Türkiye’deki Gastronomi Otelleri!

Mekanlar 14.12.2021 - 20:49, Güncelleme: 14.12.2021 - 20:49
 

Türkiye’deki Gastronomi Otelleri!

Türkiye’deki Gastronomi Otelleri!

Bakucha Vineyard Hotel – Kırklareli Bakucha Vineyard Hotel, adından da anlaşıldığı gibi bir bağ içerisinde bulunuyor. Lüleburgaz’daki gastronomi merkezi olarak bilinen Arcadia Bağları’nda yer alıyor. Otelin Şefin Masası restoran ve Kule Bar olmak üzere iki gurme alanı var. Restoranda yemekler, barda ise atıştırmalıklar sunuluyor. Restoran menüsü mevsimine göre değişiyor. Bu gurme restoranda kullanılan tüm malzemeler kaynağından alınıyor. Örneğin peynirler ve reçeller Bakucha üretimi ya da köyden. Sebzeler restoranın bostanından, et ve süt ise yine köyden temin ediliyor. Club Marvy, Marvellous Resorts – İzmir Şimdi rotamızı Ege köylerinden ilham alarak bambaşka bir mutfak kültürü yaratan Club Marvy’e çeviriyoruz. İzmir’in Kesre koyunda bulunan otel, zengin mutfağı ile dikkat çekiyor. Otel, sadece yemek çeşiti değil restoran sayısı bakımından da pek çok seçenek sunuyor. Otelin ana restoranının şefi, Şemsa Denizsel. Ege mutfak kültüründen beslenen bu restoranda et, balık, fırın gibi farklı damak zevklerine hitap eden seçenekler var. Club Marvy’de ayrıca altı farklı a la carte restoran da hizmet veriyor. Her restoranın konsepti birbirinden farklı. Örneğin Buono Italiano, İtalya ve Ege mutfaklarının birleşimini sunuyor. Şefi ise Michelin yıldızlı şef Cristina Bowerman. Diğer bir adres Değirmen Restoran ise sadece organik çiftlik ürünleri kullanan ve o doğallığı misafirlerine sunmayı başaran bir mekan. Od Urla Misafirhane – Urla Od Urla, hem konaklama hem de restoran bakımından eşsiz bir yer. Zeytinlikler arasında yer alan Od Urla Misafirhane, bir yandan doğa ile iç içe bir ev hissi veriyor. Diğer yandan da havuzu ve lezzetli kahvaltısı ile misafirlerine ayrıcalıklı hissettiriyor. Od Urla’nın sahibi Osman Sezener uluslararası mutfaklarda çalışmış başarılı bir şef. Bu deneyimlerini Ege kültürü ile harmanlayarak sunmak için Od Urla’yı açmış. Od Urla’da yemeklerin birçoğu açık odun ateşinde pişiriliyor. Malzemelerini ise ya kendileri üretiyor ya da güvenilir üreticilerden satın alıyorlar. Mekan kullanımı ile de cezbeden Od Urla’da kendi bağlarından şarap seçkileri de sunuluyor. Museum Hotel – Nevşehir Museum Hotel, 2017 yılında Türkiye’nin en iyi lüks gurme ödülünü almış bir mekan. 2020 yılında ise Doğu Avrupa’nın en iyi lüks otel restoranı ödülünü kazanmış. Müze konseptine sahip otel, Kapadokya’yı panaromik olarak gören bir konumda. Bu eşsiz konumunun yanı sıra Museum Hotel’i cazip kılan bir diğer özelliği ise Lil’a Restaurant. Şef Saygın Sesli tarafından hazırlanan menüde geleneksel Türk yemekleri ve Kapadokya’ya özel lezzetler var. Restoran mutfağında kullanılan ürünlerin büyük kısmı 500 dönümlük tarım arazilerinde üretilen gıdalardan oluşuyor. Bu besinler ise iyi tarım uygulamaları ile yetiştiriliyor. Restoran, yemeklerinde doğal ve üreticiden alınan yiyecekleri kullanıyor. Casa Lavanda – Şile Şile’nin Ulupelit köyünde bulunan Casa Lavanda otel, yeşillikler içerisinde huzur veren bir mekan. Casa Lavanda’nın atmosferi kadar mutfağı da göz dolduruyor. Michelin yıldızlı şeflerle çalışmış Emre Şen Casa Lavanda restoranının şefi. Restoranın alakart ve tadım menüleri var. Bu menülerde Akdeniz lezzetleri Türk ve dünya mutfağı lezzetleri ile birlikte sunuluyor. Restoranda kullanılan ürünler üreticisinden elde ediliyor. Mesela Ulupelit’ten yabani mantar, Zonguldak’tan kuzu kestanesi, Edremitten zeytinyağı alınıyor. Otelin bir de kendisine ait, çeşitli otlar yetiştirdiği organik bahçesi var.  
Türkiye’deki Gastronomi Otelleri!

