınızı kullanarak topuğunuzdan parmak uçlarınıza doğru çıkın. Kavisli bölgeye yoğunlaşmayı unutmayın. Bu masajı birkaç dakika boyunca uygulamaya devam edin.


Yüz masajı


Fazla stresli olmak, yüzünüzün gerilmesine neden olabilir. Özellikle diş gıcırdatma, çene sıkma, dudak ısırma ya da boyun ağrısı; fazla stresli bir yaşantının en yaygın belirtileridir. Tabii yüzünüzü tüm bu gerginlikten arındırmak düşündüğünüzden çok daha kolay! Yüzünüze birkaç damla yağ damlatın. Parmak uçlarınızı ve avuç içlerinizi kullanarak çenenizden yukarı doğru masaj yapın. Gözlerinizin etrafında dairesel hareketler uygulayın ve burnunuzu sıkarak yüzünüzü rahatlatın. Parmak uçlarınızla tüm yüzünüze dokunun ve avuç içlerinizi kullanarak boynunuza masaj yapın.


Aromaterapi


Sizi stresten ve ağrıdan arındıracak bir başka yöntem de aromaterapi. Doğal yağların mucizevi etkilerinden yararlanan bu harika yöntem, hem zihinsel hem de fiziksel bir rahatlama sunuyor. Üstelik uygulaması da oldukça kolay! Aromaterapi ve aromaterapi ürünleriyle ilgili tüm detayları yazdığımız yazımıza ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli!


Sakız çiğnemek


Sakız çiğnemenin rahatlamanızı sağladığını öğrendiğinizde çok şaşırabilirsiniz! Yapılan pek çok araştırma, sakız çiğnemenin stres ve endişe üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor.


El masajı


Vücuttaki gerginliği atmanın bir başka yolu da el masajı. Hızlı ve kısa bir el masajı, modunuzu dakikalar içerisinde yükseltebilir!  Elinizi açın ve avuç içinizi dışarı doğru çevirin. Tüm elinizi esnettiğinize emin olun. İşaret ve baş parmağınız arasında yer alan deriyi sıkın ve o bölgeye dairesel hareketlerle masaj yapın. Baş parmağınızı avucunuzun ortasından başlayarak tüm parmaklarınızda gezidirin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.