Türkoğlu’ndaki muhtarlar sözcü’ye konuştu!

GÜNDEM 27.01.2020 - 09:57, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Türkoğlu’ndaki muhtarlar sözcü’ye konuştu!

Elazığ'daki 6.8'lik Sivrice depremini önceden bilen Prof. Naci Görür, bundan sonraki büyük depremin Kahramanmaraş Türkoğlu’nda olabileceğini açıkladı. İlçede beklenenin aksine bir tedirginlik yok. Ne deprem için bir hazırlık, ne güçlendirme çalışması yapılıyor. Tersine imar planları değiştiriliyor. İki-üç katlı geleneksel yapıların yerine yüksek apartmanlar dikiliyor!

SÖZCÜ, Görür'ün işaret ettiği 73 bin nüfuslu Türkoğlu'nun muhtarlarıyla konuştu, ilçenin nabzını tuttu. Türkoğlu'nda beklenenin aksine bir panik havası yok, tam tersine herkes çok rahat. Ne deprem konusunda bir hazırlık, ne bir güçlendirme çalışması yapılmış. Hatta tam tersine 6-7 yıldır geleneksel 2-3 katlı evlerin yerine yüksek apartmanlar dikilmeye başlanmış.   Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaca:  Yıllardır bekliyoruz. Türkoğlu'nun fay hattının üzerinde olduğu en bilinen şey. Herkes biliyor. Herhangi bir şey de yapmadık, yapmıyoruz. Şu ana kadar devlet kurumlarının yaptığı bize yansıyan güçlendirme çalışması, halkın eğitimi gibi bir şey yok. 6-7 yıldan bu yana yüksek apartmanlar yapılmaya başlandı. Alçak katlı evler 6 kata çıktı. Burada da bir saçmalık var. Deprem bölgesi diye ana caddeye 6 kat vermişler. Bir arkasına 3 kat vermişler. Çürükse her taraf çürük, sağlamsa her taraf sağlam. Arada bir yol var buraya 6 kat, 50 metre öteye 3 kat. Zemin etüdüne göre verilecekse arka tarafa da verilmesi lazım. Yoksa hiç verilmesin. Türkoğlu'nda önüne gelen müteahhit oluyor. En az 20 tane müteahhit var belki!   İstasyon Mahallesi Muhtarı Tevfik Ateş:  Bizde hiç öyle bir panik yok. Kahve ful dolu. Hepimiz okey oynuyoruz. Biz bu deprem tehlikesini eskiden beri biliyoruz. 1975'te falan da burada depremler oldu. Apartman sistemi Türkoğlu'nda yeni başladı. Genelde 2 katlıdır, benim mahallemde 3 katlı yok. Evlerin çoğu 45-50 yıllık. Bize depremler ilgili bir eğitim falan verilmedi, belediyenin bir çalışmasını görmedik, Allah'a emanet yaşıyoruz. Benim evim de 2 katlı… Sağlam mı diye baktırmadım. Bizim mahalle 10 bin kişi var. Depremle ilgili bir hazırlık yapan duymadım.   Ceceli Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz: Biliyorduk, burada da fay hattı varmış. Riskliymiş, tehlikeliymiş. Ama halkta öyle bir tedirginlik de yok açıkçası. Takdir Allah'ın… Ne diyeceksin, ne yapacaksın. Korksa da korkmasa da insanlar evini terk edemiyor tabi ki. Allah'ı var, belediye (Elazığ'daki depremden sonra) bir şey olursa toplanma yerlerini paylaştı. Bunun dışında yapılan bir şey yok. İleriye doğru olur mu bilmiyorum. Belki de bundan sonra bizi toplarlar konuşurlar.   Cennet Pınarı Muhtarı Ali Dölek: Türkoğlu'ndan büyük bir fay hattının geçtiğini çok eskiden beri biliyoruz. Ama hazırlık konusunda yapılan hiçbir şey de yok. Allah'tan gelecek bir şeydir. Normalde 100'e yakın hanem var ama çoğu okullar nedeniyle şehirde. Evler aynı şekilde duruyor. Belediyenin yaptığı bize yansıyan bir şey de yok.   Dedeler Köyü Muhtarı Kahraman Güneş: 250 hanem var. Genelde tek katlı. Beton da var, taş ev de var. Vatandaşlarımızın bir tedirginliği yok, lafını bile etmiyorlar. Özel bir hazırlığımız yok. Belediye Elazığ'daki depremden sonra herhangi bir sıkıntı olduğunda belediyenin açık olduğunu söyledi. Jandarma da arayıp aynısını söyledi. Köy biraz dağınık. Ben de birkaç kişiyi aradım. Benim mahallemde hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Bizimki dağ köyü.
Elazığ'daki 6.8'lik Sivrice depremini önceden bilen Prof. Naci Görür, bundan sonraki büyük depremin Kahramanmaraş Türkoğlu’nda olabileceğini açıkladı. İlçede beklenenin aksine bir tedirginlik yok. Ne deprem için bir hazırlık, ne güçlendirme çalışması yapılıyor. Tersine imar planları değiştiriliyor. İki-üç katlı geleneksel yapıların yerine yüksek apartmanlar dikiliyor!

