Vücudu Bira Üreten Adam!

YAŞAM 21.10.2019 - 18:19, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Vücudu Bira Üreten Adam!

Dünya üzerinde pek çok değişik hastalık türü var. Bazıları milyonda bir kişiyi etkileyebilen bu ilginç hastalıklara bir yenisi eklendi.

Dünya üzerinde yalnızca birkaç insanda görülebilen bazı nadir hastalıklar duyanı şaşkına çeviriyor.  Geçtiğimiz günlerde size kış mevsimine alerjisi olan çocuğun hikayesini anlatmıştık. Şimdi sizlerle paylaşacağımız haber ise oldukça ilginç. Amerikalı bir adamın vücudu kendi kendine bira üretiyor. Peki, ama nasıl? Detaylara gelen birlikte bakalım. Amerika’da yaşayan 46 yaşındaki bir adam 2011 yılında, gayet sağlıklıyken bir anda neredeyse hiç geçmeyen baş dönmesi ve hafıza kaybı yaşamaya başladı. Hatta yaşadığı bu problemler nedeniyle işinden istifa etmek zorunda kalan adam, birkaç farklı doktora gitti. Ancak baş dönmesinin sebebini bulamadılar. En sonunda ise bu belirtilerin psikolojik olabileceğini düşünüp bir psikiyatristle görüştü ve bir süre antidepresan kullandı. Ancak yine de şikayetleri geçmedi. 2013 yılında ise benzer bir durum yaşayan 61 yaşındaki Teksaslı bir adam, hastaneye gitti. Adamın kanındaki alkol seviyesi 0.37 promil olarak ölçüldü. Doktorlar ona bu durumun alkol nedeniyle yaşandığını söyledi. Ancak adam tüm gün tek bir damla bile alkol almadığı konusunda ısrarcıydı. Araştırmacılar Barbara Cordell ve Dr. Justin McCarthy, yaptıkları inceleme sonucunda hastanın “gut fermantasyonu sendromu” ismi verilen nadir bir hastalığı olduğunu tespit ettiler. Hastanın bağırsaklarında ekmek, bira ve şarap yapımında sıkça kullanılan ‘Saccharomyces cerevisiae’ türünde maya bulunuyordu. Bu maya türü ise, şeker ve nişastalı ürünlerle etkileşime geçtiğinde fermante oluyor ve hastanın bağırsaklarında bira üretiyordu. Hasta, yediklerinin alkole dönüşmesi ile sarhoşluk belirtileri gösteriyordu. Cordell ve McCarthy, hastaya mantar tedavisi ve düşük karbonhidrat rejimi uygulayarak sendromu yok etmeyi başardı. Cordell ve McCarthy, sendromun nadir görülmesine rağmen teşhisinin çok önemli olduğunu, çünkü bu durumun hastaların kişisel yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirttiler. sarhoş olmak işini kaybetmek gibi birçok olumsuz etkiye neden oluyor, dedi. Son 30 yıldaki durumun sadece beş olayı olduğunu da eklediler. Ayrıca araştırmacılar, alkol tüketmediğini söyleyen sarhoş hastaların daha dikkatli dinlenilmesinin bu hastalığın teşhisi konusunda yararlı olacağı kanısında. Öte yandan bu nadir sendrom son 30 yılda sadece 5 kez göründü. Geçtiğimiz Eylül ayında Çin’de bir hastanın aynı durumdan muzdarip olduğu anlaşıldı. Bu kez ise hastanın bağırsağında yoğun miktarda Klebsiella pneumoniae mikrobu bulundu.  
Dünya üzerinde pek çok değişik hastalık türü var. Bazıları milyonda bir kişiyi etkileyebilen bu ilginç hastalıklara bir yenisi eklendi.

Dünya üzerinde yalnızca birkaç insanda görülebilen bazı nadir hastalıklar
duyanı şaşkına çeviriyor.


 Geçtiğimiz günlerde size kış mevsimine alerjisi olan çocuğun hikayesini anlatmıştık. Şimdi sizlerle paylaşacağımız haber ise oldukça ilginç. Amerikalı bir adamın vücudu kendi kendine bira üretiyor. Peki, ama nasıl? Detaylara gelen birlikte bakalım.
Amerika’da yaşayan 46 yaşındaki bir adam 2011 yılında, gayet sağlıklıyken bir anda neredeyse hiç geçmeyen baş dönmesi ve hafıza kaybı yaşamaya başladı.


Hatta yaşadığı bu problemler nedeniyle işinden istifa etmek zorunda kalan adam, birkaç farklı doktora gitti. Ancak baş dönmesinin sebebini bulamadılar.


En sonunda ise bu belirtilerin psikolojik olabileceğini düşünüp bir psikiyatristle görüştü ve bir süre antidepresan kullandı. Ancak yine de şikayetleri geçmedi.


2013 yılında ise benzer bir durum yaşayan 61 yaşındaki Teksaslı bir adam, hastaneye gitti. Adamın kanındaki alkol seviyesi 0.37 promil olarak ölçüldü.


Doktorlar ona bu durumun alkol nedeniyle yaşandığını söyledi. Ancak adam tüm gün tek bir damla bile alkol almadığı konusunda ısrarcıydı.


Araştırmacılar Barbara Cordell ve Dr. Justin McCarthy, yaptıkları inceleme sonucunda hastanın “gut fermantasyonu sendromu” ismi verilen nadir bir hastalığı olduğunu tespit ettiler.


Hastanın bağırsaklarında ekmek, bira ve şarap yapımında sıkça kullanılan ‘Saccharomyces cerevisiae’ türünde maya bulunuyordu.
Bu maya türü ise, şeker ve nişastalı ürünlerle etkileşime geçtiğinde fermante oluyor ve hastanın bağırsaklarında bira üretiyordu. Hasta, yediklerinin alkole dönüşmesi ile sarhoşluk belirtileri gösteriyordu.


Cordell ve McCarthy, hastaya mantar tedavisi ve düşük karbonhidrat rejimi uygulayarak sendromu yok etmeyi başardı.
Cordell ve McCarthy, sendromun nadir görülmesine rağmen teşhisinin çok önemli olduğunu, çünkü bu durumun hastaların kişisel yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirttiler. sarhoş olmak işini kaybetmek gibi birçok olumsuz etkiye neden oluyor, dedi. Son 30 yıldaki durumun sadece beş olayı olduğunu da eklediler. Ayrıca araştırmacılar, alkol tüketmediğini söyleyen sarhoş hastaların daha dikkatli dinlenilmesinin bu hastalığın teşhisi konusunda yararlı olacağı kanısında.


Öte yandan bu nadir sendrom son 30 yılda sadece 5 kez göründü. Geçtiğimiz Eylül ayında Çin’de bir hastanın aynı durumdan muzdarip olduğu anlaşıldı. Bu kez ise hastanın bağırsağında yoğun miktarda Klebsiella pneumoniae mikrobu bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.