Ukrayna’da hayat şartları nasıl?

TURİZM 24.04.2021 - 15:24, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Ukrayna’da hayat şartları nasıl?

Karadeniz komşumuz Ukrayna, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat ettiği Avrupa ülkelerinden. İki ülke arasında gelişen ilişkiler turistik ziyaretleri artırıyor. Kısa uçuş mesafesi, uygun uçak bileti bulma imkanının yüksek olması ve Ukrayna’nın Türkiye‘ye göre ucuz olması Türklerin Ukrayna’ya olan ilgisini açıklamak için yeterli sebepler.

Ukrayna’ya gitmeyi planlayan birçok kişinin aklına Ukrayna’da yaşam şartları nasıl, Ukrayna’da fiyatlar nasıl, Ukrayna’ya giderken yanımızda ne kadar para götürmeliyiz gibi sorular geliyor. Türkiye’deki zam yağmuru, dövizdeki dalgalanmalar ve yaşam şartlarının giderek ağırlaşması seyahat etmek isteyen herkesi her an hesap kitap yapmaya zorluyor. Ukrayna’da yaşam şartları nasıl   Ukrayna’ya yaptığım seyahatlerden vereceğim karşılaştırmalı fiyat örnekleri, seyahatiniz öncesinde bütçe yapmanızı kolaylaştırabilir. 603,628 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip ülkenin 50 milyona yaklaşan nüfusu var. Kişi başına düşen milli gelir ise 3.862. Bu tutarı Türkiye ile karşılaştırdığımızda Ukrayna için 3 kat daha fakir diyebiliyoruz. Ukrayna’nın para birimi Grivna. Grivna UAH kısaltması ile ifade ediliyor. Ukrayna’nın tüm şehirlerinde ana arterlerde döviz büroları ve küçük büfelerde para değişimi yapılabiliyor. En yaygın kullanılan ve az komisyonlu para değişimi için Amerikan Doları ve Euro götürmeniz öneriliyor. Ukrayna para birimi: Grivna   Grivna (Ukraynaca: гривня), 2 Eylül 1996’den beri Ukrayna para birimi olarak kullanılıyor. 1 Grivna 100 Kopiyka’ya eşit. Ülkede tedavülde olan kağıt paralar 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 (Grivna) şeklinde sıralanırken; madeni para olarak da 1, 2, 5, 10, 25, 50 kopiyok, ve 1 Grivna bulunuyor. Ukrayna yaşam maliyeti ve fiyatlar nasıl?   Ukrayna’da fiyatların nasıl olduğunu anlamak için gündelik hayattan en çok satın aldığımız ürünlerle karşılaştırma yapmak mantıklı olacak. Şehir içinde 3 km’lik taksi yolculuğu 44 Grivna, belediye otobüsü bileti 2 grivna, bale gösterisi loca (4 kişi) 200 Grivna, 1 paket Kent Switch 26 Grivna, 1 şişe yerel 50’lik bira 14 Grivna, 1 litre yerel (en kaliteli) votka 106 Grivna, mercimek çorbası 40 Grivna, dürüm döner 50 Grivna. Benim gibi karşılaştırma yapmayı sevenler için en dikkat çeken ucuz kategorisinde et, sigara, alkol ve şehir içi ulaşım bedeli yer alıyor. TL’nin kaybettiği değere rağmen Ukrayna hala keyifle seyahat edebileceğimiz ülkelerden.
Karadeniz komşumuz Ukrayna, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat ettiği Avrupa ülkelerinden. İki ülke arasında gelişen ilişkiler turistik ziyaretleri artırıyor. Kısa uçuş mesafesi, uygun uçak bileti bulma imkanının yüksek olması ve Ukrayna’nın Türkiye‘ye göre ucuz olması Türklerin Ukrayna’ya olan ilgisini açıklamak için yeterli sebepler.

Ukrayna’ya gitmeyi planlayan birçok kişinin aklına Ukrayna’da yaşam şartları nasıl, Ukrayna’da fiyatlar nasıl, Ukrayna’ya giderken yanımızda ne kadar para götürmeliyiz gibi sorular geliyor. Türkiye’deki zam yağmuru, dövizdeki dalgalanmalar ve yaşam şartlarının giderek ağırlaşması seyahat etmek isteyen herkesi her an hesap kitap yapmaya zorluyor.


Ukrayna’da yaşam şartları nasıl

 

Ukrayna’ya yaptığım seyahatlerden vereceğim karşılaştırmalı fiyat örnekleri, seyahatiniz öncesinde bütçe yapmanızı kolaylaştırabilir. 603,628 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip ülkenin 50 milyona yaklaşan nüfusu var. Kişi başına düşen milli gelir ise 3.862. Bu tutarı Türkiye ile karşılaştırdığımızda Ukrayna için 3 kat daha fakir diyebiliyoruz.


Ukrayna’nın para birimi Grivna. Grivna UAH kısaltması ile ifade ediliyor. Ukrayna’nın tüm şehirlerinde ana arterlerde döviz büroları ve küçük büfelerde para değişimi yapılabiliyor. En yaygın kullanılan ve az komisyonlu para değişimi için Amerikan Doları ve Euro götürmeniz öneriliyor.


Ukrayna para birimi: Grivna

 

Grivna (Ukraynaca: гривня), 2 Eylül 1996’den beri Ukrayna para birimi olarak kullanılıyor. 1 Grivna 100 Kopiyka’ya eşit. Ülkede tedavülde olan kağıt paralar 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 (Grivna) şeklinde sıralanırken; madeni para olarak da 1, 2, 5, 10, 25, 50 kopiyok, ve 1 Grivna bulunuyor.


Ukrayna yaşam maliyeti ve fiyatlar nasıl?

 

Ukrayna’da fiyatların nasıl olduğunu anlamak için gündelik hayattan en çok satın aldığımız ürünlerle karşılaştırma yapmak mantıklı olacak. Şehir içinde 3 km’lik taksi yolculuğu 44 Grivna, belediye otobüsü bileti 2 grivna, bale gösterisi loca (4 kişi) 200 Grivna, 1 paket Kent Switch 26 Grivna, 1 şişe yerel 50’lik bira 14 Grivna, 1 litre yerel (en kaliteli) votka 106 Grivna, mercimek çorbası 40 Grivna, dürüm döner 50 Grivna.
Benim gibi karşılaştırma yapmayı sevenler için en dikkat çeken ucuz kategorisinde et, sigara, alkol ve şehir içi ulaşım bedeli yer alıyor. TL’nin kaybettiği değere rağmen Ukrayna hala keyifle seyahat edebileceğimiz ülkelerden.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.