Unutkanlığı Önleyecek Ve Hafızayı Güçlendirecek Altın Gıdalar

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2018 - 09:02, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Unutkanlığı Önleyecek Ve Hafızayı Güçlendirecek Altın Gıdalar

E Vitamini Açısından Zengin Gıdalar Zeytinyağı, fındık yağı gibi gıdaların salatalarda sos olarak kullanılması ve çiğ olarak tüketimi son derece önemli... Balık Özellikle somon, ton balığı ve sardalya gibi DHA içeren yağlı balıkların tüketimi hafızanızı güçlendirecek besinlerden. Koyu yeşil yapraklı sebzeleri Karalahana, ıspanak, brokoli gibi E vitamini ve folat içeriği yüksek gıdalar tüketebilirsiniz Avakado Bu meyve antioksidan ve E vitamini açısından oldukça zengin olması sebebiyle beyin fonksiyonları ve hafızayı güçlendirmekte, Alzheimer riskini azaltmaktadır. Ayçekirdeği Ayçekirdeği E vitamini açısından oldukça zengindir. Özellikle salatalara ilave ederek ölçülü miktarda tüketebilirsiniz. Fındık, Yerfıstığı ve Ceviz Bu kuruyemişleri ara öğünlerinize ekleyerek zihin hafızanızı güçlendirebilirsiniz Orman Meyveleri Yabanmersini, çilek, böğürtlen, ahududu ve acai çileği gibi meyveleri ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Tam Taneli Tahıllar Tam Buğday ve Tam çavdar unundan yapılmış ekmek, yulaf ezmesi, tam tane kahvaltılık gevrek gibi ürünleri sabah kahvaltıda tercih edebilirsiniz. [gallery size="medium" link="file" ids="10945,10946,10947,10948"]
E Vitamini Açısından Zengin Gıdalar Zeytinyağı, fındık yağı gibi gıdaların salatalarda sos olarak kullanılması ve çiğ olarak tüketimi son derece önemli... Balık Özellikle somon, ton balığı ve sardalya gibi DHA içeren yağlı balıkların tüketimi hafızanızı güçlendirecek besinlerden. Koyu yeşil yapraklı sebzeleri Karalahana, ıspanak, brokoli gibi E vitamini ve folat içeriği yüksek gıdalar tüketebilirsiniz Avakado Bu meyve antioksidan ve E vitamini açısından oldukça zengin olması sebebiyle beyin fonksiyonları ve hafızayı güçlendirmekte, Alzheimer riskini azaltmaktadır. Ayçekirdeği Ayçekirdeği E vitamini açısından oldukça zengindir. Özellikle salatalara ilave ederek ölçülü miktarda tüketebilirsiniz. Fındık, Yerfıstığı ve Ceviz Bu kuruyemişleri ara öğünlerinize ekleyerek zihin hafızanızı güçlendirebilirsiniz Orman Meyveleri Yabanmersini, çilek, böğürtlen, ahududu ve acai çileği gibi meyveleri ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Tam Taneli Tahıllar Tam Buğday ve Tam çavdar unundan yapılmış ekmek, yulaf ezmesi, tam tane kahvaltılık gevrek gibi ürünleri sabah kahvaltıda tercih edebilirsiniz. [gallery size="medium" link="file" ids="10945,10946,10947,10948"]
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.