Ülkemiz Çocuklarında Sorgulama Zayıf!

08.12.2019 - 16:34, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Ülkemiz Çocuklarında Sorgulama Zayıf!

PISA-2018 sonuçlarına göre, Türkiye eğitimde 2015’e göre bir miktar ilerleme sağladı. Ancak 15 yaşındaki çocukların önemli kısmı hala temel becerilerden yoksun. Çocukların “eleştiri” ve “sorgulama” becerileri ise zayıf.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından 79 ülkede 15 yaş düzeyindeki 32 milyon çocuğu temsil eden 600 bin öğrencinin okuma, matematik ve fen alanlarındaki yetkinliğini ölçen PISA-2018 raporunun sonuçları açıklandı. Eğitimde 4+4+4 sistemine geçiş sonrasında PISA-2015 sonuçlarında dibe vuran Türkiye’nin, 2018’deki sıralamada bir miktar yukarı çıktığı gözlendi.   Ancak rapora göre, Türkiye’de 15 yaşındaki öğrenciler okuma, matematik ve fen alanlarındaki performanslarıyla yine OECD ortalamasının altında kaldı. PISA raporunu DW Türkçe’ye değerlendiren eğitim uzmanlarına göre, ortaya çıkan en çarpıcı sonuç Türkiye’deki 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin ‘eleştirel düşünme’, ‘sorgulama’ ve ‘yeni fikir üretme’ alanlarındaki zayıflıkların artıyor olması.
PISA-2018 sonuçlarına göre, Türkiye eğitimde 2015’e göre bir miktar ilerleme sağladı. Ancak 15 yaşındaki çocukların önemli kısmı hala temel becerilerden yoksun. Çocukların “eleştiri” ve “sorgulama” becerileri ise zayıf.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından 79 ülkede 15 yaş düzeyindeki 32 milyon çocuğu temsil eden 600 bin öğrencinin okuma, matematik ve fen alanlarındaki yetkinliğini ölçen PISA-2018 raporunun sonuçları açıklandı. Eğitimde 4+4+4 sistemine geçiş sonrasında PISA-2015 sonuçlarında dibe vuran Türkiye’nin, 2018’deki sıralamada bir miktar yukarı çıktığı gözlendi.

 

Ancak rapora göre, Türkiye’de 15 yaşındaki öğrenciler okuma, matematik ve fen alanlarındaki performanslarıyla yine OECD ortalamasının altında kaldı. PISA raporunu DW Türkçe’ye değerlendiren eğitim uzmanlarına göre, ortaya çıkan en çarpıcı sonuç Türkiye’deki 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin ‘eleştirel düşünme’, ‘sorgulama’ ve ‘yeni fikir üretme’ alanlarındaki zayıflıkların artıyor olması.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.