Türkiye’deki en güzel plajları!

Mekanlar 16.06.2021 - 15:51, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Türkiye’deki en güzel plajları!

İngiltere’nin Guardian Gazetesi, bir anketle Türkiye’deki en güzel plajlarını belirledi. İşte “Şemsiyenizin altında, ayran içerek uzanmak isteyeceğiniz doğal plajlar” cümlesiyle verilen bu doğal plaj...

İngiltere’nin Guardian Gazetesi, bir anketle Türkiye’deki en güzel  plajlarını belirledi. İşte “Şemsiyenizin altında, ayran içerek uzanmak isteyeceğiniz doğal plajlar” cümlesiyle verilen bu doğal plaj... Kabak Koyu - Ölüdeniz Bakir doğası ve eşsiz konumuyla Türkiye'de ve dünyada bir eşi daha olmayan Kabak Koyu Ölüdeniz'e yaklaşık 17 km mesafede. Fethiye'den başlayarak Antalya'da son bulan antik Likya Yolu üzerindeki bu koy, gri-beyaz kumları ve masmavi deniziyle huzur dolu. Doğal güzelliğin muhafaza edilmesi amacıyla kaba inşaata izin verilmeyen koyda, kamp alanlarında çadır kurabilir ya da bungolov evlerde kalabilirsiniz. Çıralı Plajı - Olimpos Akan dere yataklarının serinlik verdiği, hafif taşlı denizi ve ince taneli kumla bezeli kumsalı sizi hemen kendisine çekecek. Olimpos yakınlarındaki Çıralı Plajı iki yandan kayalarla çevrilmiş, doğal ve sakin bir bölge. Doğal ve tarihi sit alanı olduğu için büyük yapılara izin verilmemiş. Sahilde sadece restoran ve cafeler var. Pansiyonlarsa ahşap evlerden oluşuyor. İztuzu Plajı - Dalyan İztuzu, caretta caretta'ların yavrularını emanet ettiği ender plajlardan biri. Dünyada doğallığını koruyan ikinci plaj olma ödülüne de sahip. Bir tarafı tatlı su diğer tarafı ise Akdeniz olan bu plajın dünyada bir benzerinin olmadığı söyleniyor. Dağların dibinden başlayıp, Dalyan Deltası'nın ağzını kapatan plajın kumları altın sarısı ve incecik. Deniz ise kristal berraklığında. Mermerli Plajı - Antalya Antalya'da, şehrin hemen göbeğinde ve çoğu insanın keşfetmediği bir plaj... Mermerli Plajı Yat Limanı'na indikten sonra limanın sonundaki dalgakıranın hemen arkasında. Adını, sahil şeridini komple kaplayan taşlardan alan bu plaj, size Bey Dağları'na kadar uzanan Akdeniz manzarası ve zümrüt yeşili bir deniz vaat ediyor. Kelebekler Vadisi - Ölüdeniz Kelebekler Vadisi, Fethiye Ölüdeniz'e 5 km uzaklıkta, Babadağ'ın eteklerinde bulunuyor. Çevresindeki ortalama 350 m yükseklikteki dağlarla izole bir yapıya sahip. Vadi, yaz-kış akan küçük şelalesi, yeşil bitki örtüsü, rengârenk çiçekleri ve tertemiz deniziyle farklı bir atmosfere sahip. Vadide dünyada ender rastlanan kaplan kelebekleri yaşıyor. Hatta vadinin çağlayanlar bölümündeki cangılda kaplan kelebeği kolonisi barınıyor. Geceleri hareketli olan ve vadiye ismini veren bu tür yanında, tespit edilebilen 35 kadar gündüz, 35 kadar da gece kelebeği bulunuyor. Kaputaş Plajı - Kaş Karayolundan 187 basamak inilerek ulaşılan bu plaj, kanyondan akmakta olan suyla deniz suyunun birleştiği bir noktadadır. Gelen su deniz suyunun soğumasına sebep olur. Ayrıca deniz aniden derinleşir. Sahildeki kum ve taşlar diğer plajlara göre daha beyazdır. Altınkum - Çeşme Kleopatra'nın gelip denize girdiği rivayet edilen plajdır. Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Deniz ve kumun rengi Maldiv Adaları'nı andırır. Denizi soğuktur ama ağustos ayından itibaren normale ulaşır. Uçsuz bucaksız sahili ve çarşaf gibi deniziyle kartpostal tadında bir manzarası vardır.  
İngiltere’nin Guardian Gazetesi, bir anketle Türkiye’deki en güzel plajlarını belirledi. İşte “Şemsiyenizin altında, ayran içerek uzanmak isteyeceğiniz doğal plajlar” cümlesiyle verilen bu doğal plaj...

