Ücretsiz maske siparişi nasıl ve nereden verilir?

SAĞLIK 07.04.2020 - 11:00, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Ücretsiz maske siparişi nasıl ve nereden verilir?

Ücretsiz maske nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır? Ücretsiz maske kimlere, kaç tane veriliyor? Bu hizmeti kullanarak kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleriniz için 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak koşuluyla ücretsiz maske talebinde bulunabilirsiniz. Ücretsiz maske ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Corona virüs salgını her geçen gün etkisini göstermeye devam ederken alınan tedbirler sıkılaştırılıyor. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ücretsiz maske dağıtımına ilişkin açıklama da geldi. Başvuru Türkiye web sitesi üzerinden ücretsiz dağıtılacak olan maske sipariş sayfası kullanıma açıldı. PTT isteyen her vatandaşın evine ücretiz maske gönderiyor. Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü ücretsiz maske dağıtımını PTT yapacak. Bu hizmeti kullanarak kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleriniz için 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak koşuluyla ücretsiz maske talebinde bulunabilirsiniz. ADIM ADIM YAPILMASI GEREKENLER https://basvuru.turkiye.gov.tr/ sitesine gidin. Bu hizmeti kullanacak kişilerin 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak koşuluyla aşağıdaki alanları birkaç saniyede doldurun. Kimlik Bilgileri İlk önce kendi T.C. numaranızı, adınızı ve soyadınızı ilgili kutucuklara girin. Aile Bilgileri Sonra eğer evde sizden başka kişi var ise “Aile Bireyi Ekle” sekmesine tıklayın. Eğer iki kişiden fazla iseniz tekrar “Aile Bireyi Ekle” sekmesine tıklayın. Açılan kutucuklara kişilerin T.C., ad ve soyadını girin. İletişim Bilgileri Sonra evden bir kişinin cep telefonu bilgisini yazın. Sonra İl, ilçe, mahalle ve cadde bilgileriniz eksiksiz ve doğru olarak girin. Adres kısmına ise sokak adı, apartman adı ve kapı numaranızı yazın. Güvenlik Sorunuz Güvenlik Sorusu genellikte 4 işlem üzerinden sorulmaktadır. Toplama, çıkarma, bölme ve çarpma. Girdiğiniz Bilgiler ile Alabileceğiniz Adet Güvenlik sorusunun altında evdeki aile bireylerinin toplamına göre alabileceğiniz toplam paket sayısı gösterilmektedir. SON KUTUCUĞU İŞARETLEMEYİ UNUTMAYIN “Yukarıda verdiğim bilgilerin doğruluğunu kabul ediyorum. Bu sayfada belirttiğim adres bilgisinin teslimat için yeterli olmaması durumunda, MERNİS sistemindeki adres bilgilerimin bu amaçla kullanılmasını kabul ediyorum.” kutucuğunu tıklayın. MASKE SİPARİŞİ VER botununa tıkladığınızda başvurunuz alınmış olacak.  
Ücretsiz maske nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır? Ücretsiz maske kimlere, kaç tane veriliyor? Bu hizmeti kullanarak kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleriniz için 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak koşuluyla ücretsiz maske talebinde bulunabilirsiniz. Ücretsiz maske ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Corona virüs salgını her geçen gün etkisini göstermeye devam ederken alınan tedbirler sıkılaştırılıyor. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ücretsiz maske dağıtımına ilişkin açıklama da geldi. Başvuru Türkiye web sitesi üzerinden ücretsiz dağıtılacak olan maske sipariş sayfası kullanıma açıldı. PTT isteyen her vatandaşın evine ücretiz maske gönderiyor. Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü ücretsiz maske dağıtımını PTT yapacak.


Bu hizmeti kullanarak kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleriniz için 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak koşuluyla ücretsiz maske talebinde bulunabilirsiniz.


ADIM ADIM YAPILMASI GEREKENLER


https://basvuru.turkiye.gov.tr/ sitesine gidin.


Bu hizmeti kullanacak kişilerin 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak koşuluyla aşağıdaki alanları birkaç saniyede doldurun.


Kimlik Bilgileri


İlk önce kendi T.C. numaranızı, adınızı ve soyadınızı ilgili kutucuklara girin.


Aile Bilgileri


Sonra eğer evde sizden başka kişi var ise “Aile Bireyi Ekle” sekmesine tıklayın. Eğer iki kişiden fazla iseniz tekrar “Aile Bireyi Ekle” sekmesine tıklayın. Açılan kutucuklara kişilerin T.C., ad ve soyadını girin.


İletişim Bilgileri


Sonra evden bir kişinin cep telefonu bilgisini yazın.


Sonra İl, ilçe, mahalle ve cadde bilgileriniz eksiksiz ve doğru olarak girin.

Adres kısmına ise sokak adı, apartman adı ve kapı numaranızı yazın.


Güvenlik Sorunuz


Güvenlik Sorusu genellikte 4 işlem üzerinden sorulmaktadır. Toplama, çıkarma, bölme ve çarpma.


Girdiğiniz Bilgiler ile Alabileceğiniz Adet


Güvenlik sorusunun altında evdeki aile bireylerinin toplamına göre alabileceğiniz toplam paket sayısı gösterilmektedir.


SON KUTUCUĞU İŞARETLEMEYİ UNUTMAYIN


“Yukarıda verdiğim bilgilerin doğruluğunu kabul ediyorum. Bu sayfada belirttiğim adres bilgisinin teslimat için yeterli olmaması durumunda, MERNİS sistemindeki adres bilgilerimin bu amaçla kullanılmasını kabul ediyorum.” kutucuğunu tıklayın.


MASKE SİPARİŞİ VER botununa tıkladığınızda başvurunuz alınmış olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.