Ülkemizdeki en iyi dalış noktaları!

Mekanlar 15.06.2020 - 17:09, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Ülkemizdeki en iyi dalış noktaları!

Artık denizde sadece yüzmek size yetmiyor olabilir. O eşsiz maviliklerin altında, çok daha derinlerde neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Suyun altındaki eşsiz dünyalarda, sizi unutamayacağınız bir yolculuğa çıkaracak Türkiye’nin en güzel dalış noktalarını inceledik.

Kaş, Antalya Kaş’a gidip de dalış yapmadan dönülmez! Dalış denilince belki de akla gelen ilk yerlerden biri olan Kaş, sadece dalış için bile gidilebilecek bir yer. Etrafındaki adalarda maviliğine doyum olmayan koylar, muhteşem bir denizaltı deneyimi sunuyor. Balıklarla birlikte suyun metrelerce altında yüzebileceğiniz bölge, popülerliğini her geçen gün artırıyor. Eğer siz de suyun derinliklerinin hayalini kuranlardansanız, Kaş sizin için ideal bir seçim! Bodrum, Muğla Bodrum, her ne kadar eğlencesi ile ön plana çıksa da aslında dalış için de tercih edilen yerlerden biri. Sualtı yaşamının en zengin noktalarından biri olan Kargı Adası, her seviyeden dalgıç için birçok olanak sunan Karaada ve Bodrum’daki en uzak dalış noktalarından biri olan Orak Ada Burun… Kızıldeniz’den gelen balık türlerinin de yuva yaptığı Bodrum açıkları, farklı çeşitlere ev sahipliği yapmasıyla ün kazanmış.   Fethiye, Muğla Fethiye’de dalış meraklılarının vazgeçemediği yerlerden biri Afkule. Duvar şeklinde 70 metrelik bir yarığın bulunduğu bölgede dalış yapmak ise nispeten daha kolay. Akdeniz’in mavi derinliklerinde mercanlar ve süngerlerle birlikte yüzme imkanı sağlayan Afkule’de suyun altından yukarıya bakılınca mağara ağzından içeriye düşen güneş ışınlarının muhteşem atmosferine tanık olabilirsiniz. Kalkan, Antalya Kaş’tan 45 dakikalık bir mesafede bulunan Kalkan, dalış için sıklıkla gidilen yerlerden biri. Özellikle de açıklarında iki gemi batığı bulunması, burayı oldukça dikkat çekici bir yer haline getiriyor. Suyun 15 metre ve 65 metre derinliğinde bulunan batıklar, dalgıçların ilgi odağı. Ayrıca kalkan açıkları, çok değişik ve fazla canlı türlerine de ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Ayvalık, Balıkesir Kuzey Ege’nin serin sularında ahtapotlarla yüzmeye hazır mısınız? Türkiye’nin bilinen en iyi dalış noktalarından biri olan Deli Mehmet, dalışa başlayan herkesin hayalini kurduğu bir yer. Ancak her dalgıcın hayalini süslese de derin bir dalış noktası olması sebebiyle ileri derecede dalış deneyimine sahip olmanız gerekmekte. İnanılmaz resif manzaralarına şahit olabileceğiniz bu nokta, mutlaka denemeye değer.   Marmaris, Muğla Nefes kesen doğası ve berrak sularıyla Marmaris, dünya üzerindeki gerçek bir tatil cennetidir. Dağların gölgesinde yer alan uzun plajlarının açıklarında keyifli dalış bölgeleri ise her seviyede dalgıç için uygun. Saroz, Çanakkale Saroz’da bulunan Minnoş Adası, deniz seviyesinden oldukça yüksekte bulunduğundan adanın altında bulunan duvar, dalış severlere zengin bir çeşitlilik sunmaktadır. Mercan oluşumları ile de bilinen bölgede, genellikle kıyıya yakın ve kayalıklarla dolu alanlarda turuncu mercan oluşumları göz kamaştırıcıdır.
Artık denizde sadece yüzmek size yetmiyor olabilir. O eşsiz maviliklerin altında, çok daha derinlerde neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Suyun altındaki eşsiz dünyalarda, sizi unutamayacağınız bir yolculuğa çıkaracak Türkiye’nin en güzel dalış noktalarını inceledik.