SÖZCÜ, Görür'ün işaret ettiği 73 bin nüfuslu Türkoğlu'nun muhtarlarıyla konuştu, ilçenin nabzını tuttu. Türkoğlu'nda beklenenin aksine bir panik havası yok, tam tersine herkes çok rahat. Ne deprem konusunda bir hazırlık, ne bir güçlendirme çalışması yapılmış. Hatta tam tersine 6-7 yıldır geleneksel 2-3 katlı evlerin yerine yüksek apartmanlar dikilmeye başlanmış.

 

Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaca:  Yıllardır bekliyoruz. Türkoğlu'nun fay hattının üzerinde olduğu en bilinen şey. Herkes biliyor. Herhangi bir şey de yapmadık, yapmıyoruz. Şu ana kadar devlet kurumlarının yaptığı bize yansıyan güçlendirme çalışması, halkın eğitimi gibi bir şey yok. 6-7 yıldan bu yana yüksek apartmanlar yapılmaya başlandı. Alçak katlı evler 6 kata çıktı. Burada da bir saçmalık var. Deprem bölgesi diye ana caddeye 6 kat vermişler. Bir arkasına 3 kat vermişler. Çürükse her taraf çürük, sağlamsa her taraf sağlam. Arada bir yol var buraya 6 kat, 50 metre öteye 3 kat. Zemin etüdüne göre verilecekse arka tarafa da verilmesi lazım. Yoksa hiç verilmesin. Türkoğlu'nda önüne gelen müteahhit oluyor. En az 20 tane müteahhit var belki!

 

İstasyon Mahallesi Muhtarı Tevfik Ateş:  Bizde hiç öyle bir panik yok. Kahve ful dolu. Hepimiz okey oynuyoruz. Biz bu deprem tehlikesini eskiden beri biliyoruz. 1975'te falan da burada depremler oldu. Apartman sistemi Türkoğlu'nda yeni başladı. Genelde 2 katlıdır, benim mahallemde 3 katlı yok. Evlerin çoğu 45-50 yıllık. Bize depremler ilgili bir eğitim falan verilmedi, belediyenin bir çalışmasını görmedik, Allah'a emanet yaşıyoruz. Benim evim de 2 katlı… Sağlam mı diye baktırmadım. Bizim mahalle 10 bin kişi var. Depremle ilgili bir hazırlık yapan duymadım.

 

Ceceli Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz: Biliyorduk, burada da fay hattı varmış. Riskliymiş, tehlikeliymiş. Ama halkta öyle bir tedirginlik de yok açıkçası. Takdir Allah'ın… Ne diyeceksin, ne yapacaksın. Korksa da korkmasa da insanlar evini terk edemiyor tabi ki. Allah'ı var, belediye (Elazığ'daki depremden sonra) bir şey olursa toplanma yerlerini paylaştı. Bunun dışında yapılan bir şey yok. İleriye doğru olur mu bilmiyorum. Belki de bundan sonra bizi toplarlar konuşurlar.

 

Cennet Pınarı Muhtarı Ali Dölek: Türkoğlu'ndan büyük bir fay hattının geçtiğini çok eskiden beri biliyoruz. Ama hazırlık konusunda yapılan hiçbir şey de yok. Allah'tan gelecek bir şeydir. Normalde 100'e yakın hanem var ama çoğu okullar nedeniyle şehirde. Evler aynı şekilde duruyor. Belediyenin yaptığı bize yansıyan bir şey de yok.

 

Dedeler Köyü Muhtarı Kahraman Güneş: 250 hanem var. Genelde tek katlı. Beton da var, taş ev de var. Vatandaşlarımızın bir tedirginliği yok, lafını bile etmiyorlar. Özel bir hazırlığımız yok. Belediye Elazığ'daki depremden sonra herhangi bir sıkıntı olduğunda belediyenin açık olduğunu söyledi. Jandarma da arayıp aynısını söyledi. Köy biraz dağınık. Ben de birkaç kişiyi aradım. Benim mahallemde hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Bizimki dağ köyü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.