Türkiye’nin salgında ölüm oranları açıklandı!

GÜNDEM 28.05.2020 - 14:27, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Türkiye’nin salgında ölüm oranları açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınındaki ölüm oranlarına ilişkin resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerini paylaşan Koca, Türkiye'deki ölüm oranının 2.8 olduğunu belirtti. Türkiye'nin dünya devi olarak gösterilen ülkelere nazaran ölüm oranındaki başarısı dikkat çekti. Koca, ABD Dışişleri Eski Bakan Yardımcısı Matthew Bryza'nın açıklamalarına dayandırdığı paylaşımında, "Ölüm oranları da Ankara'nın başarısını ortaya koyuyor. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre 26 Mayıs itibarıyla Türkiye'de ölüm oranı yüzde 2,8. Bu oran İngiltere'de 14,1. İtalya'da 14,3. Fransa'da 15,5. ABD'de ise 5,9" ifadelerini kullandı. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre; koronavirüs salgınında 26 Mayıs itibarıyla Türkiye'de ölüm oranı yüzde 2,8 oldu. Bu oran İngiltere'de 14,1. İtalya'da 14,3. Fransa'da 15,5. ABD'de ise 5,9 olarak göze çarpıyor.  
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınındaki ölüm oranlarına ilişkin resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerini paylaşan Koca, Türkiye'deki ölüm oranının 2.8 olduğunu belirtti. Türkiye'nin dünya devi olarak gösterilen ülkelere nazaran ölüm oranındaki başarısı dikkat çekti.


Koca, ABD Dışişleri Eski Bakan Yardımcısı Matthew Bryza'nın açıklamalarına dayandırdığı paylaşımında, "Ölüm oranları da Ankara'nın başarısını ortaya koyuyor. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre 26 Mayıs itibarıyla Türkiye'de ölüm oranı yüzde 2,8. Bu oran İngiltere'de 14,1. İtalya'da 14,3. Fransa'da 15,5. ABD'de ise 5,9" ifadelerini kullandı.


Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre; koronavirüs salgınında 26 Mayıs itibarıyla Türkiye'de ölüm oranı yüzde 2,8 oldu. Bu oran İngiltere'de 14,1. İtalya'da 14,3. Fransa'da 15,5. ABD'de ise 5,9 olarak göze çarpıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.