Ücretli öğretmenler işsiz kaldı!

AKTÜEL 24.06.2024 - 14:56, Güncelleme: 24.06.2024 - 14:56
 

Ücretli öğretmenler işsiz kaldı!

Asgari ücretin altında aldıkları maaşlarla yaşadıkları geçim sıkıntısıyla sık sık gündeme gelen yaklaşık 67 bin ücretli öğretmen, eğitim öğretim dönemlerinin sona ermesi ile birlikte yaz tatili boyunca işsizlikle baş başa kalacak.

Yaklaşık 67 bin ücretli öğretmen, eğitim-öğretim döneminin sona ermesi ve yaz tatilinin başlamasıyla birlikte işsiz kaldı. Asgari ücretin altında maaş alarak geçim sıkıntısı çeken ve aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara sahip olan ücretli öğretmenler, bu duruma tepki gösteriyor. Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerine dikkat çekerek, tatil döneminde işsiz kalan öğretmenlerin durumunu gündeme getirdi. Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen "ücretli öğretmenler" sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini tam hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara sahip olmaya tepki gösteriyor. Asgari ücretin altında maaş alan ücretli öğretmenler geçim sıkıntısı yaşarken yaz tatilinin başlamasıyla da işsiz kalıyor.  
Asgari ücretin altında aldıkları maaşlarla yaşadıkları geçim sıkıntısıyla sık sık gündeme gelen yaklaşık 67 bin ücretli öğretmen, eğitim öğretim dönemlerinin sona ermesi ile birlikte yaz tatili boyunca işsizlikle baş başa kalacak.

Yaklaşık 67 bin ücretli öğretmen, eğitim-öğretim döneminin sona ermesi ve yaz tatilinin başlamasıyla birlikte işsiz kaldı. Asgari ücretin altında maaş alarak geçim sıkıntısı çeken ve aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara sahip olan ücretli öğretmenler, bu duruma tepki gösteriyor.

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerine dikkat çekerek, tatil döneminde işsiz kalan öğretmenlerin durumunu gündeme getirdi.

Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen "ücretli öğretmenler" sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini tam hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara sahip olmaya tepki gösteriyor. Asgari ücretin altında maaş alan ücretli öğretmenler geçim sıkıntısı yaşarken yaz tatilinin başlamasıyla da işsiz kalıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.