İngiltere’nin Guardian Gazetesi, bir anketle Türkiye’deki en güzel  plajlarını belirledi. İşte “Şemsiyenizin altında, ayran içerek uzanmak isteyeceğiniz doğal plajlar” cümlesiyle verilen bu doğal plaj...


Kabak Koyu - Ölüdeniz


Bakir doğası ve eşsiz konumuyla Türkiye'de ve dünyada bir eşi daha olmayan Kabak Koyu Ölüdeniz'e yaklaşık 17 km mesafede. Fethiye'den başlayarak Antalya'da son bulan antik Likya Yolu üzerindeki bu koy, gri-beyaz kumları ve masmavi deniziyle huzur dolu. Doğal güzelliğin muhafaza edilmesi amacıyla kaba inşaata izin verilmeyen koyda, kamp alanlarında çadır kurabilir ya da bungolov evlerde kalabilirsiniz.


Çıralı Plajı - Olimpos


Akan dere yataklarının serinlik verdiği, hafif taşlı denizi ve ince taneli kumla bezeli kumsalı sizi hemen kendisine çekecek. Olimpos yakınlarındaki Çıralı Plajı iki yandan kayalarla çevrilmiş, doğal ve sakin bir bölge. Doğal ve tarihi sit alanı olduğu için büyük yapılara izin verilmemiş. Sahilde sadece restoran ve cafeler var. Pansiyonlarsa ahşap evlerden oluşuyor.


İztuzu Plajı - Dalyan


İztuzu, caretta caretta'ların yavrularını emanet ettiği ender plajlardan biri. Dünyada doğallığını koruyan ikinci plaj olma ödülüne de sahip. Bir tarafı tatlı su diğer tarafı ise Akdeniz olan bu plajın dünyada bir benzerinin olmadığı söyleniyor. Dağların dibinden başlayıp, Dalyan Deltası'nın ağzını kapatan plajın kumları altın sarısı ve incecik. Deniz ise kristal berraklığında.


Mermerli Plajı - Antalya


Antalya'da, şehrin hemen göbeğinde ve çoğu insanın keşfetmediği bir plaj... Mermerli Plajı Yat Limanı'na indikten sonra limanın sonundaki dalgakıranın hemen arkasında. Adını, sahil şeridini komple kaplayan taşlardan alan bu plaj, size Bey Dağları'na kadar uzanan Akdeniz manzarası ve zümrüt yeşili bir deniz vaat ediyor.


Kelebekler Vadisi - Ölüdeniz


Kelebekler Vadisi, Fethiye Ölüdeniz'e 5 km uzaklıkta, Babadağ'ın eteklerinde bulunuyor. Çevresindeki ortalama 350 m yükseklikteki dağlarla izole bir yapıya sahip. Vadi, yaz-kış akan küçük şelalesi, yeşil bitki örtüsü, rengârenk çiçekleri ve tertemiz deniziyle farklı bir atmosfere sahip. Vadide dünyada ender rastlanan kaplan kelebekleri yaşıyor. Hatta vadinin çağlayanlar bölümündeki cangılda kaplan kelebeği kolonisi barınıyor. Geceleri hareketli olan ve vadiye ismini veren bu tür yanında, tespit edilebilen 35 kadar gündüz, 35 kadar da gece kelebeği bulunuyor.


Kaputaş Plajı - Kaş


Karayolundan 187 basamak inilerek ulaşılan bu plaj, kanyondan akmakta olan suyla deniz suyunun birleştiği bir noktadadır. Gelen su deniz suyunun soğumasına sebep olur. Ayrıca deniz aniden derinleşir. Sahildeki kum ve taşlar diğer plajlara göre daha beyazdır.


Altınkum - Çeşme


Kleopatra'nın gelip denize girdiği rivayet edilen plajdır. Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Deniz ve kumun rengi Maldiv Adaları'nı andırır. Denizi soğuktur ama ağustos ayından itibaren normale ulaşır. Uçsuz bucaksız sahili ve çarşaf gibi deniziyle kartpostal tadında bir manzarası vardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.