Bakucha Vineyard Hotel – Kırklareli

Bakucha Vineyard Hotel, adından da anlaşıldığı gibi bir bağ içerisinde bulunuyor. Lüleburgaz’daki gastronomi merkezi olarak bilinen Arcadia Bağları’nda yer alıyor. Otelin Şefin Masası restoran ve Kule Bar olmak üzere iki gurme alanı var. Restoranda yemekler, barda ise atıştırmalıklar sunuluyor.

Restoran menüsü mevsimine göre değişiyor. Bu gurme restoranda kullanılan tüm malzemeler kaynağından alınıyor. Örneğin peynirler ve reçeller Bakucha üretimi ya da köyden. Sebzeler restoranın bostanından, et ve süt ise yine köyden temin ediliyor.

Club Marvy, Marvellous Resorts – İzmir

Şimdi rotamızı Ege köylerinden ilham alarak bambaşka bir mutfak kültürü yaratan Club Marvy’e çeviriyoruz. İzmir’in Kesre koyunda bulunan otel, zengin mutfağı ile dikkat çekiyor. Otel, sadece yemek çeşiti değil restoran sayısı bakımından da pek çok seçenek sunuyor.

Otelin ana restoranının şefi, Şemsa Denizsel. Ege mutfak kültüründen beslenen bu restoranda et, balık, fırın gibi farklı damak zevklerine hitap eden seçenekler var. Club Marvy’de ayrıca altı farklı a la carte restoran da hizmet veriyor. Her restoranın konsepti birbirinden farklı.

Örneğin Buono Italiano, İtalya ve Ege mutfaklarının birleşimini sunuyor. Şefi ise Michelin yıldızlı şef Cristina Bowerman. Diğer bir adres Değirmen Restoran ise sadece organik çiftlik ürünleri kullanan ve o doğallığı misafirlerine sunmayı başaran bir mekan.

Od Urla Misafirhane – Urla

Od Urla, hem konaklama hem de restoran bakımından eşsiz bir yer. Zeytinlikler arasında yer alan Od Urla Misafirhane, bir yandan doğa ile iç içe bir ev hissi veriyor. Diğer yandan da havuzu ve lezzetli kahvaltısı ile misafirlerine ayrıcalıklı hissettiriyor.

Od Urla’nın sahibi Osman Sezener uluslararası mutfaklarda çalışmış başarılı bir şef. Bu deneyimlerini Ege kültürü ile harmanlayarak sunmak için Od Urla’yı açmış. Od Urla’da yemeklerin birçoğu açık odun ateşinde pişiriliyor. Malzemelerini ise ya kendileri üretiyor ya da güvenilir üreticilerden satın alıyorlar. Mekan kullanımı ile de cezbeden Od Urla’da kendi bağlarından şarap seçkileri de sunuluyor.

Museum Hotel – Nevşehir

Museum Hotel, 2017 yılında Türkiye’nin en iyi lüks gurme ödülünü almış bir mekan. 2020 yılında ise Doğu Avrupa’nın en iyi lüks otel restoranı ödülünü kazanmış. Müze konseptine sahip otel, Kapadokya’yı panaromik olarak gören bir konumda.

Bu eşsiz konumunun yanı sıra Museum Hotel’i cazip kılan bir diğer özelliği ise Lil’a Restaurant. Şef Saygın Sesli tarafından hazırlanan menüde geleneksel Türk yemekleri ve Kapadokya’ya özel lezzetler var. Restoran mutfağında kullanılan ürünlerin büyük kısmı 500 dönümlük tarım arazilerinde üretilen gıdalardan oluşuyor. Bu besinler ise iyi tarım uygulamaları ile yetiştiriliyor. Restoran, yemeklerinde doğal ve üreticiden alınan yiyecekleri kullanıyor.

Casa Lavanda – Şile

Şile’nin Ulupelit köyünde bulunan Casa Lavanda otel, yeşillikler içerisinde huzur veren bir mekan. Casa Lavanda’nın atmosferi kadar mutfağı da göz dolduruyor. Michelin yıldızlı şeflerle çalışmış Emre Şen Casa Lavanda restoranının şefi. Restoranın alakart ve tadım menüleri var. Bu menülerde Akdeniz lezzetleri Türk ve dünya mutfağı lezzetleri ile birlikte sunuluyor.

Restoranda kullanılan ürünler üreticisinden elde ediliyor. Mesela Ulupelit’ten yabani mantar, Zonguldak’tan kuzu kestanesi, Edremitten zeytinyağı alınıyor. Otelin bir de kendisine ait, çeşitli otlar yetiştirdiği organik bahçesi var.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.