Tuzlu kurabiye tarifi!
Tuzlu kurabiye tarifi!
Tuzlu Kurabiye Tarifi nasıl yapılır? Tuzlu Kurabiye’nin püf noktaları neler?
Tuzlu Kurabiye Tarifi nasıl yapılır? Tuzlu Kurabiye’nin püf noktaları neler?
Malzemeler
125 gram tere yağı (8,5 yemek kaşığı)
1çay bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı elma sirkesi
1yemek kaşığı toz şeker
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
Derin bir kaba oda ısısında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve sirkeyi koyup karıştırın. Daha sonra yoğurt, kabartma tozu, tuz, toz şekeri ve 3 su bardağı unu ekleyin.
Hamuru güzelce yoğurun, kontrollü bir şekilde gerekirse kalan un miktarını ekleyin ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
Üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.