Kaş, Antalya


Kaş’a gidip de dalış yapmadan dönülmez! Dalış denilince belki de akla gelen ilk yerlerden biri olan Kaş, sadece dalış için bile gidilebilecek bir yer. Etrafındaki adalarda maviliğine doyum olmayan koylar, muhteşem bir denizaltı deneyimi sunuyor. Balıklarla birlikte suyun metrelerce altında yüzebileceğiniz bölge, popülerliğini her geçen gün artırıyor. Eğer siz de suyun derinliklerinin hayalini kuranlardansanız, Kaş sizin için ideal bir seçim!


Bodrum, Muğla


Bodrum, her ne kadar eğlencesi ile ön plana çıksa da aslında dalış için de tercih edilen yerlerden biri. Sualtı yaşamının en zengin noktalarından biri olan Kargı Adası, her seviyeden dalgıç için birçok olanak sunan Karaada ve Bodrum’daki en uzak dalış noktalarından biri olan Orak Ada Burun… Kızıldeniz’den gelen balık türlerinin de yuva yaptığı Bodrum açıkları, farklı çeşitlere ev sahipliği yapmasıyla ün kazanmış.

 

Fethiye, Muğla


Fethiye’de dalış meraklılarının vazgeçemediği yerlerden biri Afkule. Duvar şeklinde 70 metrelik bir yarığın bulunduğu bölgede dalış yapmak ise nispeten daha kolay. Akdeniz’in mavi derinliklerinde mercanlar ve süngerlerle birlikte yüzme imkanı sağlayan Afkule’de suyun altından yukarıya bakılınca mağara ağzından içeriye düşen güneş ışınlarının muhteşem atmosferine tanık olabilirsiniz.


Kalkan, Antalya


Kaş’tan 45 dakikalık bir mesafede bulunan Kalkan, dalış için sıklıkla gidilen yerlerden biri. Özellikle de açıklarında iki gemi batığı bulunması, burayı oldukça dikkat çekici bir yer haline getiriyor. Suyun 15 metre ve 65 metre derinliğinde bulunan batıklar, dalgıçların ilgi odağı. Ayrıca kalkan açıkları, çok değişik ve fazla canlı türlerine de ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.


Ayvalık, Balıkesir


Kuzey Ege’nin serin sularında ahtapotlarla yüzmeye hazır mısınız? Türkiye’nin bilinen en iyi dalış noktalarından biri olan Deli Mehmet, dalışa başlayan herkesin hayalini kurduğu bir yer. Ancak her dalgıcın hayalini süslese de derin bir dalış noktası olması sebebiyle ileri derecede dalış deneyimine sahip olmanız gerekmekte. İnanılmaz resif manzaralarına şahit olabileceğiniz bu nokta, mutlaka denemeye değer.

 

Marmaris, Muğla


Nefes kesen doğası ve berrak sularıyla Marmaris, dünya üzerindeki gerçek bir tatil cennetidir. Dağların gölgesinde yer alan uzun plajlarının açıklarında keyifli dalış bölgeleri ise her seviyede dalgıç için uygun.


Saroz, Çanakkale


Saroz’da bulunan Minnoş Adası, deniz seviyesinden oldukça yüksekte bulunduğundan adanın altında bulunan duvar, dalış severlere zengin bir çeşitlilik sunmaktadır. Mercan oluşumları ile de bilinen bölgede, genellikle kıyıya yakın ve kayalıklarla dolu alanlarda turuncu mercan oluşumları göz kamaştırıcıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.