TUSAŞ’a Kahramanmaraşlı isim getirildi!

11.06.2020 - 19:59, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

TUSAŞ’a Kahramanmaraşlı isim getirildi!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Rafet Bozdoğan getirildi. Bozdoğan ile birlikte 5 yeni yönetim kurulu üyesi göreve başladı.

Dün gerçekleşen TUSAŞ 2019 Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Prof. Dr. Ahmet Bolat ve Adnan Çelik haricinde 5 yeni yönetim kurulu üyesi göreve başladı.   Prof.Dr. Oğuz Borat’tan görevi devralan yeni başkanı Bozdoğan ile birlikte Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor.   Prof. Dr. Rafet Bozdoğan – Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat – Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Şuay Alpay – Yönetim Kurulu Üyesi (MSB Bakan Yardımcısı) Sn. Adnan Çelik – Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Temel Kotil – Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür Sn. Namık Kemal Altıparmak – Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Hüseyin Avşar – Yönetim Kurulu Üyesi   Prof. Dr. Rafet BOZDOĞAN 1960 yılında Kahramanmaraş Türkoğlu’nda doğdu, 1978 yılında Kahramanmaraş, Türkoğlu Lisesinden Mezun oldu. 1982 Yılında Ankara Üniversitesini (Adalet Yüksek Okulu) bitirdi ve 1986 yılında İ.T.Ü Metalurji Mühendisliğini tamamladı. 1988 yılında İngiltere- Birmingham Üniversitesinde Uçak Yapı ve Malzemeleri alanında M.Phil  (Master of Philosphy)yaptı. 1991 yılında İngiltere- Birmingham Üniversitesinde Uçak Yapı ve Malzemeleri alanında Doktora yapan Bozdoğan 1992 yılında İ.T.Ü Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesine Yrd. Doç. Dr.  olarak atandı ve 1993 yılında Uçak İnşaatı Ana Bilim  Dalında Doçent oldu. 1992-1996 yılları arasında İ.T.Ü ve Hava Harp Okulunda Öğretim üyeliği yaptı. 1996-1999 yılları arasında Özel Sektörde yöneticilik yaptı ve Part-Time Öğretim üyeliğine devam etti.   Rafet Bozdoğan 1999-2005 arası İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 2005-2007 arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcılığı (Ulaşımdan sorumlu) görevini yürüttü. 2007 yılında Kendi isteği ile İBB’ den ayrılarak tekrar Özel Sektöre geçti ve Yalova Üniversitesinin daveti üzerine Üniversiteye döndü ve burada Türkiye de ilk defa Ulaştırma Mühendisliğini kurdu ve bu Üniversitede Sırası ile; Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Senato Üyeliği, Rektör Yardımcılığı ve Rektör Vekilliği görevlerinde bulundu. Yalova Üniversitesi’nde Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.  
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Rafet Bozdoğan getirildi. Bozdoğan ile birlikte 5 yeni yönetim kurulu üyesi göreve başladı.

Dün gerçekleşen TUSAŞ 2019 Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Prof. Dr. Ahmet Bolat ve Adnan Çelik haricinde 5 yeni yönetim kurulu üyesi göreve başladı.

 

Prof.Dr. Oğuz Borat’tan görevi devralan yeni başkanı Bozdoğan ile birlikte Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor.

 

Prof. Dr. Rafet Bozdoğan – Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Ahmet Bolat – Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Sn. Şuay Alpay – Yönetim Kurulu Üyesi (MSB Bakan Yardımcısı)

Sn. Adnan Çelik – Yönetim Kurulu Üyesi

Prof. Dr. Temel Kotil – Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür

Sn. Namık Kemal Altıparmak – Yönetim Kurulu Üyesi

Sn. Hüseyin Avşar – Yönetim Kurulu Üyesi

 

Prof. Dr. Rafet BOZDOĞAN 1960 yılında Kahramanmaraş Türkoğlu’nda doğdu, 1978 yılında Kahramanmaraş, Türkoğlu Lisesinden Mezun oldu. 1982 Yılında Ankara Üniversitesini (Adalet Yüksek Okulu) bitirdi ve 1986 yılında İ.T.Ü Metalurji Mühendisliğini tamamladı. 1988 yılında İngiltere- Birmingham Üniversitesinde Uçak Yapı ve Malzemeleri alanında M.Phil  (Master of Philosphy)yaptı. 1991 yılında İngiltere- Birmingham Üniversitesinde Uçak Yapı ve Malzemeleri alanında Doktora yapan Bozdoğan 1992 yılında İ.T.Ü Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesine Yrd. Doç. Dr.  olarak atandı ve 1993 yılında Uçak İnşaatı Ana Bilim  Dalında Doçent oldu. 1992-1996 yılları arasında İ.T.Ü ve Hava Harp Okulunda Öğretim üyeliği yaptı. 1996-1999 yılları arasında Özel Sektörde yöneticilik yaptı ve Part-Time Öğretim üyeliğine devam etti.

 

Rafet Bozdoğan 1999-2005 arası İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 2005-2007 arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcılığı (Ulaşımdan sorumlu) görevini yürüttü. 2007 yılında Kendi isteği ile İBB’ den ayrılarak tekrar Özel Sektöre geçti ve Yalova Üniversitesinin daveti üzerine Üniversiteye döndü ve burada Türkiye de ilk defa Ulaştırma Mühendisliğini kurdu ve bu Üniversitede Sırası ile; Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Senato Üyeliği, Rektör Yardımcılığı ve Rektör Vekilliği görevlerinde bulundu. Yalova Üniversitesi’nde Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.