Uzaktan muayene hizmeti nasıl yapılacak?

AKTÜEL 21.05.2024 - 20:10, Güncelleme: 21.05.2024 - 20:10
 

Uzaktan muayene hizmeti nasıl yapılacak?

Uzaktan muayene almak isteyenlerin Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alması gerekecek.

Uzaktan muayene almak isteyenlerin Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alması gerekecek. Her hasta için günlük bir sınırlama getirilmiş olup, SGK aynı hastane ve aynı hastalık için günlük bir muayene ücretini karşılayacak. Uzaktan muayeneler, uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek ve muayene sonrasında tedaviye yönelik e-reçete ve e-rapor düzenlenebilecek. Bu reçeteler SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde sunulacak ve giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar ile hastaların sağlık verileri ölçülebilecek ve takip edilebilecek. Uzaktan Muayene Uzman Doktorlar Tarafından Yapılacak: E-reçete ve e-rapor düzenleme yetkisi uzman doktorlara ait olacaktır. SGK Karşılayacak: Uzaktan muayene hizmetlerinin masrafları SGK tarafından karşılanacak. Teknolojik İmkanlar: Giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar ile hastaların sağlık verileri ölçülebilecek ve takip edilebilecek. Bu yeni uygulama, sağlık hizmetlerindeki dijital dönüşümü destekleyerek hastaların yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor.  
Uzaktan muayene almak isteyenlerin Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alması gerekecek.

Uzaktan muayene almak isteyenlerin Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alması gerekecek. Her hasta için günlük bir sınırlama getirilmiş olup, SGK aynı hastane ve aynı hastalık için günlük bir muayene ücretini karşılayacak.

Uzaktan muayeneler, uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek ve muayene sonrasında tedaviye yönelik e-reçete ve e-rapor düzenlenebilecek. Bu reçeteler SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek.

Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde sunulacak ve giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar ile hastaların sağlık verileri ölçülebilecek ve takip edilebilecek.

Uzaktan Muayene Uzman Doktorlar Tarafından Yapılacak: E-reçete ve e-rapor düzenleme yetkisi uzman doktorlara ait olacaktır.

SGK Karşılayacak: Uzaktan muayene hizmetlerinin masrafları SGK tarafından karşılanacak.

Teknolojik İmkanlar: Giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar ile hastaların sağlık verileri ölçülebilecek ve takip edilebilecek.
Bu yeni uygulama, sağlık hizmetlerindeki dijital dönüşümü destekleyerek hastaların yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.